tor

21

okt

2021

Nytt sto på Elestorp

Vi blev kontaktade av en god vän till ägaren, som efter en olycka inte kunde ta hand om sina fina ston längre, och vilka ston. Det gick inte att säga nej till Sandrina (e Sandro Boy-Baloubet du Rouet-Capitol I) och Eastwick PJ (e Escudo-Rebel Z-Carneval). Just nu går de på lösdrift, men tanken är sedan att vi kommer att behålla Sandrina medan Eastwick blir kvar hos vår stallskötare.

fre

15

okt

2021

Statham kvalad till final i Breeders Trophy

Statham & Sabrina inledde starkt i dressyren, med en 3:e plats som resultat. Sedan tog sista månadens alla ändringar ut sin rätt, miljöombyte, ny ryttare, och en mer hållbar ridning med långsiktigt tänk. Men vi kommer igen. Stort tack till alla inblandade!

sön

19

sep

2021

Statham godkänd i Barock Pinto Studbook

De holländska domarna gillade verkligen vad de såg. Statham mättes till 161 cm, och fick ett fantastiskt muntligt omdöme, mycket beröm för sitt vackra huvud, sin överlinje och utstrålning. Totalt fick han 46,5 p vilket är mycket bra och bla 8,5 för sin trav. Dagen innan fick hans son, Libertin från Bäcken, inte mindre än 49,5 p av samma domare, vilket ska vara en av de högsta poängen som någonsin delats ut. Domarna ansåg att Statham är en perfekt match med frieserston för att göra "luxury barock pinto foals", och de ser fram emot ett stort antal svenska barockpintoföl att titta på om 2 år 🙂 Det är så roligt att Statham passar till ett brett urval av ston.

fre

27

aug

2021

Vi har blivit med ponny!

Welsh cob-stoet Coednewydd Julie, omtyckt ridskoleponny på Skaftö Ridklubb har fått sadla om till avelssto här på Elestorp. Hon har varit här ett par dagar, och kommer få sin egen sida om några dagar.

tis

17

aug

2021

Årets sista föl..

..blev ett litet sto e Baloufino u Mai Thai, som tar uppgiften på största allvar. Jätteroligt att det blev stoföl, Mai Thais femte dotter, och nu har vi fått ett med en hoppstammad far. Hon har en dotter i Tyskland och en i Belgien, och det finns intresse från Polen på denna, men hon får nog stanna här hos oss, Minilla.

lör

14

aug

2021

Välkommen Royal Valentine XX

Något så ovanligt som en isabellfärgad fullblodshingst har flyttat in på Elestorp. Livmodersimport från USA, född i Tyskland. Vi löser licens i Svensk Galopp 2022, han är också godkänd för varmblodsavel (AES) och står gärna till tjänst i några veckor om någon vill göra ett försök. Han har de allra vackraste avkommor sedan tidigare.

sön

01

aug

2021

Stathams debut i H100..

..gick som en dans. Dressyren med 73,7 % var näst bästa i hans tävlingskarriär. Banhoppningen gick jättebra, men Stathams stora galopp gör att han har svårt att få plats i kombinationerna, här behövs mera träning, det är lätt att glömma att han fortfarande bara är en bejbis. I terrängen blev han lite långsam och drog på sig några tidsfel men var felfri på hinder. Han sköter sig verkligen som en prins när han är ute på tävling, trots att det är mitt i betäckningssäsongen. 

sön

01

aug

2021

Vår uppfödning...

.. Sir Cisco, tog guld i norska mästerskapen i fälttävlan för seniorer. Sir Cisco är ju pappa till vår Sir Statham ML som Ciscos ägaren fött upp. Det är så kul att se att våra skäckar presterar, många tror att vi bara avlar på färgen

mån

19

jul

2021

Mimosa & Michelada

är sålda till Markus Konrad i Tyskland. Jättekul att få exportera tillbaka ston, vi importerade ju Mimosas mormor därifrån för många år sedan. 

lör

17

jul

2021

Föl nr 8..

som är ett beställningsföl, föddes precis som sina storebröder, 2 veckor för tidigt och efter att mamma Heartsease släppts ut i hage och ätit en ordentligt frukost. Sir Statham är far, morfar är Heart-Throb BS och i tredje led Lynford. Den här lille grabben är tredje generation på både möderne och fäderne här i Elestorp. 

mån

21

jun

2021

Våra hingstar levererar...

