Vill du vara med från början? Du kan köpa ett redan "tillverkat" blivande föl eller hyra magen på något av våra avelsston (eller ungston) och själv välja hingst. Stoet blir kvar hos oss och du hämtar fölet när det är avvant. Du kan stå som uppfödare, välja namn och vara så delaktig du vill. 

Just nu kan vi erbjuda 2 föl efter hingsten till vänster, West Country e Weltmeyer-Wenzel II som tävlat svår dressyr. Stona är Adona e Donnerhall-Justinian XX och Wicky Paola e De Niro-Landkaiser. Wicky har haft flera föl med West Country innan som fått höga poäng på fölchampionat. Adona hade ett kolsvart hingstföl med West Country 2017, kanske man kan hoppas på ett likadant nästa år. Båda har förstklassiga mödernelinjer och fölen kan registreras i valfritt förbund (ingår ej i priset).  Priset är just nu 35 000,-/st. Båda fölar i slutet av juni-18. För mer info kontakta oss!

Vill du själv välja hingst till något av våra ston har vi ett stort kontaktnät runt om i Europa, och kan därmed erbjuda i princip vilken hingst som helst till våra ston. Det är väl bara in princip fantasin och plånboken som sätter gränser. Viktigt är dock att hingst- och stoval passar ihop. 

Ston som kan vara intressanta för 2018

Du kan självklart välja fritt bland våra avelsston, de nedan är bara en rekommendation.

Dressyr

Wicky Paola, oldenburgersto med holländskt prestationsmöderne och guldkantade härstamningen De Niro-Landkaiser-Goodtimes. Hon har efter sin dressyrkarriär producerat flera högt bedömda föl. Det går även bra att boka sig på det blivande fölet som föds i år efter Weltmeyer-sonen West Country, som tävlat svår dressyr. 

Adona, oldenburgersto med förstklassigt hannoveranermöderne. Mycket fertilt, välproducerande sto efter avelsmatadoren Donnerhall med fullblodshingsten Justinian XX som morfar. Hennes föl med kolsvarte svårklasshingsten West Country går bra att boka, det blir ett helsyskon till det elegante svarta hingstfölet som föddes 2017, eller välj hingst för ett föl 2019

Hoppning

Z-Claire, holsteinersto med egna meriter både på tävlingsbanan och avelsboxen. Toppstammad: Clarimo-Contender-Julio Mariner XX. 

Pga att hon fölade sent 2017 (köptes in sent på säsongen 2016) är hon inte ombetäckt och varför inte låta henne resa till tex Frankrike för en date med någon av hingstarna på stuteri Semilly? Claires avkommor är ädla och välgående, hon är även lämplig till fälttävlansavel...

Top Pauline, holsteinersto, med egna meriter och fantastiska syskon. Prestationshärstamning med mycket fullblod: Parco XX-Corofino-Romino. Hon är ny på stuteriet och är inte dräktig, även lämpad för fälttävlansavel.

Som sagt alla våra ston kan leasas. Är din högsta önskan ett fullblodsföl för galoppsport, ja visst har vi ett sådant sto, du kan tom göra ett spektakulärt sådant i fläckig variant. Skäckföl efter en av världen bästa hopp-/dressyrhingstar, det fixar vi. Vill du använda en dressyrhingst med de allra bästa generna så har vi ett sto som är typisk outcross och kan betäckas med D-, S-, F-linjerna osv utan att du behöver fundera på inavel. Vi har unga ston med attraktiv stam och prestationsmöderne om du vill "chansa" och beprövade ston om du vill använda unga, lovande hingstar.

Stoet semineras här hos oss om det gäller hingstar på färsk semin från hela Europa, fryst gör vi inte men kan ordna. Hingstar som inte står på EU-station eller där det inte skickas, vi fixar det med. Transport till stora stuterier i Europa är inga problem. Vill du använda en hingst som inte godkänns av SWB, inga problem, vi hjälper till med registrering och fölvisning även av dessa.

Tycker du att något av våra blivande föl 2018 är intressant kan du köpa det också, vi har fölningar som startar i februari.