tis

18

dec

2018

Gekört!

I dag fick vi papper på att Ghost nu är godkänd i huvudstamboken i Mecklenburg, dvs godkänd för halvblodsavel, och kan verka på ettstolicens i SWB. Detta tack vare sina fina galoppmeriter och exteriör/gångarter. De tycker han är lite liten, 161 cm, och fick därför 7,5 för sin typ. men 7 för trav och 7,5 för skritt och galopp är fina poäng med tanke på hans sprintertyp. Hans nedärvning visar dock på att han lämnar storlek, god exteriör, mycket muskulösa kroppar, bogfria, energiska gångarter och fina temperament på sina fullblodsavkommor så vi förväntar oss inte mindre på halvblodsston. Han betäcker naturligt, ett kostnadseffektivt alternativ och har genom åren fått alla sina ston dräktiga utom ett.

 

På årets registreringsresa mönstrades också hingsten It´s Kentucky Z i Bohuslän, en hingst efter Iowa-Quito de Baussy-Laudanum XX, som fick nämndens gillanden. Självklart för sina meriter i svår hoppning, men också för sin väl bibehållna kropp, trots sin ålder, och fantastiska galopp. Kentuckys möderne går inte av för hackor, och han har i år betäckt sina ston på betet, något som berättar att han har ett förstklassigt temperament. Självklart blev han godkänd och står till tjänst till vettiga ston på fribetäckning alternativt betäckning vid hand hos ägaren Vibeke Larsen.

läs mer

sön

09

dec

2018

Apollo åker till Tyskland

Apollo får nu en ny karriär på dressyrbanorna och som avelshingst hos Sandra Engelmann i norra Tyskland. Det ska bli jätteroligt att få följa hans framgångar. Här väntas 3 föl till våren, vi väntar spänt på resultaten.

tis

04

dec

2018

Wind Walker E är såld

Vår fina travhingst Wind Walker e Walk the Walk u Wind Beauty är nu såld och får förhoppningsvis visa framfötterna på banorna framöver, matchad av Helen Åkerlund, stall Magic

ons

28

nov

2018

Våra hingstar fria från WFFS-genen

Äntligen kom svaren tillbaka på Romario och Heart-Throb BS. Båda visar sig vara fria från WFFS-genen, och det är också vår kommande avelshingst Sir Statham. Han är inte provtagen själv, men båda hans föräldrar är fria.

läs mer

tor

04

okt

2018

Betäckningssäsongen 2018

Det blev en lång och väldigt varm säsong, i mitten orkade inte ens hingstarna stå till tjänst och stona har inte visat brunst lika bra som de brukar. Vi gav upp mitt i sommaren pga värmen men säsongen har ändå varit väldigt bra, och några av stona kommer bättre i fas till nästa fölning 2020 när de nu inte blev ombetäckta i år. 16 ston betäckta, i början av säsongen inga bakterier alls, i slutet i princip alla med olika bakterier. Några ston blev bara betäckta i en brunst, vi brukar ge dem 2 försök men så inte i år. 16 ston betäckta/seminerade, 13 dräktiga. Ett har resorberat, ett sto är sålt, så 11 föl kan det bli nästa år. 

 1. Z-Claire (Clarimo-Contender) x Romario bf 11/4
 2. Top Pauline (Parco-Coriano) x Romario 24/4
 3. Yahoo (Allegretto-Falleur) x Romario 24/4
 4. Wind Beauty (Igor Brick-SJ's Photo) x Apollo 1/5 
 5. Skyfall E (Sir Cisco-Mondras) x Apollo beräknad fölning 1/5 
 6. How to Carezz Firfod (Zardin Firfod-Kanudos XX) x First Edition bf 17/5
 7. Heartsease E (Heart-Throb BS-Lynford) x Cypriano 25/6
 8. Mojito E (Coupe d'Or-Ilasso) x Heart-Throb BS 5/7
 9. Mai Thai E (Kashmir-Ilasso) x Heart-Throb BS bf 7/7
 10. Little Lucy (Lord Z-Darco) x Romario 24/7
 11. Wicky Paola (De Niro-Landkaiser) x Apollo 5/8

 

tor

13

sep

2018

Heart-Throb-dotter till salu!

Elegant och vacker är hon, Tanholms Just Female som har meriter tom 110 cm/LB dressyr. Född 2012, 164 cm ue Come Back II. Borde kunna bli en bra fälttävlanshäst, se fler bilder och videor i uppfödarens annons här

mån

27

aug

2018

Full pott i Dansk Pinto

I går morse packade vi bil och släp med 2-årshingsten Sir Statham ML och Midtjydens Zackira och styrde hjulen mot Ringsted. Zackira skulle visas exteriört och göra ridprov och Statham visas för på uttagning till hingstpremiering, och vi åkte hem med "dagens bästa sto" och en biljett till hingstpremiering. Statham har vi förberett här medan Zackira varit hos Lisa på LO Unghästutbildare i Laholm. Följ länkarna ovan för mer information

tor

16

aug

2018

Årets Schweden Tour

Som vanligt får vi besök från Tyskland i augusti, och i år en vecka tidigare än normalt. I år visade vi 5 föl och en hingst. Resultatet blev 5 premieföl och en godkänd hingst, Aghostatgodsplace får nu lov att betäcka halvblodsston också. Bästa föl var inte oväntat For Romance-dottern Moonshine, men även Spectra e Salieri-Zardin Firfod fick 26 p. Läs mer här

tor

12

jul

2018

3 föl till salu...

