lör

20

apr

2024

Föl nr 4..

..blev ett sto till. Denna gång efter Blue Hors Storm-JJ RayBan-D-Day. Den lilla är fjärde generationen efter vårt allra första avelssto Monola, ett fantastiskt sto, med avkommor i högre klasser i alla discipliner, elitpremierad med råge. 

läs mer

tor

18

apr

2024

Föl nr 3..

återigen ett litet sto, denna efter Royal Valentine XX-Red Jazz XX. Tyvärr ingen guling denna gång, men väl fux (tror vi i alla fall) med mycket bling.

läs mer

tis

16

apr

2024

Flera hästar är sålda

Tvåårshingstarna Starlino, Baloumini och Q-minator samt Balouminis mamma Heartsease är sålda. Vi ser fram emot deras fortsatta utveckling.

(på bilden Heartsease med Baloumini)

lör

13

apr

2024

Föl nr 2

Ytterligare ett stoföl, också denna efter Special Edition. Mamma Zenani XX var svårflörtad men nu är hon övertygad om att fölet är hennes. 

lör

06

apr

2024

Årets första föl

Först ut att föla blev Baileys, och det blev full pott vad gäller önskningar. Förutom att vara ett riktigt A-barn är hon dessutom isabellskäck och dessutom ett sto, precis vad vi ville ha. Pappa är Special Edition (Zafferano-Briar-Bernstein)-Belami (Belantis-Samba Hit II)

läs mer

mån

30

okt

2023

Vilken succé!

3 av våra föl hittade nya hem i USA(Mignon), Frankrike(Bullseye) och Slovenien(Sempra), så spännande. Dessutom blev Statham-dottern Strathisla Nr1 bäst betalda stoföl efter en rafflande bud-duell mellan Ukraina och Tyskland, där Ukraina gick som segrare ur den. Stort grattis till uppfödarna Malin & Andreas Hess!

lör

28

okt

2023

4 av våra föl säljs på auktion...

I år har 4 av våra föl valts ut att delta i Equinia/Colored Stallions internetauktion. Söker du fint skäckfärgat föl har vi för hoppning, dressyr, fälttävlan och avel. Här finns också prickiga och isabeller/gulbruna om du letar efter lite extra bling på din blivande ridhäst. Gå till auktionen här

läs mer

lör

28

okt

2023

Pina Colada af Elestorp i finalen...

..i FWB´s unghästchampionat. Hon belönades med bla 8,1 för sitt fina temperament. Hon är född hos oss och ägs idag av Elisabet Nysten, Finland. Pappa är Sir Statham ML och mamma Patrola e Don Pikado.

Foto: Haapa Foto

läs mer

tor

31

aug

2023

Klassvinnare i Finland

Bonchelli af Elestorp, 1-årshingst e Belami-Don Pikado vann sin klass på utställningen Uudenmaan Upein Match Show, Finland. Fint visad av sin ägare Elisabet Nysten.

📷Roosa Roth

läs mer

mån

14

aug

2023

Nya ston på Elestorp

Vi har 2 nya ston på Elestorp, vilket inte alls var meningen. Först kom fina Chakira e Cardento med egna meriter i msv hoppning och syskon i 160, sedan även Isabelia XX, som Anna Frick lånat ut. 

sön

23

jul

2023

Föl nr 9

Captain Cooper är far till årets sista föl, mamma är duktiga Ember. En skimlig son av fantastiskt sportig modell.

sön

23

jul

2023

Föl nr 8

Patrola fick ett ytterligare stoföl efter Sir  Statham, och den sparar vi på. Hon har helsystrar i Finland och Norge, men den här får stanna hos oss, mamma är 19 nu, så det kanske inte blir fler stoföl.

sön

11

jun

2023

Föl nr 7

Captain Coopers första föl i Sverige och äntligen fick Heartsease ett stoföl, efter 4 hingstar på raken. Väldigt ädel och feminin. 

fre

26

maj

2023

Föl nr 6

är det många som väntat på. 23 dagar över riden gick vår welsh cob Julie, och inte var han stor inte, men vinner på söthetspoäng. Pappa är Ängvaktarns Precious, och den lille krabaten är mer lik honom än mamma. Han har fått namnet Primo Maxx. Det blev lite krångel med Julies efterbörd, som fick tas ut manuellt. Vi hoppas hon repar sig så vi kan göra en till i år.

ons

24

maj

2023

Föl nr 5

Och vilket föl, det blev full pott! Ett ädelt, vackert stoföl, pigg som sjutton, svart/vit och med ett blått öga. Vi tror hon är homozygot. Det får ett DNA-test utvisa. 

ons

24

maj

2023

Nästan allt är dräktigt

Fem av 6 ston är dräktiga på första försöket, jättekul. På bilden Baileys och Special Editions lilla bejbis, vi hoppas på en isabellskäck. Captain Cooper hade full pott, och Royal Valentine XX likaså, det är faktiskt premiärbetäckning för honom i Sverige, en jättetrevlig hingst som förtjänar många ston. Nu har vi lite att jobba med resten av veckan, spännande hingstar från Europa, Jaguar vd Berghoeve/Chacco Blue II, och så Statham.

mån

08

maj

2023

Nu öppnar vi för säsongen!

Vi har ju skickat sperma några veckor men idag slog vi upp portarna för seminsäsongen på Elestorp. Veterinär hos oss är erfarna Camilla Tveit och vi välkomnar fler ston att besöka oss. Använder du våra hingstar ingår stationsavgiften,, och Camilla tar moderata 3750,- för sin service. Vi har haft hingstar hos oss sedan 1999 och seminerat sedan 2002. Sir Statham, Captain Cooper, Up in Time 4 U och Ängvaktarns Precious finns på semin och gentlemannen Royal Valentine XX betäcker naturligt. Mer om dem kan du läsa här 

Välkomna!

läs mer

mån

08

maj

2023

Föl 2024?

Än så länge har vi seminerat 3 ston och betäckt 2 naturligt, och hoppas på dessa kombinationer nästa år

  1. Royal Olymp-Sancisco-Stravinsky XX
  2. Sir Statham ML-Dominator Z-C'Est Lui
  3. Special Edition-Belami-Semper
  4. Royal Valentine XX-Aces Star-Bahamian Bounty
  5. Royal Valentine XX-Red Jazz-Touch of the Blues

sön

07

maj

2023

Pina Colada af Elestorp

Pina Colada flyttade till Elisabet Nysten i Finland som föl och gick i helgen finska unghästtestet och med sina fina poäng gick hon till final i både dressyr och hoppning (motsvarande dubbeldiplom). Det är Sir Stathams äldsta dotter, med förärvningssäkra Patrola (Don Pikado-Brandenburger) som mor. Jättekul tycker vi som uppfödare och ett bevis på att Statham nedärver sina allroundegenskaper.

mån

01

maj

2023

Föl nr 4

och äntligen en liten tjej. Pappa är Sir Statham och mamma blåblodiga Sandrina (Sandro Boy-Baloubet du Rouet-Capitol I)