tor

21

jun

2018

Föl nr 4...

Föl nr 4 blev ett hingstföl, och vilket föl sedan. Ädelheten kommer från mamma Mumsbuns XX, men resten har han fått efter pappa. Nu är det 3 föl kvar som ska födas, förhoppningsvis 2 med lite mer fläckar än den här grabben fick.

tis

19

jun

2018

Föl nr 3...

… blev ytterligare ett sto, denna gång med hannoveranerhingsten Westcountry som far och Wicky Paola e De Niro till mor. Vacker som en dag, ska bli spännande att få följa denna svarta dam framöver.

fre

15

jun

2018

Dräktiga ston...

Veterinär Anna Pilåker kom och dräktighetsundersökte våra ston, och Z-Claire, Top Pauline och Yahoo är dräktiga med Romario, Skyfall med Apollo. 3 ston var färdiga att betäcka, Cayola med Wind Dancer, Miss Li med Acomet och Carezz fick en dos First Edition.

mån

11

jun

2018

2 ston till Tyskland för betäckning

3-åriga Heartsease E e Heart-Throb BS -Lynford-Lys de Darmen och hennes 4-åriga bästis Galicia Z e Granilli S -Acord II-Mytens XX åkte igår till Zuchthof Keller för ett försök att bli dräktiga med Cees Klavers nya stjärna Big Star Jr K Z (e Big Star u Krista, Taloubet Z´s mamma) som precis debuterat 155. Nu håller vi tummarna för att det lyckas. I så fall blir det hoppgener de luxe i de fölen, med en mängd toppförärvare i härstamningen.

läs mer

tor

07

jun

2018

Secco E vinner sin klass

Vår uppfödning Secco E (Sancisco-Gloster) fick en gulblå rosett i sin tävlingsdebut i dressyr med sin ägare Tina Salmonsson. Vi gratulerar!

tis

05

jun

2018

Romario på språngrulla.se

Första stoet anmält till Romario. Passa på att använda honom i år, det blir förmodligen hans enda säsong här. 

läs mer

tis

05

jun

2018

Willow fotomodell

Willow är nu på tillridning och försäljning hos Lisa Ottosson (LO Unghästutbildare) utanför Laholm. Häromdagen fick hon vara fotomodell när Jenny Lundholm provade ut nya träns för sitt företag, Eponia. Jenny har fotograferat. 

läs mer

sön

03

jun

2018

Föl nr 2

How to Carezz Firfod har fått ett stoföl efter Salieri, stor och välskapt, strax efter kl 23. Förmodligen det enda fölet efter Salieri som fötts i år. Ska bli spännande att följa hennes utveckling.

mån

21

maj

2018

Semin på Romario

From nästa vecka kommer vi att kunna skicka sperma på Romario. Han är då provtagen och klar. Vi samarbetar med Vrångabäcks Hästavels- och uppfödningcentrum dit ett begränsat antal ston också kan vara välkomna. 

Romario är den enda skäckhingsten stationerad i Sverige på färsk semin som ger "gröna" papper i SWB. Läs mer på hans egen sida, härstamningen innehåller en härlig mix med holsteiner-/fullblod och gamla trakehner-linjer. Observera att vi kräver negativt bakt.prov alt journal med behandling införd på ALLA ston.

läs mer

tor

17

maj

2018

Hussar AB blir finsk fälttävlanshäst

Heart-Throb BS-sonen Hussar AB är nu såld till Johanna Soiluva Finland, där tanken är att han ska bli ***-ig fälttävlanshäst. Vi önskar lycka till och tackar förmedlaren Anna Hassö för hjälpen.

läs mer

ons

09

maj

2018

Zhenyi XX har fölat

Ett litet "blåblodigt" stoföl med vår Ghost till pappa. Zhenyi är utleasad i år till Annette Johansson på Scandinavian Racehorses/Honey Badger Racing, men vi står som uppfödare till den lilla, som liksom sina syskon är vacker som en dag.

läs mer

tis

01

maj

2018

Ghost har blivit pappa igen...

Fullblodsstoet Snia (Funambule-Star Appeal) blev först ut att föla med vår Aghostatgodsplace. Ett fuxigt stoföl, Miss Bell, blev resultatet, uppfödare Honey Badger Racing. Grattis!

läs mer

mån

09

apr

2018

Earl elitpremierad i Norge

Vår fd avelshingst Earl (Escudo-Lanthan) blev i helgen elitpremierad i sitt nya hemland Norge i samband med årets hingstpremiering. Han var den femte hingsten genom tiderna i Norsk Varmblodsavel som mottagit denna utmärkelse. Extra roligt är att ägarna Lillian & Cato Strands andra hingst Royal Olymp (Rohdiamant-Florestan I)mottog denna utmärkelse som hingst nr 6 (postumt). Båda har kommit till Norge genom oss, vi har alltså hjälpt till att få en tredjedel av landets elitpremierade hingstar till Stutteri ML. Dessutom äger de ju dessutom vår uppfödning Sir Cisco. Vi gläds åt framgångarna och hoppas hingstarna gör gott i den norska varmblodsaveln. Vi har fryst sperma här efter Royal Olymp (om intresse för att göra en egen fantastiskt dressyrhäst)  och kvar på gården finns Earls 2 döttrar Exsala AB (ue Clarimo) och Exalté E (ue Allegretto), som blir kvar här är det tänkt.

