sön

31

dec

2017

Gott slut!

Vi ser tillbaka på 2017 och minns glädjande händelser som att vi välkomnade våra nya avelshingstar Romario och Apollo, samt påläggskalven Sir Statham till gården. Vackre Earl såldes till Stutteri ML, Norge och blev bästa hingst, Aghostatgodsplace XX utleasades under säsongen, ett antal fantastiska föl har fötts och avelssäsongen har flutit på helt okomplicerat med 100 % dräktighet och fått stifta bekantskap med en mycket duktig veterinär Anna Pilåker. Några avelsston har sålts, både i Sverige och utomlands, och några har flyttat in lite oplanerat. Vår uppfödning Sir Cisco deltog i norska mästerskapen i alla 3 disciplinerna med gott resultat, ett bevis på vad vårt avelsmål är, vackra hästar med god ridbarhet och gärna allround egenskaper.

Nytt för 2017 var att vi leasat ut en stomage, där leasingtagarna betalat för hingst, veterinäravgifter och uppstallning av stoet. De har själva valt både sto och hingst, står som uppfödare till fölet och väljer var de vill registrera det. Det har fungerat mycket bra, och vi leasar gärna ut fler ston, du får gärna välja ett av de ston som vi betäckt i år också, mer info hittar du i blogginlägget under detta.

Vi har förmedlat ET-ston till Holland i samarbete med Annette Johansson på Vrångabäck och Marc van Eck, något som även är aktuellt 2018. Vi hoppas kunna åka ner på studieresa i maj när de drar igång nästa ET-säsong.

Vår Heart-Throb BS ska lämna oss för en säsong i Holstein och som det ser ut får vi hit en ny hopphingst med förstklassig stam och tävlingsmeriter. Vi ser med spänning fram emot 2018 vad gäller både samarbeten och föl-/avelssäsong. Vårt första föl föds redan i början av februari.

I februari är det dags för en studieresa till Tyskland och hingstvisningar, i april ser det ut som om vi tar med oss några ston ner till Frankrike och stuteriet Semilly. Vill du åka med? Hör av dig! 
Samtidigt vill vi passa på att önska våra kunder, kollegor, samarbetspartners och vänner ett riktigt gott 2018!

På bilden våra hundar Kiitos och Mini på väg ut på nya äventyr

läs mer

sön

31

dec

2017

Vill du föda upp ett föl....

...men har inget lämpligt sto, och kanske inte stallplats som lämpar sig för just den biten? Varför inte leasa ett sto av oss och låta oss ta hand om det praktiska och få hem ditt föl vid avvänjning? Vi har ston för hoppning, dressyr och fälttävlan. Här finns även ett välmeriterat fullblodsto om du vill göra ett föl för galoppen. Läs mer här och kontakta oss gärna för ett prisförslag.

mån

25

dec

2017

Kilcandra Lucy

Vackra Lucy flyttade in i slutet av november, efter att ha köpts in på Cavans sista auktion för året. En otroligt vacker, Välgående och talangfull hopphäst efter Orestus VDL-Orbis XX. Dagen före julafton blev hon bokad, och kommer att göra karriär som fälttävlanshäst.

ons

15

nov

2017

Nytt avelssto

Trots att vi försöker minska ner antalet ston en smula för att kunna sätta in ungstona i avel, har det blivit ett nytt här. Välstammade Top Pauline e Parco XX-Corofino flyttar in här inom kort. Hon är ur ett ytterst välproducerande möderne och har inte mindre än 3 syskon i svår klass. Läs mer här

 

ons

15

nov

2017

Carrabeg Christmas Party är såld

Vår irländska har nu hittat ett nytt hem i Strövelstorp. Vi önskar familjen Josefsson lycka till med X-mas. 

ons

18

okt

2017

Pearly Ghost XX är såld

Så var även Pearly såld, hon får en framtid på galoppbanorna hos Johanna Åberg & Gert-Åke Åberg på Ramonia Gård. Systern Zazzy Ghost XX är såld till Tony Oscarsson som även har helbrodern Grazzhopper i träning.

tis

26

sep

2017

Sir Cisco-dotter EM-vinnare..

Tyskfödda Aquinta S ue Astek vann löshoppningschampionatet vid europeiska pintomästerskapen i Österrike förra helgen.

Foto: MIKEs FotoGRAFie

tis

26

sep

2017

Romario-sonen Kaszmir SM-mästare

Kaszmir, hans ägare Frida Andersén och deras lag vann lag-SM i fälttävlan helgen som gick. Vi hoppas att fadern Romario ska få producera fler hästar av hans kaliber. Grattis till ägare och uppfödare!

sön

17

sep

2017

Sir Cisco vinner silvermedalj...

