fre

20

maj

2022

Bengt Nabab ur avel!

Tyvärr får vi meddela att Bengt pga en olyckshändelse inte är i avel för tillfället. Han står nyopererad i på universitetskliniken i Köpenhamn och vi kan i dagsläget inte säga mycket mer ån så. 

läs mer

ons

20

apr

2022

Sir Stathamdottern Pina Colada

vinner unghäst-/fölklassen på Axxell, Brusaby, Finland med utlåtandet: 

Typ: god typ, ståtlig och välutvecklad

Bål: proportionerlig, något kort. Väl ansatt, välformad hals med bra överlinje. Rak rygg och välformad bak

Ben: välbenad, långa och bra benställning

Gångarter: skritten blir ibland kort, traven har bra mekanik och schwung

(foto: Jonna Flink)

 

tis

19

apr

2022

Första dräktigheterna!

Vår prickiga Rose är dräktig på 25 dygn med fina Esmeraldo (Emerald-Caretino). Kundstoet Cartina Z väntar nu föl med fina Bengt Nabab

sön

17

apr

2022

Årets första föl...

..först ut på Elestorp blev lilla Moonshine. Och hur mycket jag än hoppats på ett skäcksto kom påskharen med en brun hingst, men med massor av bling. Jättepigg, upp på benen direkt och busar nu runt i boxen. Otroligt lik pappa Belami. Du som söker påläggskalv för dressyr, kontakta oss...

ons

06

apr

2022

Premiär för Statham

Statham servade inte mindre än 4 ston idag, första språnget och sperman ser lika bra ut som alltid. Det blir tidiga föl nästa år, vi får hoppas på att våren är snabb.

mån

04

apr

2022

Så var semineringarna igång på allvar...

Idag har vi seminerat 2 ston med Bengt Nabab, det ena är vår egna Mai Thai E och så kundstoet Cartina Z.

mån

04

apr

2022

Favorit i repris!

Vi är jätteglada att kunna erbjuda fina ridponnyhingsten Ängvaktarns Precious även i år. Han hade imponerande 19 ston i fjol, och vi hoppas att han får minst lika många i år. Hans avkommor är fantastiskt vackra, och förhoppningsvis ärver de hans fina bruksegenskaper.

läs mer

ons

23

mar

2022

Första stoet seminerat!

Först ut blev vår fina tigrerade Rose e Rex Gotthard som idag seminerats med vinnarhingsten 2021 i Holstein, Esmeraldo. Esmeraldo är efter Emerald-Caretino-Lord, och blev även publikfavorit i Neumunster, modern, bra gång, hoppar fantastiskt och spektakulär med sina fläckar.

ons

23

mar

2022

Baloufino är såld till Irland

Framgångsrika Ringwood Stud har köpt Baloufino. Jättekul att han får chansen att användas mycket i aveln och förhoppningsvis få många fina avkommor. Hos oss finns ju ettåriga Minilla och i år väntar vi 3 föl efter honom.

läs mer

sön

30

jan

2022

Ännu en ny hingst i programmmet!

Bruksprovsvinnaren i hoppning 2015 kommer att ingå i vår bukett av fantastiska hingstar. Bengt Nabab 1308 e Nabab de Reve-Stakkato-Cash. Mycket goda villkor, så missa inte denna fina, svenskuppfödda hingst med avkommor som är gott på G, både på hoppbanorna och i fälttävlan.

läs mer

sön

16

jan

2022

Ny hingst!

