tor

08

apr

2021

Årets första föl!

Snabbt och enkelt klarade Skyfall av årets fölning, och sällan har vi haft ett hingstföl så kvickt på benen.Totalt 30 minuters fölvaka, och då hann jag seminera ett par kor emellan. Jättefin hingstunge e Epleaser, int 160 e For Pleasure-Nabab de Reve-Lys de Darmen. Båda Epleasers föräldrar har gått int 160. Morfar är vår uppfödning Sir Cisco. Han är till salu!

mån

05

apr

2021

Rabatter

Bokar du ditt sto innan 15/4 får du 1000,- rabatt, gäller alla våra varmblodshingstar

tis

16

mar

2021

Nytt sto på Elestorp!

Vi försökte minska ner på antalet ston, det gick visst sådär. Men när Marie Rune Sörensen frågade om vi ville ha tillbaka ett sto som vi fött upp gick det inte att tacka nej. Hon är e Sancisco-Stravinsky XX och är vacker som en dag. Du kan läsa mer här

sön

14

mar

2021

Nya hingstar tillgängliga via oss!

Vi räknar med att börja skicka semin från våra hingstar i mitten av april när säsongen drar igång. Statham är redan klar, om någon vill börja tidigare. På Belami och Balufino saknas EVA provsvar ännu, men kommer inom kort. Urtjusiga Brave Tribute XX är tillgänglig till ett litet antal ston via naturlig betäckning och vi löser licens för fullblodsavel på honom. Samtidigt har vi fått två nya hingstar i programmet, som kommer att tappas hos oss. 3-åriga Kannclear (Kannatol-Niveau), ägare Lars Pelin och Ängvaktarns Precious, ponnyhingst med multitalang (Speyksbosch Diablo-Coed Coch Targed), ägare Ann och Stephanie von Arnold. Hingstarnas egna presentationer kommer inom kort.

sön

14

feb

2021

Cristo är borta..

.. tyvärr förlorade vi Cristo på alla- hjärtans-dag, en helt fruktansvärd historia.

Vi har fryst sperma här från honom och flera av The Stallioncompanys hingstar, se här

lör

23

jan

2021

Avelsåret 2021....

...kommer det att hända massor av spännande saker. Vi har fått tummen upp av SWB för Belami och Sir Statham ML, de ska bara bedömas av AVN exteriört först, men sedan kommer vi att lösa licens för båda så fölen enkelt kan registreras i SWB för de uppfödare som så önskar. Vi erbjuder Baloufino till ett fantastiskt pris , endast 5000,- (inkl moms) vid språng, hans avkommor regas i AES eller Zangersheide. Avelsmatadoren Cristo är redan godkänd på ettstolicens och vackra "blommiga" Brave Tribute XX kommer att betäcka naturligt till ett attraktivt pris. Vi väntar 10 föl i år och samtliga kan köpas in utero, där du själv står som uppfödare och får hem ditt föl vid 6-7 månaders ålder, välhanterad och uppfödd på bästa sätt. Se vad som väntas under våren/sommaren här. Självklart kan du också leasa en mage och själv välja hingst, vi seminerar här och du kan själv välja din drömhingst stationerad i Sverige eller EU.

ons

30

dec

2020

Ännu en såld...

Så dansade även Exentiel igenom besiktningen och kommer inom kort att åka till sitt nya hem i Edsbyn. Vi önskar Julia Brandström lycka till med sin fina häst

ons

23

dec

2020

Exsala flyttar till Norrland

Otroligt begåvade Exsala ska bli hopphäst i Ramsele, även om hon lika gärna kunnat bli dressyrhäst. Vi hoppas höra om framgångar från norr och Monia så småningom

ons

23

dec

2020

Wendetta är såld...

Fina Wendetta är såld som fälttävlanshäst, jättekul. Vi önskar Anja lycka till med sin nya påläggskalv.

fre

27

nov

2020

Point & Queen flyttar

Tyvärr väntar ju dessa fröknar inte föl 2021, och vi bestämde att de får ha en framtid som ridhästar istället. Vi hoppas de nya ägarna ska bli nöjda med dem, det är två rara tjejer som förtjänar en lite mer aktiv fritid än vad vi erbjuder här 

mån

16

nov

2020

Winx har flyttat hemifrån

Vackra Winx Paola har flyttat till västkusten, där hon förhoppningsvis ska bli en uppskattad ridhäst och avelssto.

fre

06

nov

2020

Brave Tribute XX

Vi välkomnar vår nya fullblodshingst, en sällsynt ovanlig hingst, som vi hoppas kunna använda i avel 2021. Han är overo, fullblod ur ett riktigt prestationstyngt fullblodsmöderne. E I was Framed-Superlative. Inom kort kommer hans egen sida upp.

fre

06

nov

2020

Föl 2021

2021-års fölsäsong startar i början av april, och jag undrar om det inte är den mest spännande hittills, och då har vi ändå avlat sedan 1994. Fantastiskt fina hingstar från hela Europa mixat med våra egna stjärnor, det är så man önskar man kunde spola fram tills april och skippa, leriga november, jul, snö, halka och hoppa på påskfirande och fölvaka direkt. Här är en länk till nästa års planerade föl.

läs mer

fre

30

okt

2020

Ännu ett föl sålt..

Så var välstammade Broadway också såld. Han kommer att göra Stratego sällskap framöver, jättekul!

lör

24

okt

2020

Acapella flyttar hemifrån...

Fina Acapella har fått ett nytt hem idag, hon skötte sig så bra man bara kan önska sig av en ettårig häst. Nu flyttar hon till "västkusten" och ska bli allroundhäst hos Maria Larsson.

fre

16

okt

2020

Sålda hästar...

Winx Paola är såld, och åker inom kort till västkusten. Rilco Z och Malibu åkte i onsdags till sitt nya hem i Chiny, Belgien. Tanken är att de båda ska utgöra grunden i en skäckig varmblodsavel hos Amelie Thomas med familj.

ons

07

okt

2020

C-Tox och Fenix blev valacker idag

Snart 2-åriga C-Tox (Cypriano-Heart-Throb BS) och Fenix (First Edition-Zardin Firfod) är numera valacker. Båda är till salu, lämpliga till valfri disciplin

tor

01

okt

2020

Hingstprov

Då var det äntligen dags för Statham att få göra sitt 50-dagars hingstprov i Neustadt-Dosse, Tyskland. Att få de planerna att gå i lås var inte helt enkelt pga coronan, men nu är han på plats ihop med ett 30-tal hingstar från 3-6 år. Han är klar den 19 november och efter det ska vi frysa in sperma för EU-bruk.

ons

16

sep

2020

Baloufino ska bli far :)

Trots att han blev godkänd så sent, blev det 5 ston till honom i slutändan. Sperman ser väldigt bra ut och nu håller vi tummarna att stona är dräktiga, de ska kollas nästa vecka. Vi kommer att erbjuda honom till ett väldigt förmånligt pris nästa år. Här kan du läsa mer om honom. Och självklart är han fri från OCD och WFFS, som alla våra hingstar

fre

11

sep

2020

Sir Statham i elit-gruppen i fälttävlansprojektet

Han är nu med i gruppen som satsar på unghäst-VM om 2 år. Utlåtandet som de ansvariga gav var:

Sir Statham ML

En lätt och elegant typ. Lätta rörliga gångarter med bra påskjut och bärighet. Visade fin spänst och teknik i hoppningen med bra bjudning och ridbarhet.