fre

26

maj

2023

Föl nr 6

är det många som väntat på. 23 dagar över riden gick vår welsh cob Julie, och inte var han stor inte, men vinner på söthetspoäng. Pappa är Ängvaktarns Precious, och den lille krabaten är mer lik honom än mamma. Han har fått namnet Primo Maxx. Det blev lite krångel med Julies efterbörd, som fick tas ut manuellt. Vi hoppas hon repar sig så vi kan göra en till i år.

ons

24

maj

2023

Föl nr 5

Och vilket föl, det blev full pott! Ett ädelt, vackert stoföl, pigg som sjutton, svart/vit och med ett blått öga. Vi tror hon är homozygot. Det får ett DNA-test utvisa. 

ons

24

maj

2023

Nästan allt är dräktigt

Fem av 6 ston är dräktiga på första försöket, jättekul. På bilden Baileys och Special Editions lilla bejbis, vi hoppas på en isabellskäck. Captain Cooper hade full pott, och Royal Valentine XX likaså, det är faktiskt premiärbetäckning för honom i Sverige, en jättetrevlig hingst som förtjänar många ston. Nu har vi lite att jobba med resten av veckan, spännande hingstar från Europa, Jaguar vd Berghoeve/Chacco Blue II, och så Statham.

mån

08

maj

2023

Nu öppnar vi för säsongen!

Vi har ju skickat sperma några veckor men idag slog vi upp portarna för seminsäsongen på Elestorp. Veterinär hos oss är erfarna Camilla Tveit och vi välkomnar fler ston att besöka oss. Använder du våra hingstar ingår stationsavgiften,, och Camilla tar moderata 3750,- för sin service. Vi har haft hingstar hos oss sedan 1999 och seminerat sedan 2002. Sir Statham, Captain Cooper, Up in Time 4 U och Ängvaktarns Precious finns på semin och gentlemannen Royal Valentine XX betäcker naturligt. Mer om dem kan du läsa här 

Välkomna!

läs mer

mån

08

maj

2023

Föl 2024?

Än så länge har vi seminerat 3 ston och betäckt 2 naturligt, och hoppas på dessa kombinationer nästa år

  1. Royal Olymp-Sancisco-Stravinsky XX
  2. Sir Statham ML-Dominator Z-C'Est Lui
  3. Special Edition-Belami-Semper
  4. Royal Valentine XX-Aces Star-Bahamian Bounty
  5. Royal Valentine XX-Red Jazz-Touch of the Blues

sön

07

maj

2023

Pina Colada af Elestorp

Pina Colada flyttade till Elisabet Nysten i Finland som föl och gick i helgen finska unghästtestet och med sina fina poäng gick hon till final i både dressyr och hoppning (motsvarande dubbeldiplom). Det är Sir Stathams äldsta dotter, med förärvningssäkra Patrola (Don Pikado-Brandenburger) som mor. Jättekul tycker vi som uppfödare och ett bevis på att Statham nedärver sina allroundegenskaper.

mån

01

maj

2023

Föl nr 4

och äntligen en liten tjej. Pappa är Sir Statham och mamma blåblodiga Sandrina (Sandro Boy-Baloubet du Rouet-Capitol I)

fre

28

apr

2023

Föl nr 3

..blev en riktig nagelbitare. Mamma Mai Thai gick över nästan 3 veckor, stod med vaxproppar i 2 och var enorm. Orolig och sparkade och grävde, och bar sig åt. Hon har aldrig tidigare gått tiden ut eller haft vaxproppar, så vi var beredda på att allt kunde gå fel. Fölet kunde vara enormt, felläge, vara 2, dött i magen. Ja, vi målade upp alla scenarion. Så till sist bestämmer sig Mai Thai att försöka föla ute i hagen var en jättebra idé, men snäll som hon är, gick hon med på att bli ledd in i stallet med fölets bakben stickandes ut. Väl inne gav vi henne lite assistans och en pigg, glad och stor fölunge gjorde entré. Det här är Bengt Nababs näst sista föl, och sonen är pappa upp i dagen förutom färgen. 

sön

16

apr

2023

Föl nr 2

Nr 2 att föla blev som vi trott Rayola. En vecka efter BF kom så Statham-sonen Shinobi, jättefin, och riktigt pigg. 

ons

22

mar

2023

Enkelt att boka hingst till ditt sto

Nu finns ett bokningsformulär till våra hingstar. Du hittar det här. 