Vi har fått hit en ny Contender-hingst från The Stallion Company, Chello III VDL, med Sandro och Cor de la Bryere på mödernet. Holsteinerstam 318D2 som är en av de allra bästa prestationsmässigt.  Han har fått tummen upp av SWB och ska visas exteriört i april för att få sitt stamboksnr. Jättespännande, han är vacker, välgående, hoppar bra och med avkommor ända upp i OS. Klicka här för att läsa mer och se bilder/video på honom och avkommor

läs mer

tor

21

okt

2021

Nytt sto på Elestorp

Vi blev kontaktade av en god vän till ägaren, som efter en olycka inte kunde ta hand om sina fina ston längre, och vilka ston. Det gick inte att säga nej till Sandrina (e Sandro Boy-Baloubet du Rouet-Capitol I) och Eastwick PJ (e Escudo-Rebel Z-Carneval). Sandrina är här hos oss nu.

fre

15

okt

2021

Statham kvalad till final i Breeders Trophy

Statham & Sabrina inledde starkt i dressyren, med en 3:e plats som resultat. Sedan tog sista månadens alla ändringar ut sin rätt, miljöombyte, ny ryttare, och en mer hållbar ridning med långsiktigt tänk. Men vi kommer igen. Stort tack till alla inblandade!

sön

19

sep

2021

Statham godkänd i Barock Pinto Studbook

De holländska domarna gillade verkligen vad de såg. Statham mättes till 161 cm, och fick ett fantastiskt muntligt omdöme, mycket beröm för sitt vackra huvud, sin överlinje och utstrålning. Totalt fick han 46,5 p vilket är mycket bra och bla 8,5 för sin trav. Dagen innan fick hans son, Libertin från Bäcken, inte mindre än 49,5 p av samma domare, vilket ska vara en av de högsta poängen som någonsin delats ut. Domarna ansåg att Statham är en perfekt match med frieserston för att göra "luxury barock pinto foals", och de ser fram emot ett stort antal svenska barockpintoföl att titta på om 2 år 🙂 Det är så roligt att Statham passar till ett brett urval av ston.

fre

27

aug

2021

Vi har blivit med ponny!

Welsh cob-stoet Coednewydd Julie, omtyckt ridskoleponny på Skaftö Ridklubb har fått sadla om till avelssto här på Elestorp. Hon har varit här ett par dagar, och kommer få sin egen sida om några dagar.

tis

17

aug

2021

Årets sista föl..

..blev ett litet sto e Baloufino u Mai Thai, som tar uppgiften på största allvar. Jätteroligt att det blev stoföl, Mai Thais femte dotter, och nu har vi fått ett med en hoppstammad far. Hon har en dotter i Tyskland och en i Belgien, och det finns intresse från Polen på denna, men hon får nog stanna här hos oss, Minilla.

lör

14

aug

2021

Välkommen Royal Valentine XX

Något så ovanligt som en isabellfärgad fullblodshingst har flyttat in på Elestorp. Livmodersimport från USA, född i Tyskland. Vi löser licens i Svensk Galopp 2022, han är också godkänd för varmblodsavel (AES) och står gärna till tjänst i några veckor om någon vill göra ett försök. Han har de allra vackraste avkommor sedan tidigare.

sön

01

aug

2021

Stathams debut i H100..

..gick som en dans. Dressyren med 73,7 % var näst bästa i hans tävlingskarriär. Banhoppningen gick jättebra, men Stathams stora galopp gör att han har svårt att få plats i kombinationerna, här behövs mera träning, det är lätt att glömma att han fortfarande bara är en bejbis. I terrängen blev han lite långsam och drog på sig några tidsfel men var felfri på hinder. Han sköter sig verkligen som en prins när han är ute på tävling, trots att det är mitt i betäckningssäsongen. 

sön

01

aug

2021

Vår uppfödning...

.. Sir Cisco, tog guld i norska mästerskapen i fälttävlan för seniorer. Sir Cisco är ju pappa till vår Sir Statham ML som Ciscos ägaren fött upp. Det är så kul att se att våra skäckar presterar, många tror att vi bara avlar på färgen

mån

19

jul

2021

Mimosa & Michelada

är sålda till Markus Konrad i Tyskland. Jättekul att få exportera tillbaka ston, vi importerade ju Mimosas mormor därifrån för många år sedan.