mån

16

sep

2019

Sir Cisco silvermedaljör...

..i norska mästerskapen i fälttävlan (seniorer, CCN3*** ) med Heidi Bratlie Larsen i sadeln. Vi gratulerar ekipaget, oss själva och ägaren Lillian Strand! Nu planeras tävlingar i Frankrike.

Foto Lillian Strand

läs mer

mån

02

sep

2019

100 % dräktighet..

..hade vi idag, varav en på fryst. Vi får nog fira lite, för det kommer att bli ett riktigt drömföl med superhingsten Sancisco OLD (Sandro Hit-Rohdiamant) till far och svarta skönheten Rayola som mor.  Och än är säsongen inte slut, vi betäcker ytterligare 4 i veckan. 

ons

28

aug

2019

Sir Cisco fyra i Segersjö

Vår uppfödning Sir Cisco, far till Sir Statham har med sin nya pilot, Heidi Bratli Larsen, gått från klarhet till klarhet och fick en fin fjärdeplats i CCI2. Nu väntar start i Polen i oktober. Det är jättekul att få se honom på fälttävlansbanorna igen. Och som sagt, vi har fryst sperma här av jättebra kvalitet om du vill använda honom. Han passar till de flesta ston som inte är för små.

sön

18

aug

2019

Fölmönstring på Elestorp

I mitten av augusti är det alltid dags för Mecklenburg Verbands årliga "Schweden-tour", som vi från början hjälpte till att anordna, men som sedan 5 år tillbaka är självgående, och nu även innefattar holsteinerförbundets svenskfödda föl. I år hade vi 7 föl, och fick god hjälp från vänner, familj och fölköpare. Tack allihopa för att hjälpa till att göra dagen till en trevlig tillställning med fina, välputsade föl, god mat och lite vin som avslutning. Extra glada är vi över kvaliteten på Romarios föl (och även Apollos) men roligast var nog egenuppfödda Heartsease fina poäng vid stambokföringen, 9 för typ och 8,5 för traven. Läs mer om visningen här

läs mer

ons

14

aug

2019

Fem av sex dräktiga idag...

I dag har vi haft duktiga veterinären Anna Pilåker hos oss för att u-ljuda våra ston. Alla ston var dräktiga utom Cayola, men det var förväntat, hon har inte varit dräktig de sista åren. Sir Statham hade full pott, tre av tre möjliga, Wicky Paola, Zhenyi XX och Patrola. Samy de Luxe är dräktig med Belami och Miss Li med Emerald v/d Ruytenhof. Det är hennes lilla bejbis på bilden.

läs mer

lör

03

aug

2019

Zackiras debut på dressyrbanan..

..resulterade i dryga 62 % i LB:2, fullt godkänt. Lite småmissar i galoppen, men hon skötte sig som en världsvan dam, så enkel att ha med sig. Detta gav mersmak.

tis

23

jul

2019

Romario såld

Vår fina Romario har blivit arbetslös nu när Sir Statham är godkänd och han förtjänar att få vara i avel, så han har nu fått ett nytt hem på Åland. Sina 21 år till trots är han fräsch som en unghäst. Han kommer att finnas tillgänglig hos Petra-Maria Ramstedt, Axgården

lör

20

jul

2019

Pearly Ghost XX vinner i Göteborg

Så fick Aghostatgodsplace sin första vinnande avkomma. Fina Pearly Ghost vann lätt sin start i Göteborg. Jättekul! Grattis till ägar/tränarfamlijen Åberg. Vi är stolta uppfödare. I sadeln, som alltid, Josefin Landgren.

Foto Stefan Olsson/Svensk Galopp

mån

15

jul

2019

Första dräktigheten...

Säsongen kom igång lite sent, pga hälsoproblem, men nu har vi kavlat upp ärmarna och dragit igång. Yahoo är konstaterat dräktig med fina Karat du Plessis, och ytterligare 5 ston är seminerade, Top Pauline och Cayola med Heart-Throb BS och Wicky Paola och Zhenyi med Sir Statham. Snart är det dags för Belami, i slutet av veckan är det bla Rayolas & Patrolas tur. Dessutom har vi Adona, som är seminerad med elitpremierade Wind Dancer (Weltruhm-Argentan).

mån

08

jul

2019

Årets sista föl är fött..

