lör

21

mar

2020

Spectra flyttar hemifrån

2-åriga Spectra har idag flyttat till norra Bohuslän. Köpare är Örjan och Hanne på Stall Mardal. Vi gratulerar till en fin häst och hoppas vi får se Hanne och välgående Spectra på dressyrbanorna framöver!

mån

16

mar

2020

Himlen har fått 2 nya stjärnor

Vår uppfödning Cayola E har fått somna in tillsammans med vår inackordering Nancy. De vilar nu på samma plats som våra andra fd avelsston och Come in Black. Nu har vi inga avkommor kvar efter ComeFast, men sådant är livet.

mån

16

mar

2020

Avelsframgångar...

Man tar en hoppstammad hingst (Granilli S e Grannus) och betäcker ett hoppstammat sto (Wendy e Indoctro), resultatet blir en välgående, välhoppande hingstunge, Gratil Z, som vid 5,5 års ålder vinner sin första start i medelsvår dressyr. Det är helt enligt vårt avelsarbete, att de ska kunna användas i valfri disciplin, trots stammen. Det ska bli jättespännande att följa honom och ägaren Kicki Ljosdal framöver

mån

10

feb

2020

Heart-Throb BS är såld

Vår Toby åker till sitt nya hem på andra sidan Östersjön nästa månad , där han kommer att vara tillgänglig på Zuchthof Keller. Toby var utleasad dit säsongen 2018 och nu blir det ett permanent hem i Zierow. Kvar här är döttrarna Heartsease och Malibu, och Malibus blivande lillasyster/lillebror

läs mer

tis

28

jan

2020

Cliffhanger är såld

Elestorps enda ponny har nu flyttat till Skärhamn och Annika Mattsson. Lycka till med honom!

tis

28

jan

2020

Wind Beauty och Halleluija XX

Våra ston Beauty och Halleluija finns nu hos Golden Arabians i Ljungskile för att förhoppningsvis bära fram varsitt arab-föl genom ET. Jättespännande!

fre

27

dec

2019

Saluhästar

Vi har ett urval av eget uppfödda hästar till salu.

1. Brun hingst 2019 e First Edition (For Pleasures hingstlinje)-Zardin Firfod, allround mot dressyr

2. Brun hingst 2019 e Cypriano (Coriano) -Heart-Throb BS, allround mot hopp.

3. Brunskäck hingst 2019 e Romario (Caletto Son)-Clarimo, hingstämne, allround.

4. Svart sto 2018 e Westcountry (Weltmeyer)-Donnerhall, dressyr

5. Svart sto 2018 e Westcountry (Weltmeyer)-De Niro, dressyr

6. Brunt sto 2018 e Salieri-Zardin Firfod, dressyr

7. Svart sto 2017 e Earl (Escudo)-Allegretto, allround

8. Svartskäck sto 2017 e Frascino (Fürst Wilhelm)-Kaschmir, dressyr

9. Brunskäck sto 2016 e Luxus CML (Florencio I)-Kaschmir, dressyr/allround, riden

10. Brun valack 2016 e Heart-Throb BS (Heartbeat Z)-Lynford, allround mot hopp, röntgad och riden

11. Skäcksto 2013 e Sir Cisco (Sancisco)-Mondras. Fått 2 premieföl, grundriden

 

Se mer på salusidan 

Avelsston e Donnerhall, De Niro, Don Pikado och Zardin Firfod, dräktiga med Sir Statham och Belami, säljes med eller utan föl.

läs mer

tis

24

dec

2019

God Jul!

Vi önskar kunder, nya som gamla, kompanjoner, vänner och bekanta en riktigt god jul! 

lör

16

nov

2019

Ny hingst på Elestorp

Baloufino kom till oss i morse, med proffsiga transportören Tomasz Bucki (International Horse Transport). Baloufino är 15 år gammal, har tävlat internationellt tom 140, är stor, ädel och snygg och kommer att passa perfekt till våra lite mindre ston. Han är efter Baloubet du Rouet-Drossan-Lauriston. Han har tävlats av unga ryttare, och de senaste åren endast varit ridhäst och läromästare. Tanken är att han ska få komma ut på tävlingsbanorna till våren om vi hittar rätt pilot.

läs mer

lör

16

nov

2019

Belami får sin första godkända son!