Våra hingstar hittar du här

Behöver du hjälp med ditt val så skicka ett mail så svarar vi så fort vi kan.

läs mer

tis

21

mar

2023

DNA-tester i långa banor

Animal Genetics i England har väldigt bra priser på alla sorters färg- och gentester, och vi fick erbjudande att göra ett kitt med WFFS, PSSM1, Agouti ch Red Factor för runt tusenlappen per häst. Up in Time 4 U och Sir Stathams egenskaper har efterfrågats, och båda är fria från WFFS, PSSM1, de kan inte lämna fux men väl svart. Royal är testad sedan tidigare, av AQHA i USA, där han är fri från de 5 defekter AQHA kräver test av.

ons

01

mar

2023

Up in Time 4 U godkänd i AES

Första steget för att kunna använda vår fina Time i avel redan i år. Tanken var att han sedan skulle gjort ett kort hingstprov i Tyskland i vår, men med tanke på hur världen sett ut de senaste åren, väntar vi tills i höst och han gör ett 50-dagarsprov istället. Annars måste han göra nytt kortprov nästa år, och eventuellt komplettera med tävling. Med det långa provet är han livstidsgodkänd direkt. Man vet inte vad som kan dyka upp 2024. Så vi tror det här är en bra plan.

ons

01

mar

2023

Favorit i repris...

För tredje året i rad kommer Ängvaktarns Precious att finnas tillgänglig via oss. Jättekul, passa på att använda en så fin ponnyhingst till moderat pris. Bra sperma och god dräktighetsprocent

tor

23

feb

2023

Årets första föl...

..och vilket föl sedan. Ett härligt tecknat, mycket socialt hingstföl med toppenfin hoppstam, e Esmeraldo (premeringsvinnare i Holstein 2021 e Emerald-Caretino)-Rex Gotthard (Raphael-Gotthard). 

tor

23

feb

2023

Captain Cooper elitpremierad!

Cooper har fått sin välförtjänta elitstatus i AES. Han har själv placeringar i 145-150 och startat 155, och nästan 25 % av hans avkommor tävlar 140 eller högre (de äldsta är födda 2012), därtill har han en godkänd son. Själv blev han bästa hopphingst i Westfalen som 2,5-åring och tvåa i sitt hingstprov. Därtill har Coopers hel-/halvsyskon tävlat svår klass med stor framgång, och hans bror Cup Cooper ingår i Warendorfs hingstkollektion, han vann sitt hingstprov. Vi är verkligen jätteglad att ha en så fin hingst i stallet, och väntar 2 föl efter honom i år.

läs mer

tis

14

feb

2023

Alla hjärtans-dag-rabatter

Alla hjärtans-dag, det måste vi fira. Vi ger rabatt på våra gentlemän Sir Statham ML, Captain Cooper och Royal Valentine XX om du bokar in ditt sto månaden ut.
Statham ger 1250,- i rabatt på språngavgiften
Cooper bjuder på samlingsavgiften om du väljer att endast betala vid dräktighet, eller om du väljer språngavgift (värde 625,-) eller en rabatt på 1250,- på dräktighetsavgift
Royal lämnar 625,- i rabatt på språngavgiften
Om Time 4 U blir godkänd är villkoren samma som för Captain Cooper
Maila uppgifter till elmseld@live.se senast den 28/2 för att ta del av erbjudandet
Priserna är inkl moms

tor

15

dec

2022

Flera av våra dräktiga ston har flyttat

Igår åkte både Samy Delux, som är dräktig med Statham till sitt nya hem i Wales, och Skyfall, dräktig med Belami, till Halland. Det känns lite konstigt, båda har varit hos oss så länge. Men det blir jättebra. Båda har fantastiskt fina döttrar kvar här, Balounette och Baloufin.

tor

15

dec

2022

Time 4 U

Nästa häst som flyttat in, helt oplanerat, är den här tjusiga 3-årshingsten. Stammen är Utah van Erpekom-Regilio (Heartbreaker)-VDL Corland-Ahorn-Libero H-Kaiserstern XX-Voltaire. En maskulin grabb som vi hoppas mycket på, med tanke på stammen och mödernet. Mamma har segrar i 130 och har även tävlat msv dressyr. En bättre presentation kommer på en egen sida så småningom.

tor

15

dec

2022

D´Marilyn Monroe de Rock Z har flyttat in

Vi har försökt hitta en Dominator-dotter att betäcka med Statham, och plötsligt uppenbarade sig det perfekta stoet. Vi är jättenöjda med vad vi fått men självklart får man vad man betalar för. Är en häst billig betyder det att man också får sånt man inte önskat sig. Inköpt på ESHA´s auktion, utan så mycket information. 3 år, 170, kolsvart och med en godkänd bror på väg upp i svår klass, jättebra. Oj, har hon redan haft föl, totalt ohanterad och med en så utbredd ringorm att det skulle göra vilken ringormsforskare lyrisk att få testa nya behandlingar på. Tur vi har karantänstall. 

Lite ensamt är det nog, men god mat och omvårdnad så blir det nog hur bra som helst. 

Jag hoppas att de som fick hästar med Potijk igår är försiktiga och ställer sina i karantän, annars kommer nog hela stallarna vara fulla med prickiga, bitvis pälslösa hästar om några veckor. Mer om henne kan du läsa här

läs mer

tis

01

nov

2022

Zhenyi XX har idag fått somna in...

Ett av få ston i Skandinavien efter legendaren Galileo har idag lämnat oss. En väldigt egen häst som haft en stor plats i våra hjärtan. Vi har som tur är hennes dotterdotter här som ersättare, även om det är stora skor att fylla