fre

26

jun

2020

Föl nr 6..

..blev ett hingstföl, och som vanligt fölade mamma ute i hagen mitt på dagen, helt utan förvarning och en vecka "för tidigt". En liten hingst denna gång, och det sista fölet som kunde bli skäck. Jättefin han med.

ons

17

jun

2020

Så fin!

Vid 23 var det dags för föl nr 5, och vilket föl sen! Sir Stathams första dotter, mamma är Patrola e Don Pikado-Brandenburger. Patrola stammar från Landgestüt Neustadt-Dosses fina p-linje och den här lilla dockan har fått namnet Piña Colada

läs mer

mån

15

jun

2020

Och ett sto...

Samy Delux hade vaxproppar i flera dagar innan, och tidigt i morse var det dags för en liten dotter att göra entré. En riktigt prinsessa och pappa Belamis första föl i Sverige.

tor

11

jun

2020

Det blev en hingst...

.. Zhenyi hade en okomplicerad fölning och har nu en skäckig son vid sidan. Påminner mycket om både far och farfar men är snäppet ädlare, tack vare mamma som är rent fullblod. 

ons

03

jun

2020

Surprice!!

Wicky tyckte det var en jättebra idé att föla 2 veckor för tidigt utan tillstymmelse till förvarning mitt ute i hagen. Inte så lyckat tyckte vi, eftersom den lille inte var riktigt färdigbakad. Nu efter ett kaotiskt dygn är han på fötter och hittar mjölkbaren själv. 

mån

01

jun

2020

3 dräktiga...

Nästa år kommer det att bli en hel räcka Zangersheide-föl om det vill sig väl. Förutom Claire som är dräktig med Caesar Z har vi nu Point dräktig med Kassander vant Roosakker och Skyfall dräktig med Epleaser Z. Dessutom är vår Mimosa dräktig med Sir Statham. Det är hennes foster på bilden.

tis

19

maj

2020

Årets första föl..

Vi väntade inte föl förrän nästa vecka, men Yahoo tyckte det var dags. Vi fick en skäck, och en liten tjej precis som beställt, efter hingstprovsvinnaren Karat du Plessis. Yahoo fölade när vi var klara i stallet för kvällen, efter en timme hade den lilla ätit och efterbörden gått. 9 sådana fölningar till tack!

läs mer

tis

19

maj

2020

Första dräktigheten

Claire (Clarimo-Contender) var först ut att bli dräktig i år, hon seminerades 25/4 med mycket välstammade Ceasar Z (Chacco Blue-Ratina Z). Jättekul!

fre

15

maj

2020

Sir Statham

Idag är det allt tur att öronen sitter i vägen annars hade leendet gått hela vägen runt. Statham är uttagen till projektet "Unga fälttävlanstalanger" med de allra bästa lovorden från Fredrik Bergendorff och Göran Breissner. Nog för att det fanns en plan när vi välkomnade farmor Florida till världen för närmare 20 år sedan, men att få det att gå i lås är något helt annat. Vi tog henne till premiering och domaren Hans Barkevall höjde nog på både ett och två ögonbryn åt vårt fläckiga par. Florida fick klass 1 och mamma Pensylvania blev stambokförd. Florida flyttade sedan till England, där hon fått en rad fantastiska avkommor, hon har inte mindre än 3 godkända söner till dags dato. När pappa Sir Cisco, som ju också är född här, blev uttagen till Bundeschampionatet i fälttävlan som femåring nöp man sig i armen, det var stort, en svenskfödd häst, därtill skäck, men skickligt utbildad av Inger-Catherine Bugge. Ännu större när han vann sitt kval i Warendorf med poängen 9,1. När han sedan blev 6:a i finalen drack vi champagne. Efter det har vi glatt oss åt Cisco alla bedrifter även om inte allt gått på räls, med unghäst-VM som regnade bort, skador i NM, och planerna på större evenemang grusades. Men nog kom han igen, både i hoppning, dressyr (med bla ett silver i norska mästerskapen) och i fjol var han tillbaka på fälttävlansbanorna som om inget hänt. Statham är ju inte född hos oss utan i Norge hos Ciscos ägare Lillian och Cato Strand, och kom hit som 10 månaders föl. Inte kunde vi då ana vad som komma skulle. Och nu är vi här med denna fantastiska häst, vårt mål är förstås hingstprov i höst, så de som vill kan registrera fölen i SWB, och att han och Aria kan kvala till Bundeschampionatet nästa år så vi får göra om resan till Warendorf. 