Bilden är tagen av Lillian Strand

läs mer

tor

15

mar

2018

Nu börjar det röra på sig...

Efter flera veckor med iskyla, metervis med snö och sjukdomar bland de tvåbenta på gården föds nu kalvar i en strid ström, och Come in Black E AA har åkt till Vallentuna och Emelie Beijbom för en karriär på tävlingsbanorna. Förhoppningsvis får han meriter så det räcker till ett godkännande som förädlarhingst i Mecklenburg, precis som sin far. Istället står isabellen "Pärlan" i vårt stall. Pearl-Anne JPL är e Carte d'Or u Hopps-Anne, en Dragon-dotter som tävlade svår hoppning. Efter en skada är nu hennes fälttävlanskarriär över och förhoppningsvis får hon en ny som avelssto. Läs mer på hennes sida

fotograf Patrik Lundgren

läs mer

ons

14

feb

2018

Romario 9335 nämnd i polsk fackpress

Polska Equita har en artikel om att Romario blivit stambokförd i SWB. 

 

tis

13

feb

2018

Romario på ett-sto-licens

Så har vår Romario 9335 fått sitt stamboksnr i SWB. Det hör inte till vanligheterna att någon kan erbjuda inte mindre än 2 skäckiga halvblodshingstar och få "gröna papper" på fölen, men så är fallet på Elestorp. I "frysen" ligger doser efter vår uppfödning Sir Cisco 9102 och vi hoppas kunna erbjuda färsk sperma på Romario from 1 april.

läs mer

tor

08

feb

2018

Årets första föl

Det blev en liten tjej. Färgen var väl inte vad vi hoppats på men inte helt oväntad, med en pappa som är fux. Pappa är Armison (Armitage-Cicero Z, 10-10 för hoppningen på sitt hingstprov och ett mycket bra möderne), mamma är vår uppfödning Skyfall E e Sir Cisco, som också är född här. Han deltog i 3 norska mästerskap i fjol, med 2 silvermedaljer som resultat. Det blir nog bra det här. Med tanke på vädret ska vi kanske döpa den lilla till Antarktis. Det får bli bättre bilder de kommande dagarna.

läs mer

mån

05

feb

2018

Frascati E & Hussar AB hemma igen

Efter 3 månader i Tyskland är nu grabbarna hemma igen. Nu väntar kastrering och lite återhämtning sedan är alla hugade spekulanter välkomna. Du hittar mer info under till salu-fliken.

mån

29

jan

2018

Fölsäsong 2018

Nu har redan en månad gått av det nya året och alldeles strax börjar årets föl komma. Det är lika spännande som alltid. Först ut är Skyfall, det är inte längesen hon själv var föl, tiden går så fort. Hon väntar föl med Armison som belönades med 10,0 för sin hoppning på hingstprovet. Sedan blir det ett ganska långt hopp till nästa föl med Salieri. Lika spännande, det är nog det enda fölet i världen efter honom som föds i år.

  1. Armison x Skyfall E e Sir Cisco-Mondras SF 8/2-18 +
  2. Salieri x How to Carezz Firfod e Zardin Firfod-Kanudos XX 29/5-18 +
  3. Sensation x Angrove Mumsbuns XX 18/6 +
  4. West Country x Wicky Paola e De Niro-Landkaiser 21/6-18 +
  5. West Country x Adona e Donnerhall Justinian XX 28/6-18 +
  6. Romario x Drammatica e Don Primero-Godehard 3/7-18 +
  7. Kétanou x Mojito E e Coupe d'Or-Ilasso 8/7-18 + (bokad)
  8. For Romance OLD x Mai Thai E e Kaschmir-Ilasso 8/7-18 +
  9. Heart-Throb BS x Yahoo e Allegretto-Falleur 31/7-18 +

 

 

 

fre

26

jan

2018

Miss Li E går in i avelsboxen

Vi har bestämt oss för att Miss Li får stanna kvar här som avelssto, det går inte att låta bli med den stammen och det mödernet hon har. Sista skottet på stamträdet är For the Moment L som var andra reservsegrare (hoppning) vid hingstpremieringen i Westfalen. Han är e For Pleasure-Cornet Obolensky. Hans mormor är syster med Miss Lis mamma. Nu ska vi bara välja hingst till henne, angenämt arbete.