ons

16

sep

2020

Baloufino ska bli far :)

Trots att han blev godkänd så sent, blev det 5 ston till honom i slutändan. Sperman ser väldigt bra ut och nu håller vi tummarna att stona är dräktiga, de ska kollas nästa vecka. Vi kommer att erbjuda honom till ett väldigt förmånligt pris nästa år. Här kan du läsa mer om honom. Och självklart är han fri från OCD och WFFS, som alla våra hingstar

fre

11

sep

2020

Sir Statham i elit-gruppen i fälttävlansprojektet

Han är nu med i gruppen som satsar på unghäst-VM om 2 år. Utlåtandet som de ansvariga gav var:

Sir Statham ML

En lätt och elegant typ. Lätta rörliga gångarter med bra påskjut och bärighet. Visade fin spänst och teknik i hoppningen med bra bjudning och ridbarhet.

sön

06

sep

2020

Ny hingst på Elestorp

Transportören ringde precis och gjorde klart för leverans av ett styck fantastisk hingst. På onsdag får vi hit ytterst meriterade Contender-sonen Cristo, som har så många fantastiska avkommor. Han sida är påbörjad, den kommer bli mer komplett allteftersom.

läs mer

fre

28

aug

2020

Schweden Tour 2020

Då var årets besök från Mecklenburgerförbundet över, i år mer omfattande än något år tidigare, men jättekul. Med hjälp av vänner från när och fjärran fick vi visat totalt 11 föl och en handfull mammor stambokfördes.

Se alla bilder här

Poäng från fölen hittar du här

fre

31

jul

2020

Goda nyheter från Tyskland

Lilla söta Moët Chandon E som blivit strandad i Tyskland ihop med kompisen Exentiel pga coronan, är dräktig med fantastiske Confess Color. Snackishingsten som Schockemöhle/Helgstrand blev snuvade på. Inte för att det är därför vi använt honom, han har en mycket spännande stam, och när vi såg första ridvideon sa vi i kör "honom ska vi ha". 

fre

24

jul

2020

Stratego är såld

Det tog inte många dagar innan lille Stratego blev såld och om allt går bra blir han boxgranne med storebror Strolchi, båda är ju efter vår favorithingst Sancisco OLD. Det är stora skor att fylla, planen är säkert att han ska både piffa och puffa i Sverige och utomlands som storebrorsan. Bilden är tagen av köparen Jessica Andersson. Vi kan inte annat än önska lycka till och ser fram emot att följa honom

tor

23

jul

2020

Föl nr 10!

Det där med överraskningsföl börjar bli en vana. Efter frukost utan minsta förvarning kom sista fölet för i år, en hingstunge e Quintero la Silla u fina Heartsease. Vi väntade inte den lille på ett par veckor ännu, han är inte så stor, men väldigt pigg. Med sista sprutan Foalgard i magen fick han en liten extra skjuts. Så var fölningsäsongen slut, 10 friska, fina föl, 7 hingstar och 3 ston.

mån

20

jul

2020

Adona är såld

Man kan ju inte spara på alla, och därför har vi bestämt att några av våra fina dressyrston ska få nya hem. Adona är nu såld till Nelly Mattsson, vars föräldrar bor nästan granne med oss. Det blev snabba beslut med hingstvalet och Adona är redan seminerad med avelsmatadoren Negro. Nu håller vi tummarna att där är ett litet föl på gång.

sön

12

jul

2020

Pearly Ghost XX vinner igen!

Vår uppfödning Pearlys tredje seger kom igår på Klampenborg, Danmark med Josephine Ingvarsson. Jättekul!

Foto; Burt Seeger

tor

09

jul

2020

Och nummer 9....

... en hingst igen. Och fux, vi som beställt ett svart sto. Mamma Rayola bryr sig inte, hon tycker hennes bejbis är finast i världen. Skulle tippa på att han är det enda fölet i världen efter Sancisco i år i allafall...

ons

08

jul

2020

Föl 8, en hingst igen!

