mån

21

jun

2021

Våra hingstar levererar...

Belami gjorde tävlingsdebut i Sverige med proffset Catrin Henriksson i sadeln och kammade lätt hem segern i Båstad i värmen, medan Aria och Sir Statham svettades i Munka-Ljungby där de blev 2:a i sin klass. Som grädde på moset blev Sir Statham-sonen Smashing Pumpkins EQ bästa föl i Bollerup (uppfödare och ägare Nathalie Svartensjö) och kvalad till fölriks.

En fantastisk helg!

fre

18

jun

2021

Ängvaktarns Precious

D-ponnyhingsten Precious kommer ju till oss några gånger i veckan för att vi ska samla och skicka sperma till ambitiösa ponnyavlare. Det är en otroligt snygg ponny, och nu har han kommit igång med tävlandet. 2 felfria rundor i LD/LC blev resultatet i Båstad, med Aria Ramkali i sadeln.

läs mer

ons

16

jun

2021

Föl nr 7

efter 6 helt odramatiska fölningar kom lilla Midori till världen under mer kaotiska former, mitt i hagen och helt villrådig vilken mamma som verkligen var hennes. Efter att alla kommit in på box löste det sig väldigt enkelt och Möet är den bästa mamman man kan tänka sig. Det blev en skäck till, pappa Confess Color är ju mörkbrun så det var 50 % chans. Jättekul!

tis

15

jun

2021

Föl nr 6

blev en jättefin hingstunge som fått namnet Unix Delux e Uncanto de Villagana undan vår homzygota Samy Delux. Född exakt ett år efter storasyster Baileys

mån

14

jun

2021

Tredje gången gillt!

Statham & Aria startade sin 3:e H90, denna gång i Flyinge, och äntligen satt allt på plats. Lite sämre dressyr än "vanligt", men ändå väldigt bra,  banan var mer än lovligt knölig, felfri i hoppning och terräng med ett ynka tidsfel. Nu känns det som om polletten ramlat ner. Nästa helg väntar H 90 i Munka-Ljungby innan vi firar midsommar. Därefter debuterar han i H100 i Tågarp i juli.

tis

08

jun

2021

Föl nr 5..

Redan vid 21 när Patrola kom in märkte satt något var på G, och 2 timmar senare föddes den här efterlängtade tjejen, 2 veckor över tiden. Patrola är som gjord för att vara avelssto, och nu får vi se om vi ska göra ett helsyskon eller om det blir ett beställningsföl efter Belami om några veckor.

tis

25

maj

2021

Full pott för Belami

Med årets första samling på Belami seminerade vi 3 ston, och idag konstaterades alla 3 dräktiga, vilket resultat! For Romance I-döttrarna Moonshine och Phairytale samt vår Sweet Pea E e Sancisco väntar nu varsitt "Blåbär" i början av april nästa år.

fre

21

maj

2021

Båda våra stoföl är homozygota

Vi fick svar i morse från Animal Genetics som visar att både Solana & Michelada är homozygota. Verkligen jättekul, med 2 ston av god kvalitet som bara kan lämna skäckföl. De kommer att göra vilken kvalitetsmedveten färgavlare som helst glada

lör

15

maj

2021

Statham på hoppbanan

Sir Statham ML 9573 har gjort debut på hoppbanan och fått sin första rosett.

ons

12

maj

2021

Skypleaser är såld till Italien

Skypleaser kommer att flytta till Italien när han är tillräckligt gammal. Han är inköpt som sporthäst och ev hingstämne. Vår första försäljning till Italien.

tis

04

maj

2021

Föl nr 4...

..blev en rejäl hingstunge, som nog blir väldigt lik sin far som fullvuxen. Men stor, stora ledgångar och en bred panna gjorde det jobbigt för mamma häst, jag tror inte dagens uppfödare ens tänker på sånt, vilket är a och o för alla uppfödare av nöt. Jada behövde mycket hjälp och en jobbig förlossning gör en trött fölunge, som tur är finns Foalgard som extra tillskott. Här finns hoppgener i massor och grabben är till salu

ons

28

apr

2021

Sir Statham godkänd i SWB...