Landgestüt Neustadt-Dosse är uppfödare och ägare till denna fina Belami-son med Quaterback-Cadeau/trak på mödernet. Det är verkligen jätteroligt, då Belami endast hade en handfull avkommor i sin premiärårgång.

ons

30

okt

2019

Pearly Ghost XX tvåa på Jägersro

Vår uppfödning Pearly Ghost XX var tvåa på Jägersro igår, snöpligt slagen av Savannah Dream efter att ha lett hela loppet. Men jag tror nog alla inblandade är nöjda trots det. Lilla Zazzy debuterade också igår, tyvärr gick det inte lika bra för henne, men hon kommer igen när hon fått lite erfarenhet.
Foto Stefan Olsson/Svensk Galopp (Pearly med nr 3)

tor

24

okt

2019

Wind Walker E gör sitt premielopp

Wind Walker E gjorde debut på Gävle-travet och klarade premien som en dans på fina tiden 1:31,1! Jan Pettersson körde.

Wind Walker är Elestorps enda travuppfödning, och det är jättekul att han kommit till start. Vi ser fram emot fler positiva besked från Stall Magic.

Video (nr 3)

tor

17

okt

2019

Zackira flyttar till Norge

Zackira är nu såld och påbörjar i eftermiddag sin resa till Oslo, där hon blir fälttävlanshäst. Det ska bli spännande att få följa henne och nya ägarna.

läs mer

tor

10

okt

2019

Pearly Ghost XX vinner igen..

Vår uppfödning Pärlan vann igår i Göteborg. Vi gratulerar ägarna och tränaren, familjen Åberg.

Foto: Svensk Galopp

sön

06

okt

2019

Nykomlingar

Vi vet inte riktigt hur det gick till men helt plötsligt har vi fått 2 nya hästar på gården. Vackra Halleluija XX kommer från Bellinga och Lickety Split från Bulycke Ridklubb. Halleluija är redan seminerad men Split får vänta tills nästa år, då en dejt med Sir Statham är planerad, något vi tror blir en bra kombination.

tis

01

okt

2019

Sålda ston..

Våra fina ston Miss Li och Little Lucy är idag sålda, dräktiga med Emerald och Quintero. Vi önskar både dem och nya ägarna all lycka.

ons

25

sep

2019

Blivande föl i långa banor!

Med erfarenhet, duktiga ston och en engagerad veterinär blir stona dräktiga på löpande band. På bilden ett 21-dagars foster e Quintero la Silla-Lord Z-Darco. Extra roligt är att Top Pauline e Parco-Corofino, som har så många syskon i svår klass äntligen blev dräktig. Hon hade en date med vår fullblodshingst Ghost, och det gjorde susen. Blir en toppenkombination. Ett föl att se fram emot, liksom så många andra. 4-åriga Heartsease är också dräktig med Quintero, vete 17 om det får plats så mycket hoppgener i en härstamning. Fina Carezz och Belami väntar barn ihop. Sist men inte minst inspekterade vi ett litet underverk efter Emerald v/d Ruytenhof-Lancado-Cornet Obolensky. Tyvärr var inte Claire dräktig, men vi tar ett nytt bakt.prov och en låda från Frankrike med pigga Quintero-spermier stod och väntade. Skam den som ger sig.

läs mer

mån

16

sep

2019

Sir Cisco silvermedaljör...

..i norska mästerskapen i fälttävlan (seniorer, CCN3*** ) med Heidi Bratlie Larsen i sadeln. Vi gratulerar ekipaget, oss själva och ägaren Lillian Strand! Nu planeras tävlingar i Frankrike.

Foto Lillian Strand

läs mer

mån

02

sep

2019

100 % dräktighet..

..hade vi idag, varav en på fryst. Vi får nog fira lite, för det kommer att bli ett riktigt drömföl med superhingsten Sancisco OLD (Sandro Hit-Rohdiamant) till far och svarta skönheten Rayola som mor.  Och än är säsongen inte slut, vi betäcker ytterligare 4 i veckan. 

ons

28

aug

2019

Sir Cisco fyra i Segersjö

Vår uppfödning Sir Cisco, far till Sir Statham har med sin nya pilot, Heidi Bratli Larsen, gått från klarhet till klarhet och fick en fin fjärdeplats i CCI2. Nu väntar start i Polen i oktober. Det är jättekul att få se honom på fälttävlansbanorna igen. Och som sagt, vi har fryst sperma här av jättebra kvalitet om du vill använda honom. Han passar till de flesta ston som inte är för små.