Carezz bestämde sig för att inte gå tiden ut, så 12 dagar före beräknad fölning kom lille Belvedere till världen. En väldigt ädel och söt grabb.

fre

03

jul

2020

Så kom föl nr 7..

.. ett hingstföl efter vår fina Belami, och mamma är blåblodiga Adona e Donnerhall-Justinian XX. Ett par dagar före uträknad termin, medan regnet öste ner på stalltaket. 45 minuters fölvaka blev det, han föddes 22.45 och var väldigt snabbt på benen och diade. Han har fått namnet Broadway.

fre

03

jul

2020

Baloufino godkänd!

AES manager/evaluator Eva-Maria Broomer har sedan i januari försökt få till en avelsvärdering. Först var det översvämningar i England som ställde till planeringen eftersom alla event i GB blev försenade. Så i mars planerades in en resa till Sverige, men alla vet ju vad som hände då. Eftersom de är väldigt service-minded och verkligen ville hjälpa till planerade de ihop en virtuell premiering och i fredags eftermiddag kl 17 inspekterades ett antal hingstar med hjälp av videofilm som gjorts efter deras anvisningar, alla dokument, veterinärbesiktningar och röntgenplåtar skickade via mail gicks igenom och 19.42 fick vi mail med beskedet: "Congratulations, he passed his virtual inspection.  We really liked his scope, his good shoulder and use of the front legs over the fences. His loose trot and canter were very nice!"

Vi har lagt ner flera dagar på att få ihop filmen, det var mycket som skulle filmas, och Lisa Ottosson på LO Unghästutbildare hade en diger dag. Ändå fick vi komplettera gångarter under ryttare vid ett senare tillfälle och hade då hjälp av vår holländska medhjälpare Nicky Blansert. Tack allihopa! Vi hoppas att det ska bli några riktigt fina föl efter honom nästa år.

läs mer

fre

26

jun

2020

Föl nr 6..

..blev ett hingstföl, och som vanligt fölade mamma ute i hagen mitt på dagen, helt utan förvarning och en vecka "för tidigt". En liten hingst denna gång, och det sista fölet som kunde bli skäck. Jättefin han med.

ons

17

jun

2020

Så fin!

Vid 23 var det dags för föl nr 5, och vilket föl sen! Sir Stathams första dotter, mamma är Patrola e Don Pikado-Brandenburger. Patrola stammar från Landgestüt Neustadt-Dosses fina p-linje och den här lilla dockan har fått namnet Piña Colada

läs mer

mån

15

jun

2020

Och ett sto...

Samy Delux hade vaxproppar i flera dagar innan, och tidigt i morse var det dags för en liten dotter att göra entré. En riktigt prinsessa och pappa Belamis första föl i Sverige.

tor

11

jun

2020

Det blev en hingst...

.. Zhenyi hade en okomplicerad fölning och har nu en skäckig son vid sidan. Påminner mycket om både far och farfar men är snäppet ädlare, tack vare mamma som är rent fullblod. 

ons

03

jun

2020

Surprice!!

Wicky tyckte det var en jättebra idé att föla 2 veckor för tidigt utan tillstymmelse till förvarning mitt ute i hagen. Inte så lyckat tyckte vi, eftersom den lille inte var riktigt färdigbakad. Nu efter ett kaotiskt dygn är han på fötter och hittar mjölkbaren själv. 

mån

01

jun

2020

3 dräktiga...

Nästa år kommer det att bli en hel räcka Zangersheide-föl om det vill sig väl. Förutom Claire som är dräktig med Caesar Z har vi nu Point dräktig med Kassander vant Roosakker och Skyfall dräktig med Epleaser Z. Dessutom är vår Mimosa dräktig med Sir Statham. Det är hennes foster på bilden.

tis

19

maj

2020

Årets första föl..

Vi väntade inte föl förrän nästa vecka, men Yahoo tyckte det var dags. Vi fick en skäck, och en liten tjej precis som beställt, efter hingstprovsvinnaren Karat du Plessis. Yahoo fölade när vi var klara i stallet för kvällen, efter en timme hade den lilla ätit och efterbörden gått. 9 sådana fölningar till tack!

läs mer