Uppdaterad 2019-01-07

Nya videor på Zackira och Scheherazade

Till salu här på gården:

Alla våra unghästar föds upp på förstklassigt foder och mycket utevistelse med jämnåriga kamrater. De är väluppfostrade och trafiksäkra, vana vid hundar, kor, cyklister osv. De rids in när de är mogna för det, några på våren som treåringar, några på hösten. Några får vänta tills de är fyra och rids in på våren, allt efter hur de mognat psykiskt och fysiskt De ridna hästarna är i princip alltid röntgade. Har du frågor eller är intresserad av någon av våra hästar är du välkommen att höra av dig

Bilder tagna av Elizabeth Elmseld/Nicky Blansert/Emily Elmseld. Får ej kopieras utan tillstånd

Ridhästar

St.Pr.St Scheherazade,  2014 164 cm e Muppet Mc Arthur (King Arthur-Buddenbrock) ue Alois (Ascot-Almé Z) Statspremiesto med totalpoängen 7,96, bla 8,5 för sin ridbarhet. Tävlad LB dressyr med placeringar(70%). Röntgad i maj-18 ua, vetbes nov-18 ua. Mycket välgående, ädel häst som syns i mängden. Även intressant för högkvalitativ färgavel då hon är gulbrun och har flera godkända hingstar i det direkta mödernet, tex Blue Eyed Dream e Blonder Hans som har vinster i intermediare I i USA. Riktigt fin klasshäst som rör sig i uppförsbacke med väl undersatta bakben. Hoppar med fin teknik.

Kan provridas hos LO Unghästutbildare i Laholm from vecka 12

150 000,-

Video 

Första sprången under ryttare här

Ny ridvideo

Terrängvideo 

Zackira, 2014 167 cm e Blue Hors Zack-Kennedy-Samber. Zackira är en mycket vacker, ädel och positivt känslig häst med en härlig arbetsvilja. Hon har under våren tillbringat 2 månader i Tyskland för grundutbildning och under hästen utbildats av Lo Unghästutbildare och varit några veckor hos Anna Hassö. Zackira har fått utmärkelsen "Dagens bästa sto" i Danmark, med poängen 9988 67 798 9 och gjort ett godkänt ridprov med 7,5-8,5-7-8-8 totalt 780 p. En bror är godkänd hingst och tävlar medelsvår hoppning. Stammen är bästa tänkbara för en karriär på dressyrbanan eller avelsboxen (ur Hollands bästa möderne Utopia), ett sto för den riktigt kvalitetsmedvetne färgavlaren eller dressyrryttaren som vill ha något utöver det vanliga.

200 000,-

Ridvideo

Exteriör

Terrängvideo 

Ny ridvideo (precis igångsatt efter jullovet)

Hoppning under ryttare

Unghästar

Det finns ett par unghästar kvar från årgången 2016, ett sto och en valack e Heart-Throb BS (ue Indoctro-High Game XX och Lynford-Lys de Darmen). 75 000,-/st

Båda har stort fullblodsinslag och lämpar sig nog väl som  fälttävlansämnen, de är snygga och rör sig bra, och börjar 1 april sin utbildning.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Avelsston

Är du intresserad av något av våra avelsston? Kontakta oss gärna, vi har flera som är till salu:

 • Little Lucy e Lord Z-Darco, dräktig med Romario (Caletto´s Son-Mangan XX), mor och mormor internationell 150-hoppning. Egna meriter i lätt klass
 • Heartsease E e Heart-Throb BS-Lynford, dräktig med Cypriano (SvH e Coriano-Lord Calando) far segerhingst i DK, mormor och morfar internationell 150-hoppning. Ej inriden ännu.
 • How to Carezz Firfod e Zardin Firfod-Kanudos XX, dräktig med First Edition (mutlitalang e For Edition-Grand Cru) guldkantat möderne. Mycket fertilt sto som lämnar förstklassiga föl, endast till avel.
 • Z-Claire e Clarimo-Contender. Holsteinersto med egna internationella meriter emd drömstam för hoppning. Har en son som tävlar svår dressyr. dräktig med Romario (Caletto´s Son-Mangan XX)
 • Adona e Donnerhall-Justinian XX. Sällsynt tillfälle att köpa en direkt Donnerhall-dotter men god förärvning. Ej betäckt 2018 pga sen fölning. Säljes endast pga att vi har en fantastisk dotter till henne här som vi behåller.

Alla  stona är fullt friska, om inte annat anges, och fölen kan registreras i SWB via ett-sto-licens. Priser från 30 000,-

Föl 2017

Slutsålt

Föl 2018

Inga till salu för tillfället

Föl 2019

Föl vi väntar 2019, de flesta kan bokas "in utero"

 1. Skyfall E x Apollo 1/5 
 2. How to Carezz Firfod x First Edition 17/5 
 3. Mai Thai E x Heart-Throb BS 7/7
 4. Z-Claire x Romario 11/4
 5. Top Pauline x Romario 24/4
 6. Yahoo x Romario 24/4  
 7. Wind Beauty x Apollo 1/5  
 8. Heartsease E x Cypriano 25/6
 9. Little Lucy x Romario 24/7  
 10. Wicky Paola x Apollo 5/8