3 av våra föl letar efter nya hem, man kan ju inte behålla alla. En för dressyr, en för hoppning och en för fälttävlan. Du hittar mer info om dem här

läs mer

tis

10

jul

2018

Willow såld till Tyskland

Inom kort påbörjar Willow sin resa till pintouppfödaren Dorothee Degenhardt i södra Tyskland. Willow ska få en framtid som dressyrhäst och sedan betäckas med Dorothees fina hingstar.

läs mer

tis

10

jul

2018

Sista fölet fött...

Adona var sist ut, och gick 2 veckor över tiden, men vad gör det när hon får ett kolsvart stoföl med vita sockor och en fläck på nosen, ädel och långbent. Pappa är Broadstone West Country (Weltmeyer-Akzent)-Donnerhall-Justinian XX.

fre

06

jul

2018

Föl nr 6..

 Mai Thai fick sitt 3:e stoföl på raken, i år med For Romance I som far. Och som vanligt fölar hon när man släppt ut henne. Efter att ha fått 4 föl med dressyrhingstar kommer vi att betäcka henne med en hopphingst i år, Mai Thai har stam som passar för avel inom alla discipliner. Vi hoppas kunna få henne dräktig med Cornet Obolensky.

mån

02

jul

2018

Ghost XX godkänd för halvblodsavel!

Så fick vi äntligen besked att Aghostatgodsplace har meriter så det räcker att bli godkänd för halvblodsavel. Det är ju sent på säsongen men om någon är intresserad står han gärna till tjänst. Läs mer här

läs mer

tor

28

jun

2018

En solskenshistoria...

Det blev dramatik här när Wicky Paola lite oväntat fölade i hagen, och Drammatica hemskt gärna ville ha ett svart stoföl för sig själv. Men kontentan av det hela var att vi då såg att hon lät fölet dia, så när vi fick reda på att ett sto dött plötsligt på Vrångabäck fick "Drama" ta hand om en fuxfärgad hingstunge e Van Vivaldi. Med hjälp av Donperidon är nu mjölkproduktionen igång. Så glad att hon fått ta hand om en liten igen, hennes yngsta egna föl är nu 3 år gammal.

läs mer

ons

27

jun

2018

Föl nr 5...

..blev en liten tjej, och även denna gång utgick fläckarna. Av 3 möjliga skäckföl blev det inget. Denna fröken är en beställningsvara och uppfödarna har redan döpt henne till Kahlua. Med 4 vita, stjärn och en djupröd färg blir hon ändå en Eye-catcher och stammen är gedigen för en framtid inom hoppsporten. Pappa är Kalaska de Semilly-sonen Ketanou (ue Corrado I) som vunnit sitt hingstprov och är placerad tom 135 cm. Morfar är Coupe d'Or, premieringsvinnare med placeringar tom 145. Kahlua är det första SWB-fölet som föds här på många år. Ska bli jättekul att följa henne i framtiden.

 

tor

21

jun

2018

Föl nr 4...

Föl nr 4 blev ett hingstföl, och vilket föl sedan. Ädelheten kommer från mamma Mumsbuns XX, men resten har han fått efter pappa. Nu är det 3 föl kvar som ska födas, förhoppningsvis 2 med lite mer fläckar än den här grabben fick.

tis

19

jun

2018

Föl nr 3...

… blev ytterligare ett sto, denna gång med hannoveranerhingsten Westcountry som far och Wicky Paola e De Niro till mor. Vacker som en dag, ska bli spännande att få följa denna svarta dam framöver.

fre

15

jun

2018

Dräktiga ston...

Veterinär Anna Pilåker kom och dräktighetsundersökte våra ston, och Z-Claire, Top Pauline och Yahoo är dräktiga med Romario, Skyfall med Apollo. 3 ston var färdiga att betäcka, Cayola med Wind Dancer, Miss Li med Acomet och Carezz fick en dos First Edition.

mån

11

jun

2018

2 ston till Tyskland för betäckning

3-åriga Heartsease E e Heart-Throb BS -Lynford-Lys de Darmen och hennes 4-åriga bästis Galicia Z e Granilli S -Acord II-Mytens XX åkte igår till Zuchthof Keller för ett försök att bli dräktiga med Cees Klavers nya stjärna Big Star Jr K Z (e Big Star u Krista, Taloubet Z´s mamma) som precis debuterat 155. Nu håller vi tummarna för att det lyckas. I så fall blir det hoppgener de luxe i de fölen, med en mängd toppförärvare i härstamningen.

läs mer

tor

07

jun

2018

Secco E vinner sin klass

Vår uppfödning Secco E (Sancisco-Gloster) fick en gulblå rosett i sin tävlingsdebut i dressyr med sin ägare Tina Salmonsson. Vi gratulerar!