Vi hade hoppats att det sista fölet skulle bli skäck, men färgpytsarna har varit hos någon annan i år och endast lämnat den bruna här. Little Lucy bestämde sig för att försöka föla i smyg, och dessutom alldeles för tidigt, och resultatet blev ett litet flickebarn, Rancona Z, med Romario som pappa. 

tor

04

jul

2019

Föl nr 6

Äntligen blev det ett litet sto och skäck dessutom. Pappa är Heart-Throb BS och mor är vårt homozygota sto Mai Thai E

ons

03

jul

2019

Sir Statham klar för avel

Endoskopi check

Röntgen check

Veterinärbesiktning check

Provtagning check

 

Nu väntar flickorna. Har du inte betäckt ännu, så finns hingsten du behöver här!

sön

23

jun

2019

Pearly Ghost XX tvåa i Göteborg

Vår uppfödning Pearly Ghost XX blev tvåa i Göteborg i dag på gräs, 1400 m.  Stolt pappa är Aghostatgodsplace. Vi gratulerar ägarna/tränarna, familjen Åberg och Josefin Landgren som är hennes ständiga jockey.

sön

23

jun

2019

Fina Harmony borta

Vår duktiga 3-åring Harmony har idag fått somna in då det inte fanns mer att göra för henne. Jättetråkigt då hon var Wendys sista föl, och vi hade gärna velat avla vidare på det mödernet. 

fre

14

jun

2019

Föl nr 5

Heartsease gjorde precis som sin mor alltid brukade göra och föla i smyg, flera veckor för tidigt. I förmiddags fanns inga fölningstecken alls och kl 16 hittar vi en torr , mätt och pigg grabb i hagen. Inte helt otippat ett brunt hingstföl med stjärn och sockor. Pappa är Cypriano (Coriano-Lord Calando). Morfar vår fina Heart-Throb BS (Heartbeat Z-Barnaul XX) Här finns hoppgener i massor och en lagom portion fullblod

ons

12

jun

2019

Nu börjar betäcknings-säsongen på Elestorp!

Eftersom det varit fullt upp med höskörd och seminering av ungkor har vi inte börjat med stona än, men from nästa vecka är vi igång även med det. Yahoo fick åka med Harmony som förkläde till Tyskland och idag fick vi besked att nu var det dags. Eftersom det finns en fribetäckning med Landgestüt Redefins fina Karat du Plessis, och han är ett bra val för henne, kör vi på det. Karat har fin stam, är trevlig, har bra galopp och hoppar mycket bra, kan vi väl få hoppas på en fläckig gummiboll nästa år. Video på Karat här

läs mer

ons

12

jun

2019

Sir Statham godkänd i Tyskland!

Då fick vi svart på vitt, nu är han äntligen visad och godkänd. Duktiga Sandra Engelmann har gjort ett jättebra jobb, och idag gick det vägen. Han kommer hem i helgen, vi hoppas att han snabbt lär sig hoppa på bocken så vi kan skicka sperma. Statham är homozygot, dvs alla hans föl blir skäckiga, en av få homozygota hingstar i Europa som är godkända för varmblodsavel. Tanken är att han ska bli ett fint tillskott för medvetna allround-/fälttävlansavlare. Hans pappa är ju född här hos oss och en hingst som been there/done that and is now wearing the T-shirt, dvs gjort det mesta en allroundhäst kan hitta på. Läs mer om Statham här

läs mer

fre

31

maj

2019

Ny hingst på Elestorp!

Belantis-Samba Hit-sonen Belami har äntligen flyttat hit. Det har varit jättestort intresse från stoägarna, vilket är väldigt roligt, men det är tveksamt om vi hinner få ihop det praktiska så vi kan skicka sperma. Helt klart är i alla fall att han inte kommer att gå att lösa ett-sto-licens på. Här kan du läsa mer

ons

29

maj

2019

Pearly Ghost trea på Jägersro

"Pärlan" ledde i stort sett hela loppet men orken tröt på slutet. En hedrande tredjeplats blev det ändå, vi tycker det är jättekul och gratulerar ägare och tränare (igen). Bilden är från Göteborg och tagen av Stefan Olsson

tis

28

maj

2019

Harmony AB och Yahoo åker till Tyskland!

3-åriga Harmony AB (Heart-Throb BS-Indoctro) och skäckiga Yahoo (Allegretto-Falleur) åker till Sandra Engelmann i morgon. Harmony för att påbörja sin utbildning och Yahoo för att betäckas. Harmony (bilden) är till salu, och om intresse finns kan även hon bli betäckt med valfri hingst (på köparens bekostnad) innan hon kommer hem igen.