mån

09

apr

2018

Earl elitpremierad i Norge

Vår fd avelshingst Earl (Escudo-Lanthan) blev i helgen elitpremierad i sitt nya hemland Norge i samband med årets hingstpremiering. Han var den femte hingsten genom tiderna i Norsk Varmblodsavel som mottagit denna utmärkelse. Extra roligt är att ägarna Lillian & Cato Strands andra hingst Royal Olymp (Rohdiamant-Florestan I)mottog denna utmärkelse som hingst nr 6 (postumt). Båda har kommit till Norge genom oss, vi har alltså hjälpt till att få en tredjedel av landets elitpremierade hingstar till Stutteri ML. Dessutom äger de ju dessutom vår uppfödning Sir Cisco. Vi gläds åt framgångarna och hoppas hingstarna gör gott i den norska varmblodsaveln. Vi har fryst sperma här efter Royal Olymp (om intresse för att göra en egen fantastiskt dressyrhäst)  och kvar på gården finns Earls 2 döttrar Exsala AB (ue Clarimo) och Exalté E (ue Allegretto), som blir kvar här är det tänkt.

Bilden är tagen av Lillian Strand

läs mer

tor

15

mar

2018

Nu börjar det röra på sig...

Efter flera veckor med iskyla, metervis med snö och sjukdomar bland de tvåbenta på gården föds nu kalvar i en strid ström, och Come in Black E AA har åkt till Vallentuna och Emelie Beijbom för en karriär på tävlingsbanorna. Förhoppningsvis får han meriter så det räcker till ett godkännande som förädlarhingst i Mecklenburg, precis som sin far. Istället står isabellen "Pärlan" i vårt stall. Pearl-Anne JPL är e Carte d'Or u Hopps-Anne, en Dragon-dotter som tävlade svår hoppning. Efter en skada är nu hennes fälttävlanskarriär över och förhoppningsvis får hon en ny som avelssto. Läs mer på hennes sida

fotograf Patrik Lundgren

läs mer

ons

14

feb

2018

Romario 9335 nämnd i polsk fackpress

Polska Equita har en artikel om att Romario blivit stambokförd i SWB. 

 

tis

13

feb

2018

Romario på ett-sto-licens

Så har vår Romario 9335 fått sitt stamboksnr i SWB. Det hör inte till vanligheterna att någon kan erbjuda inte mindre än 2 skäckiga halvblodshingstar och få "gröna papper" på fölen, men så är fallet på Elestorp. I "frysen" ligger doser efter vår uppfödning Sir Cisco 9102 och vi hoppas kunna erbjuda färsk sperma på Romario from 1 april.

läs mer

tor

08

feb

2018

Årets första föl

Det blev en liten tjej. Färgen var väl inte vad vi hoppats på men inte helt oväntad, med en pappa som är fux. Pappa är Armison (Armitage-Cicero Z, 10-10 för hoppningen på sitt hingstprov och ett mycket bra möderne), mamma är vår uppfödning Skyfall E e Sir Cisco, som också är född här. Han deltog i 3 norska mästerskap i fjol, med 2 silvermedaljer som resultat. Det blir nog bra det här. Med tanke på vädret ska vi kanske döpa den lilla till Antarktis. Det får bli bättre bilder de kommande dagarna.

läs mer

mån

05

feb

2018

Frascati E & Hussar AB hemma igen

Efter 3 månader i Tyskland är nu grabbarna hemma igen. Nu väntar kastrering och lite återhämtning sedan är alla hugade spekulanter välkomna. Du hittar mer info under till salu-fliken.

mån

29

jan

2018

Fölsäsong 2018

Nu har redan en månad gått av det nya året och alldeles strax börjar årets föl komma. Det är lika spännande som alltid. Först ut är Skyfall, det är inte längesen hon själv var föl, tiden går så fort. Hon väntar föl med Armison som belönades med 10,0 för sin hoppning på hingstprovet. Sedan blir det ett ganska långt hopp till nästa föl med Salieri. Lika spännande, det är nog det enda fölet i världen efter honom som föds i år.

  1. Armison x Skyfall E e Sir Cisco-Mondras SF 8/2-18 +
  2. Salieri x How to Carezz Firfod e Zardin Firfod-Kanudos XX 29/5-18 +
  3. Sensation x Angrove Mumsbuns XX 18/6 +
  4. West Country x Wicky Paola e De Niro-Landkaiser 21/6-18 +
  5. West Country x Adona e Donnerhall Justinian XX 28/6-18 +
  6. Romario x Drammatica e Don Primero-Godehard 3/7-18 +
  7. Kétanou x Mojito E e Coupe d'Or-Ilasso 8/7-18 + (bokad)
  8. For Romance OLD x Mai Thai E e Kaschmir-Ilasso 8/7-18 +
  9. Heart-Throb BS x Yahoo e Allegretto-Falleur 31/7-18 +

 

 

 

fre

26

jan

2018

Miss Li E går in i avelsboxen

Vi har bestämt oss för att Miss Li får stanna kvar här som avelssto, det går inte att låta bli med den stammen och det mödernet hon har. Sista skottet på stamträdet är For the Moment L som var andra reservsegrare (hoppning) vid hingstpremieringen i Westfalen. Han är e For Pleasure-Cornet Obolensky. Hans mormor är syster med Miss Lis mamma. Nu ska vi bara välja hingst till henne, angenämt arbete.

sön

31

dec

2017

Gott slut!