...i Norska Mästerskapen i fälttävlan för juniorer med Eline Kjos Nielsen. Vår uppfödning Cisco har i år deltagit i NM i alla tre discipliner med gott resultat. Jätteroligt! Bilden har ägaren Lillian Strand tagit.

fre

25

aug

2017

Årets Schweden Tour till ända...

4 visade föl, 4 med premie, och det betyder att samtliga visade Earl-föl erhållit premie i år. Typen och traven har varit fantastisk, fölen är långbenta, välbyggda och har väl undersatta bakben i traven. Vårt hingstföl Explicit tog hem den "goldene Schleife" i år, han är fantastisk.  Men vårt Frascino-föl slog ändå dem alla gångartsmässigt med sin 9,5 för traven. 

läs mer

tis

22

aug

2017

Exception E är såld

Korpsvarta Earl-sonen Exception är såld till Amanda Wallgren. Han får lämna mamma vid nyår och påbörja sitt nya liv med Amanda som dressyrhäst. Exceptions mamma Carezz är i år dräktig med Salieri.

mån

21

aug

2017

Årets sista föl..

Vi fick vänta lite på att årets sista föl skulle komma, men huvudsaken är ju att allt går bra..

Ett sto blev det, så i år blev det 50 % av varje. Exsala AB heter hon, är e Earl och mamma är Z-Clair, blåblodig (Clarimo-Contender) med egna meriter internationellt.

läs mer

mån

14

aug

2017

Årets Schweden Tour

Då var det dags för årets registreringsresa! Alltid lika roligt.

mån

14

aug

2017

Sir Cisco fortsätter att leverera

Vår uppfödning Sir Cisco (ex San Diego E) är fortsatt ett riktigt bra tillskott i norsk varmblodsavel. I helgen hölls norska fölchampionatet i region 3 och Sir Cisco är far till bästa och näst bästa dressyrstofölen. Dessutom är han morfar till bästa hoppstammade hingstfölet. Ytterligare en dotter till honom fick 1.a premie och samtliga är uttagna till elitfinalen i oktober. Grattis till ägarne Lillian Strand och uppfödarna!

läs mer

sön

13

aug

2017

Gratil Z är såld

Fina Gratil åkte idag till sitt nya hem i Värmland. Han ska bli Kicki Ljosdals nya dressyrhäst. Kicki köpte häst genom mig för några år sedan, Raffinesse, som tävlar svår dressyr. Vi hoppas att det ska gå lika bra med Gratil förstås, och önskar lycka till!

ons

09

aug

2017

Föl nr 5...

..blev ett korpsvart stoföl med bling. Pappa är fina Earl och mamma Yahoo e Allegretto-Falleur. Det hade ju gärna fått bli en skäck som mamma men jag tror vi kan vara riktigt nöjda med denna som hon är.

tis

08

aug

2017

Spännande föl på gång!

Även om avelssäsongen går mot sitt slut för många så är vi i full gång. Nu brunstar stona fint, är behandlade för infektioner och de två senaste som seminerats är systrarna Mai Thai E & Mojito E. Homozygota Mai Thai har ju ett förtjusande stoföl vid sidan efter Frascino i år och jag hade så gärna velat ha Sensation till henne, men han förbereds nu för sitt hingstprov och var inte tillgänglig. Val nr 2 Finest Selection gick inte att få just nu så det fick bli val nr 3, For Romance OLD, vilket inte är alls illa, jag har tyckt om honom ända sedan första gången jag såg honom. Så om det vill sig väl blir det ett skäckigt föl efter honom nästa år (det enda i världen?). Syster Mojito har ju svårklasshopparen Coupe d'Or till far, och här är magen utleasad, och leasingtagaren har valt hingstprovvinnaren Kètanou (Kalaska de Semilly-Corrado I) till henne. Nu håller vi tummarna att vi hittar fosterblåsor på båda om några veckor.

läs mer

mån

10

jul

2017

Nytt sto på Elestorp

En vacker irländska med mycket bra härstamning och möderne har "landat" på Elestorp. Läs mer här

sön

09

jul

2017

Föl nr 4...

.. föddes utan dramatik och äntligen blev det ett stoföl. Fadern Frascino (Fürst Wilhelm-Don Frederico) har visat sig vara ett förstklassigt val, hans första årgång överträffar alla förväntningar. I år har vi för första gången valt en hingst utan F-blod till mamma Mai Thai, hon kommer att semineras med Lodbergens fantastiska Sensation.

mån

03

jul

2017

Föl nr 3...

..blev ytterligare ett hingstföl, också denna efter Earl med fina Pillivit Firfod som mamma. Året 2017 kommer att gå till historien som den mest dramatiska, sett ur fölningssynpunkt. Pillivit valde att föla ute i hagen, väldigt nära staketet så fölet rullade in under det och hamnade på fel sida, mamma hoppade över det förstås, och det var inte helt enkelt att fånga in mor och barn i kornet.