Vill du läsa protokollet från uttagningen finns det längst ner på Stathams sida här

läs mer

lör

18

apr

2020

Hingstval 2020

Det blir ett konstigt år med betäckningarna i år pga Corona-viruset, men vi kör på som tänkt. Flera hingstval är gjorda och i år har vi valt Zangersheide-hingstarna Kassander vant Roosakker (till Point), Epleaser vant Heike (till Skyfall) och toppstammade Caesar Z (till Claire). Till våra homozygota ston Mai Thai E och Samy Delux blir det ett försök med Big Star Junior och Cornet Obolensky med Baloufino som backup, till Diamonds are Forever och Exsala blir det Sir Statham. Våra fullblodssston Zhenyi och Queens Pud betäcker vi med Aghostatgodsplace. Vi hade ju tänkt att inte ha Belami i avel i år, men tävlingssäsongen verkar spolierad så vi får väl se. I augusti får vi se om våra planer stämt.

mån

06

apr

2020

Belami fotomodell

läs mer

lör

21

mar

2020

Spectra flyttar hemifrån

2-åriga Spectra har idag flyttat till norra Bohuslän. Köpare är Örjan och Hanne på Stall Mardal. Vi gratulerar till en fin häst och hoppas vi får se Hanne och välgående Spectra på dressyrbanorna framöver!

mån

16

mar

2020

Himlen har fått 2 nya stjärnor

Vår uppfödning Cayola E har fått somna in tillsammans med vår inackordering Nancy. De vilar nu på samma plats som våra andra fd avelsston och Come in Black. Nu har vi inga avkommor kvar efter ComeFast, men sådant är livet.

mån

16

mar

2020

Avelsframgångar...

Man tar en hoppstammad hingst (Granilli S e Grannus) och betäcker ett hoppstammat sto (Wendy e Indoctro), resultatet blir en välgående, välhoppande hingstunge, Gratil Z, som vid 5,5 års ålder vinner sin första start i medelsvår dressyr. Det är helt enligt vårt avelsarbete, att de ska kunna användas i valfri disciplin, trots stammen. Det ska bli jättespännande att följa honom och ägaren Kicki Ljosdal framöver

mån

10

feb

2020

Heart-Throb BS är såld

Vår Toby åker till sitt nya hem på andra sidan Östersjön nästa månad , där han kommer att vara tillgänglig på Zuchthof Keller. Toby var utleasad dit säsongen 2018 och nu blir det ett permanent hem i Zierow. Kvar här är döttrarna Heartsease och Malibu, och Malibus blivande lillasyster/lillebror

läs mer

tis

28

jan

2020

Cliffhanger är såld

Elestorps enda ponny har nu flyttat till Skärhamn och Annika Mattsson. Lycka till med honom!

tis

28

jan

2020

Wind Beauty och Halleluija XX

Våra ston Beauty och Halleluija finns nu hos Golden Arabians i Ljungskile för att förhoppningsvis bära fram varsitt arab-föl genom ET. Jättespännande!

fre

27

dec

2019

Saluhästar

Vi har ett urval av eget uppfödda hästar till salu.

1. Brun hingst 2019 e First Edition (For Pleasures hingstlinje)-Zardin Firfod, allround mot dressyr

2. Brun hingst 2019 e Cypriano (Coriano) -Heart-Throb BS, allround mot hopp.

3. Brunskäck hingst 2019 e Romario (Caletto Son)-Clarimo, hingstämne, allround.

4. Svart sto 2018 e Westcountry (Weltmeyer)-Donnerhall, dressyr

5. Svart sto 2018 e Westcountry (Weltmeyer)-De Niro, dressyr

6. Brunt sto 2018 e Salieri-Zardin Firfod, dressyr

7. Svart sto 2017 e Earl (Escudo)-Allegretto, allround

8. Svartskäck sto 2017 e Frascino (Fürst Wilhelm)-Kaschmir, dressyr

9. Brunskäck sto 2016 e Luxus CML (Florencio I)-Kaschmir, dressyr/allround, riden

10. Brun valack 2016 e Heart-Throb BS (Heartbeat Z)-Lynford, allround mot hopp, röntgad och riden

11. Skäcksto 2013 e Sir Cisco (Sancisco)-Mondras. Fått 2 premieföl, grundriden

 

Se mer på salusidan 

Avelsston e Donnerhall, De Niro, Don Pikado och Zardin Firfod, dräktiga med Sir Statham och Belami, säljes med eller utan föl.

läs mer

tis

24

dec

2019

God Jul!

Vi önskar kunder, nya som gamla, kompanjoner, vänner och bekanta en riktigt god jul! 

lör

16

nov

2019

Ny hingst på Elestorp

Baloufino kom till oss i morse, med proffsiga transportören Tomasz Bucki (International Horse Transport). Baloufino är 15 år gammal, har tävlat internationellt tom 140, är stor, ädel och snygg och kommer att passa perfekt till våra lite mindre ston. Han är efter Baloubet du Rouet-Drossan-Lauriston. Han har tävlats av unga ryttare, och de senaste åren endast varit ridhäst och läromästare. Tanken är att han ska få komma ut på tävlingsbanorna till våren om vi hittar rätt pilot.

läs mer