Vi ser tillbaka på 2017 och minns glädjande händelser som att vi välkomnade våra nya avelshingstar Romario och Apollo, samt påläggskalven Sir Statham till gården. Vackre Earl såldes till Stutteri ML, Norge och blev bästa hingst, Aghostatgodsplace XX utleasades under säsongen, ett antal fantastiska föl har fötts och avelssäsongen har flutit på helt okomplicerat med 100 % dräktighet och fått stifta bekantskap med en mycket duktig veterinär Anna Pilåker. Några avelsston har sålts, både i Sverige och utomlands, och några har flyttat in lite oplanerat. Vår uppfödning Sir Cisco deltog i norska mästerskapen i alla 3 disciplinerna med gott resultat, ett bevis på vad vårt avelsmål är, vackra hästar med god ridbarhet och gärna allround egenskaper.

Nytt för 2017 var att vi leasat ut en stomage, där leasingtagarna betalat för hingst, veterinäravgifter och uppstallning av stoet. De har själva valt både sto och hingst, står som uppfödare till fölet och väljer var de vill registrera det. Det har fungerat mycket bra, och vi leasar gärna ut fler ston, du får gärna välja ett av de ston som vi betäckt i år också, mer info hittar du i blogginlägget under detta.

Vi har förmedlat ET-ston till Holland i samarbete med Annette Johansson på Vrångabäck och Marc van Eck, något som även är aktuellt 2018. Vi hoppas kunna åka ner på studieresa i maj när de drar igång nästa ET-säsong.

Vår Heart-Throb BS ska lämna oss för en säsong i Mecklenburg hos Zuchthof Keller och som det ser ut får vi hit en ny hopphingst med förstklassig stam och tävlingsmeriter. Vi ser med spänning fram emot 2018 vad gäller både samarbeten och föl-/avelssäsong. Vårt första föl föds redan i början av februari.

I februari är det dags för en studieresa till Tyskland och hingstvisningar, i april ser det ut som om vi tar med oss några ston ner till Frankrike och stuteriet Semilly. Vill du åka med? Hör av dig! 
Samtidigt vill vi passa på att önska våra kunder, kollegor, samarbetspartners och vänner ett riktigt gott 2018!

På bilden våra hundar Kiitos och Mini på väg ut på nya äventyr

läs mer

sön

31

dec

2017

Vill du föda upp ett föl....

...men har inget lämpligt sto, och kanske inte stallplats som lämpar sig för just den biten? Varför inte leasa ett sto av oss och låta oss ta hand om det praktiska och få hem ditt föl vid avvänjning? Vi har ston för hoppning, dressyr och fälttävlan. Här finns även ett välmeriterat fullblodsto om du vill göra ett föl för galoppen. Läs mer här och kontakta oss gärna för ett prisförslag.

mån

25

dec

2017

Kilcandra Lucy

Vackra Lucy flyttade in i slutet av november, efter att ha köpts in på Cavans sista auktion för året. En otroligt vacker, Välgående och talangfull hopphäst efter Orestus VDL-Orbis XX. Dagen före julafton blev hon bokad, och kommer att göra karriär som fälttävlanshäst.

ons

15

nov

2017

Nytt avelssto

Trots att vi försöker minska ner antalet ston en smula för att kunna sätta in ungstona i avel, har det blivit ett nytt här. Välstammade Top Pauline e Parco XX-Corofino flyttar in här inom kort. Hon är ur ett ytterst välproducerande möderne och har inte mindre än 3 syskon i svår klass. Läs mer här

 

ons

15

nov

2017

Carrabeg Christmas Party är såld

Vår irländska har nu hittat ett nytt hem i Strövelstorp. Vi önskar familjen Josefsson lycka till med X-mas. 

ons

18

okt

2017

Pearly Ghost XX är såld

Så var även Pearly såld, hon får en framtid på galoppbanorna hos Johanna Åberg & Gert-Åke Åberg på Ramonia Gård. Systern Zazzy Ghost XX är såld till Tony Oscarsson som även har helbrodern Grazzhopper i träning.

tis

26

sep

2017

Sir Cisco-dotter EM-vinnare..

Tyskfödda Aquinta S ue Astek vann löshoppningschampionatet vid europeiska pintomästerskapen i Österrike förra helgen.

Foto: MIKEs FotoGRAFie

tis

26

sep

2017

Romario-sonen Kaszmir SM-mästare

Kaszmir, hans ägare Frida Andersén och deras lag vann lag-SM i fälttävlan helgen som gick. Vi hoppas att fadern Romario ska få producera fler hästar av hans kaliber. Grattis till ägare och uppfödare!

sön

17

sep

2017

Sir Cisco vinner silvermedalj...

...i Norska Mästerskapen i fälttävlan för juniorer med Eline Kjos Nielsen. Vår uppfödning Cisco har i år deltagit i NM i alla tre discipliner med gott resultat. Jätteroligt! Bilden har ägaren Lillian Strand tagit.

fre

25

aug

2017

Årets Schweden Tour till ända...

4 visade föl, 4 med premie, och det betyder att samtliga visade Earl-föl erhållit premie i år. Typen och traven har varit fantastisk, fölen är långbenta, välbyggda och har väl undersatta bakben i traven. Vårt hingstföl Explicit tog hem den "goldene Schleife" i år, han är fantastisk.  Men vårt Frascino-föl slog ändå dem alla gångartsmässigt med sin 9,5 för traven. 

läs mer

tis

22

aug

2017

Exception E är såld

Korpsvarta Earl-sonen Exception är såld till Amanda Wallgren. Han får lämna mamma vid nyår och påbörja sitt nya liv med Amanda som dressyrhäst. Exceptions mamma Carezz är i år dräktig med Salieri.

mån

21

aug

2017

Årets sista föl..

Vi fick vänta lite på att årets sista föl skulle komma, men huvudsaken är ju att allt går bra..

Ett sto blev det, så i år blev det 50 % av varje. Exsala AB heter hon, är e Earl och mamma är Z-Clair, blåblodig (Clarimo-Contender) med egna meriter internationellt.

läs mer