..som första homozygota skäck i SWB´s historia. Det är jättekul att kunna erbjuda svenska varmblodsuppfödare vår fina hingst som nu fått stamboksnumret 9573, med utlåtandet: "Liten, harmonisk och välmusklad. Uttrycksfullt huvud, väl ansatt välformad hals, lång något omarkerad manke, djup bog och bål och långt välmusklat kluvet kors. Stora ledgångar, något rakhasig. Små trakttrånga hovar. Taktmässig kort skritt. Framåtgripande trav med viss elasticitet".

läs mer

ons

28

apr

2021

Föl nr 3...

..här kommer de färgglada fölen på löpande band. Denna gång en väldigt pigg liten tjej e Sir Statham u Mimosa E e Luxus CML. 

sön

25

apr

2021

Föl nr 2...

..blev ett långbent stoföl, väldigt lik sin pappa Sir Statham i uttrycket och förmodligen homozygot. Stolt mamma är Yahoo (Allegretto-Falleur). Hon föddes exakt samma tid (22.15) som första fölet. 

tor

08

apr

2021

Årets första föl!

Snabbt och enkelt klarade Skyfall av årets fölning, och sällan har vi haft ett hingstföl så kvickt på benen.Totalt 30 minuters fölvaka, och då hann jag seminera ett par kor emellan. Jättefin hingstunge e Epleaser, int 160 e For Pleasure-Nabab de Reve-Lys de Darmen. Båda Epleasers föräldrar har gått int 160. Morfar är vår uppfödning Sir Cisco. Han är till salu!

mån

05

apr

2021

Rabatter

Bokar du ditt sto innan 15/4 får du 1000,- rabatt, gäller alla våra varmblodshingstar

tis

16

mar

2021

Nytt sto på Elestorp!

Vi försökte minska ner på antalet ston, det gick visst sådär. Men när Marie Rune Sörensen frågade om vi ville ha tillbaka ett sto som vi fött upp gick det inte att tacka nej. Hon är e Sancisco-Stravinsky XX och är vacker som en dag. Du kan läsa mer här

sön

14

mar

2021

Nya hingstar tillgängliga via oss!

Vi räknar med att börja skicka semin från våra hingstar i mitten av april när säsongen drar igång. Statham är redan klar, om någon vill börja tidigare. På Belami och Balufino saknas EVA provsvar ännu, men kommer inom kort. Urtjusiga Brave Tribute XX är tillgänglig till ett litet antal ston via naturlig betäckning och vi löser licens för fullblodsavel på honom. Samtidigt har vi fått två nya hingstar i programmet, som kommer att tappas hos oss. 3-åriga Kannclear (Kannatol-Niveau), ägare Lars Pelin och Ängvaktarns Precious, ponnyhingst med multitalang (Speyksbosch Diablo-Coed Coch Targed), ägare Ann och Stephanie von Arnold. Hingstarnas egna presentationer kommer inom kort.

sön

14

feb

2021

Cristo är borta..

.. tyvärr förlorade vi Cristo på alla- hjärtans-dag, en helt fruktansvärd historia.

Vi har fryst sperma här från honom och flera av The Stallioncompanys hingstar, se här

lör

23

jan

2021

Avelsåret 2021....

...kommer det att hända massor av spännande saker. Vi har fått tummen upp av SWB för Belami och Sir Statham ML, de ska bara bedömas av AVN exteriört först, men sedan kommer vi att lösa licens för båda så fölen enkelt kan registreras i SWB för de uppfödare som så önskar. Vi erbjuder Baloufino till ett fantastiskt pris , endast 5000,- (inkl moms) vid språng, hans avkommor regas i AES eller Zangersheide. Avelsmatadoren Cristo är redan godkänd på ettstolicens och vackra "blommiga" Brave Tribute XX kommer att betäcka naturligt till ett attraktivt pris. Vi väntar 10 föl i år och samtliga kan köpas in utero, där du själv står som uppfödare och får hem ditt föl vid 6-7 månaders ålder, välhanterad och uppfödd på bästa sätt. Se vad som väntas under våren/sommaren här. Självklart kan du också leasa en mage och själv välja hingst, vi seminerar här och du kan själv välja din drömhingst stationerad i Sverige eller EU.