mån

15

jul

2019

Första dräktigheten...

Säsongen kom igång lite sent, pga hälsoproblem, men nu har vi kavlat upp ärmarna och dragit igång. Yahoo är konstaterat dräktig med fina Karat du Plessis, och ytterligare 5 ston är seminerade, Top Pauline och Cayola med Heart-Throb BS och Wicky Paola och Zhenyi med Sir Statham. Snart är det dags för Belami, i slutet av veckan är det bla Rayolas & Patrolas tur. Dessutom har vi Adona, som är seminerad med elitpremierade Wind Dancer (Weltruhm-Argentan).

mån

08

jul

2019

Årets sista föl är fött..

Vi hade hoppats att det sista fölet skulle bli skäck, men färgpytsarna har varit hos någon annan i år och endast lämnat den bruna här. Little Lucy bestämde sig för att försöka föla i smyg, och dessutom alldeles för tidigt, och resultatet blev ett litet flickebarn, Rancona Z, med Romario som pappa. 

tor

04

jul

2019

Föl nr 6

Äntligen blev det ett litet sto och skäck dessutom. Pappa är Heart-Throb BS och mor är vårt homozygota sto Mai Thai E

ons

03

jul

2019

Sir Statham klar för avel

Endoskopi check

Röntgen check

Veterinärbesiktning check

Provtagning check

 

Nu väntar flickorna. Har du inte betäckt ännu, så finns hingsten du behöver här!

sön

23

jun

2019

Pearly Ghost XX tvåa i Göteborg

Vår uppfödning Pearly Ghost XX blev tvåa i Göteborg i dag på gräs, 1400 m.  Stolt pappa är Aghostatgodsplace. Vi gratulerar ägarna/tränarna, familjen Åberg och Josefin Landgren som är hennes ständiga jockey.

sön

23

jun

2019

Fina Harmony borta

Vår duktiga 3-åring Harmony har idag fått somna in då det inte fanns mer att göra för henne. Jättetråkigt då hon var Wendys sista föl, och vi hade gärna velat avla vidare på det mödernet. 

fre

14

jun

2019

Föl nr 5

Heartsease gjorde precis som sin mor alltid brukade göra och föla i smyg, flera veckor för tidigt. I förmiddags fanns inga fölningstecken alls och kl 16 hittar vi en torr , mätt och pigg grabb i hagen. Inte helt otippat ett brunt hingstföl med stjärn och sockor. Pappa är Cypriano (Coriano-Lord Calando). Morfar vår fina Heart-Throb BS (Heartbeat Z-Barnaul XX) Här finns hoppgener i massor och en lagom portion fullblod

ons

12

jun

2019

Nu börjar betäcknings-säsongen på Elestorp!

Eftersom det varit fullt upp med höskörd och seminering av ungkor har vi inte börjat med stona än, men from nästa vecka är vi igång även med det. Yahoo fick åka med Harmony som förkläde till Tyskland och idag fick vi besked att nu var det dags. Eftersom det finns en fribetäckning med Landgestüt Redefins fina Karat du Plessis, och han är ett bra val för henne, kör vi på det. Karat har fin stam, är trevlig, har bra galopp och hoppar mycket bra, kan vi väl få hoppas på en fläckig gummiboll nästa år. Video på Karat här

läs mer

ons

12

jun

2019

Sir Statham godkänd i Tyskland!

Då fick vi svart på vitt, nu är han äntligen visad och godkänd. Duktiga Sandra Engelmann har gjort ett jättebra jobb, och idag gick det vägen. Han kommer hem i helgen, vi hoppas att han snabbt lär sig hoppa på bocken så vi kan skicka sperma. Statham är homozygot, dvs alla hans föl blir skäckiga, en av få homozygota hingstar i Europa som är godkända för varmblodsavel. Tanken är att han ska bli ett fint tillskott för medvetna allround-/fälttävlansavlare. Hans pappa är ju född här hos oss och en hingst som been there/done that and is now wearing the T-shirt, dvs gjort det mesta en allroundhäst kan hitta på. Läs mer om Statham här

läs mer

fre

31

maj

2019

Ny hingst på Elestorp!

Belantis-Samba Hit-sonen Belami har äntligen flyttat hit. Det har varit jättestort intresse från stoägarna, vilket är väldigt roligt, men det är tveksamt om vi hinner få ihop det praktiska så vi kan skicka sperma. Helt klart är i alla fall att han inte kommer att gå att lösa ett-sto-licens på. Här kan du läsa mer

ons

29

maj

2019

Pearly Ghost trea på Jägersro

"Pärlan" ledde i stort sett hela loppet men orken tröt på slutet. En hedrande tredjeplats blev det ändå, vi tycker det är jättekul och gratulerar ägare och tränare (igen). Bilden är från Göteborg och tagen av Stefan Olsson

tis

28

maj

2019

Harmony AB och Yahoo åker till Tyskland!

3-åriga Harmony AB (Heart-Throb BS-Indoctro) och skäckiga Yahoo (Allegretto-Falleur) åker till Sandra Engelmann i morgon. Harmony för att påbörja sin utbildning och Yahoo för att betäckas. Harmony (bilden) är till salu, och om intresse finns kan även hon bli betäckt med valfri hingst (på köparens bekostnad) innan hon kommer hem igen.

fre

24

maj

2019

Nya saluhästar!

Vi har nu lagt in information om våra 3-åringar till salu. Välkomna att ta en titt!

läs mer

sön

12

maj

2019

Pearly Ghost tvåa i Göteborg

Vår uppfödning Pearly Ghost XX e Aghostatgodsplace var idag tvåa efter ett spännande upplopp. Jättekul, vi gratulerar ägarna (och tränarna), familjen Åvall.

 Pearly har nr 11

Video på loppet

lör

11

maj

2019

Och föl nr 4...

..blev en brun hingst (igen). Pappa First Edition (e. For Edition-Grand Cru) var totalsegrare vid sitt hingstprov och har högt avelsindex i både dressyr och hoppning. Han såldes till Marockanska armén för högsta summan för en hopphäst i Verden på elitauktionen hösten 2009. Mamma är premiestoet How to Carezz, från Stuteri Firfod.

sön

05

maj

2019

Och så kom föl nummer tre!

Jag hade så gärna velat ha ett litet skäcksto men Skyfall gör som hon vill och tyckte att ett brunt hingstföl var nog så bra. Halv sex i morse gjorde han entré och pappa är även här Apollo.

fre

03

maj

2019

Föl nr 2....

När regnet öste ner och natten var som mörkast föddes denna lilla docka, söt som socker. Pappa är, numera tyskägda, Apollo (e Samber-Eusebio), och mamma Wind Beauty. 

läs mer

ons

01

maj

2019

Worth waiting for...

Z-Claire gick nästan 3 veckor över tiden, det blev många vaknätter men nog var han värd all väntan. Det är Romarios förstfödda svenska föl, och vilket föl. Stor, långbent och med den allra fräckaste teckning. Stammen säger hoppning, mamma har tävlat internationellt, är e Clarimo-Contender, men hennes enda avkomma i ridbar ålder tävlar svår dressyr.

läs mer

ons

01

maj

2019

Loveofmylife E

Fick denna fina bild av Åsa Lundell som numera även äger Lovely. Lovely är uppfödd hos oss e London Calling u Sendy.

lör

27

apr

2019

Vi väntar & vakar...

..men inget föl vill komma till världen. Vår fina Claire har gått 14 dagar över tiden, vi som är så nyfikna på Romarios förstfödda. Innan månaden är slut ska här komma 4 föl, men det ser inte lovande ut..