Belami gjorde tävlingsdebut i Sverige med Catrin Henriksson i sadeln och kammade lätt hem segern i Båstad i värmen, medan Aria och Sir Statham svettades i Munka-Ljungby där de blev 2:a i sin klass. Som grädde på moset blev Sir Statham-sonen Smashing Pumpkins EQ bästa föl i Bollerup (uppfödare och ägare Nathalie Svartensjö) och kvalad till fölriks.

En fantastisk helg!

fre

18

jun

2021

Ängvaktarns Precious

D-ponnyhingsten Precious kommer ju till oss några gånger i veckan för att vi ska samla och skicka sperma till ambitiösa ponnyavlare. Det är en otroligt snygg ponny, och nu har han kommit igång med tävlandet. 2 felfria rundor i LD/LC blev resultatet i Båstad, med Aria Ramkali i sadeln.

läs mer

ons

16

jun

2021

Föl nr 7

efter 6 helt odramatiska fölningar kom lilla Midori till världen under mer kaotiska former, mitt i hagen och helt villrådig vilken mamma som verkligen var hennes. Efter att alla kommit in på box löste det sig väldigt enkelt och Möet är den bästa mamman man kan tänka sig. Det blev en skäck till, pappa Confess Color är ju mörkbrun så det var 50 % chans. Jättekul!

tis

15

jun

2021

Föl nr 6

blev en jättefin hingstunge som fått namnet Unix Delux e Uncanto de Villagana undan vår homzygota Samy Delux. Född exakt ett år efter storasyster Baileys

mån

14

jun

2021

Tredje gången gillt!

Statham & Aria startade sin 3:e H90, denna gång i Flyinge, och äntligen satt allt på plats. Lite sämre dressyr än "vanligt", men ändå väldigt bra,  banan var mer än lovligt knölig, felfri i hoppning och terräng med ett ynka tidsfel. Nu känns det som om polletten ramlat ner. Nästa helg väntar H 90 i Munka-Ljungby innan vi firar midsommar. Därefter debuterar han i H100 i Tågarp i juli.

tis

08

jun

2021

Föl nr 5..

Redan vid 21 när Patrola kom in märkte satt något var på G, och 2 timmar senare föddes den här efterlängtade tjejen, 2 veckor över tiden. Patrola är som gjord för att vara avelssto, och nu får vi se om vi ska göra ett helsyskon eller om det blir ett beställningsföl efter Belami om några veckor.

tis

25

maj

2021

Full pott för Belami

Med årets första samling på Belami seminerade vi 3 ston, och idag konstaterades alla 3 dräktiga, vilket resultat! For Romance I-döttrarna Moonshine och Phairytale samt vår Sweet Pea E e Sancisco väntar nu varsitt "Blåbär" i början av april nästa år.

fre

21

maj

2021

Båda våra stoföl är homozygota

Vi fick svar i morse från Animal Genetics som visar att både Solana & Michelada är homozygota. Verkligen jättekul, med 2 ston av god kvalitet som bara kan lämna skäckföl. De kommer att göra vilken kvalitetsmedveten färgavlare som helst glada

lör

15

maj

2021

Statham på hoppbanan

Sir Statham ML 9573 har gjort debut på hoppbanan och fått sin första rosett.

ons

12

maj

2021

Skypleaser är såld till Italien

Skypleaser kommer att flytta till Italien när han är tillräckligt gammal. Han är inköpt som sporthäst och ev hingstämne. Vår första försäljning till Italien.