Vill du vara med från början? Du kan köpa ett redan "tillverkat" blivande föl eller hyra magen på något av våra avelsston (eller ungston) och själv välja hingst. Stoet blir kvar hos oss och du hämtar fölet när det är avvant. Du kan stå som uppfödare, välja namn och vara så delaktig du vill. 

 

Vill du själv välja hingst till något av våra ston har vi ett stort kontaktnät runt om i Europa, och kan därmed erbjuda i princip vilken hingst som helst till våra ston. Det är väl bara in princip fantasin och plånboken som sätter gränser. Viktigt är dock att hingst- och stoval passar ihop. 

Ston som kan vara intressanta...

Du kan självklart välja fritt bland våra avelsston, de nedan är bara en rekommendation.

Dressyr

Wicky Paola, oldenburgersto med holländskt prestationsmöderne och guldkantade härstamningen De Niro-Landkaiser-Goodtimes. Hon har efter sin dressyrkarriär producerat flera högt bedömda föl. Hon hade i fjol ett fantastiskt svart stoföl efter Weltmeyer-sonen West Country, som tävlat svår dressyr. Hon är dräktig med Apollo i år.

Adona, oldenburgersto med förstklassigt hannoveranermöderne. Mycket fertilt, välproducerande sto efter avelsmatadoren Donnerhall med fullblodshingsten Justinian XX som morfar. Hon hade i fjol ett svart elegant, välgående stoföl efter kolsvarte svårklasshingsten West Country och är tom eftersom hon fölade så sent, så här kan man börja tidigt.

Hoppning

Z-Claire, holsteinersto med egna meriter både på tävlingsbanan och avelsboxen. Toppstammad: Clarimo-Contender-Julio Mariner XX. 

Hon är i år dräktig med vår elegante Romario. Claires avkommor är ädla och välgående, hon är även lämplig till fälttävlansavel...

Top Pauline, holsteinersto, med egna meriter och fantastiska syskon. Prestationshärstamning med mycket fullblod: Parco XX-Corofino-Romino. Hon är ny på stuteriet och är nu dräktig för första gången hos oss, även lämpad för fälttävlansavel. Hon är i år dräktig med vår Romario, fölet får mer än 50 % fullblod i stammen

Little Lucy, oldenburgersto med egna meriter och ett fantastiskt möderne, där både mor och mormor gått svår internationell hoppning. Stammen går inte av för hackor: Lord Z-Darco-Calvados. Hon var seminerad med unge, lovande Kannan-sonsonen Karat du Plessis (ue Corofino-Lavallo) men tog sig inte pga bakterier (seminerad i Tyskland. Efter behandling är hon nu dräktig med vår fina Romario, och vi gör ett nytt försök med Karat i år.

Som sagt alla våra ston kan leasas. Är din högsta önskan ett fullblodsföl för galoppsport, ja visst har vi ett sådant sto, och även ett sto för travalvel. Skäckföl efter en av världen bästa hopp-/dressyrhingstar, det fixar vi. Vill du använda en dressyrhingst med de allra bästa generna så har vi ett sto som är typisk outcross och kan betäckas med D-, S-, F-linjerna osv utan att du behöver fundera på inavel. Vi har unga ston med attraktiv stam och prestationsmöderne om du vill "chansa" och beprövade ston om du vill använda unga, lovande hingstar.

Stoet semineras här hos oss om det gäller hingstar på färsk semin från hela Europa, fryst gör vi inte men kan ordna. Hingstar som inte står på EU-station eller där det inte skickas, vi fixar det med. Transport till stora stuterier i Europa är inga problem. Vill du använda en hingst som inte godkänns av SWB, inga problem, vi hjälper till med registrering och fölvisning även av dessa.

Tycker du att något av våra blivande föl 2019 är intressant kan du köpa det också, vi har fölningar som startar i april.