tor

12

jul

2018

3 föl till salu...

3 av våra föl letar efter nya hem, man kan ju inte behålla alla. En för dressyr, en för hoppning och en för fälttävlan. Du hittar mer info om dem här

läs mer

tis

10

jul

2018

Willow såld till Tyskland

Inom kort påbörjar Willow sin resa till pintouppfödaren Dorothee Degenhardt i södra Tyskland. Willow ska få en framtid som dressyrhäst och sedan betäckas med Dorothees fina hingstar.

läs mer

tis

10

jul

2018

Sista fölet fött...

Adona var sist ut, och gick 2 veckor över tiden, men vad gör det när hon får ett kolsvart stoföl med vita sockor och en fläck på nosen, ädel och långbent. Pappa är Broadstone West Country (Weltmeyer-Akzent)-Donnerhall-Justinian XX.

fre

06

jul

2018

Föl nr 6..

 Mai Thai fick sitt 3:e stoföl på raken, i år med For Romance I som far. Och som vanligt fölar hon när man släppt ut henne. Efter att ha fått 4 föl med dressyrhingstar kommer vi att betäcka henne med en hopphingst i år, Mai Thai har stam som passar för avel inom alla discipliner. Vi hoppas kunna få henne dräktig med Cornet Obolensky.

mån

02

jul

2018

Ghost XX godkänd för halvblodsavel!

Så fick vi äntligen besked att Aghostatgodsplace har meriter så det räcker att bli godkänd för halvblodsavel. Det är ju sent på säsongen men om någon är intresserad står han gärna till tjänst. Läs mer här

läs mer

tor

28

jun

2018

En solskenshistoria...

Det blev dramatik här när Wicky Paola lite oväntat fölade i hagen, och Drammatica hemskt gärna ville ha ett svart stoföl för sig själv. Men kontentan av det hela var att vi då såg att hon lät fölet dia, så när vi fick reda på att ett sto dött plötsligt på Vrångabäck fick "Drama" ta hand om en fuxfärgad hingstunge e Van Vivaldi. Med hjälp av Donperidon är nu mjölkproduktionen igång. Så glad att hon fått ta hand om en liten igen, hennes yngsta egna föl är nu 3 år gammal.

läs mer

ons

27

jun

2018

Föl nr 5...

..blev en liten tjej, och även denna gång utgick fläckarna. Av 3 möjliga skäckföl blev det inget. Denna fröken är en beställningsvara och uppfödarna har redan döpt henne till Kahlua. Med 4 vita, stjärn och en djupröd färg blir hon ändå en Eye-catcher och stammen är gedigen för en framtid inom hoppsporten. Pappa är Kalaska de Semilly-sonen Ketanou (ue Corrado I) som vunnit sitt hingstprov och är placerad tom 135 cm. Morfar är Coupe d'Or, premieringsvinnare med placeringar tom 145. Kahlua är det första SWB-fölet som föds här på många år. Ska bli jättekul att följa henne i framtiden.

 

tor

21

jun

2018

Föl nr 4...

Föl nr 4 blev ett hingstföl, och vilket föl sedan. Ädelheten kommer från mamma Mumsbuns XX, men resten har han fått efter pappa. Nu är det 3 föl kvar som ska födas, förhoppningsvis 2 med lite mer fläckar än den här grabben fick.

tis

19

jun

2018

Föl nr 3...

… blev ytterligare ett sto, denna gång med hannoveranerhingsten Westcountry som far och Wicky Paola e De Niro till mor. Vacker som en dag, ska bli spännande att få följa denna svarta dam framöver.

fre

15

jun

2018

Dräktiga ston...

Veterinär Anna Pilåker kom och dräktighetsundersökte våra ston, och Z-Claire, Top Pauline och Yahoo är dräktiga med Romario, Skyfall med Apollo. 3 ston var färdiga att betäcka, Cayola med Wind Dancer, Miss Li med Acomet och Carezz fick en dos First Edition.

mån

11

jun

2018

2 ston till Tyskland för betäckning

3-åriga Heartsease E e Heart-Throb BS -Lynford-Lys de Darmen och hennes 4-åriga bästis Galicia Z e Granilli S -Acord II-Mytens XX åkte igår till Zuchthof Keller för ett försök att bli dräktiga med Cees Klavers nya stjärna Big Star Jr K Z (e Big Star u Krista, Taloubet Z´s mamma) som precis debuterat 155. Nu håller vi tummarna för att det lyckas. I så fall blir det hoppgener de luxe i de fölen, med en mängd toppförärvare i härstamningen.

läs mer

tor

07

jun

2018

Secco E vinner sin klass

Vår uppfödning Secco E (Sancisco-Gloster) fick en gulblå rosett i sin tävlingsdebut i dressyr med sin ägare Tina Salmonsson. Vi gratulerar!

tis

05

jun

2018

Romario på språngrulla.se

Första stoet anmält till Romario. Passa på att använda honom i år, det blir förmodligen hans enda säsong här. 

läs mer

tis

05

jun

2018

Willow fotomodell

Willow är nu på tillridning och försäljning hos Lisa Ottosson (LO Unghästutbildare) utanför Laholm. Häromdagen fick hon vara fotomodell när Jenny Lundholm provade ut nya träns för sitt företag, Eponia. Jenny har fotograferat. 

läs mer

sön

03

jun

2018

Föl nr 2

How to Carezz Firfod har fått ett stoföl efter Salieri, stor och välskapt, strax efter kl 23. Förmodligen det enda fölet efter Salieri som fötts i år. Ska bli spännande att följa hennes utveckling.

mån

21

maj

2018

Semin på Romario

From nästa vecka kommer vi att kunna skicka sperma på Romario. Han är då provtagen och klar. Vi samarbetar med Vrångabäcks Hästavels- och uppfödningcentrum dit ett begränsat antal ston också kan vara välkomna. 

Romario är den enda skäckhingsten stationerad i Sverige på färsk semin som ger "gröna" papper i SWB. Läs mer på hans egen sida, härstamningen innehåller en härlig mix med holsteiner-/fullblod och gamla trakehner-linjer. Observera att vi kräver negativt bakt.prov alt journal med behandling införd på ALLA ston.

läs mer

tor

17

maj

2018

Hussar AB blir finsk fälttävlanshäst

Heart-Throb BS-sonen Hussar AB är nu såld till Johanna Soiluva Finland, där tanken är att han ska bli ***-ig fälttävlanshäst. Vi önskar lycka till och tackar förmedlaren Anna Hassö för hjälpen.

läs mer

ons

09

maj

2018

Zhenyi XX har fölat

Ett litet "blåblodigt" stoföl med vår Ghost till pappa. Zhenyi är utleasad i år till Annette Johansson på Scandinavian Racehorses/Honey Badger Racing, men vi står som uppfödare till den lilla, som liksom sina syskon är vacker som en dag.

läs mer

tis

01

maj

2018

Ghost har blivit pappa igen...

Fullblodsstoet Snia (Funambule-Star Appeal) blev först ut att föla med vår Aghostatgodsplace. Ett fuxigt stoföl, Miss Bell, blev resultatet, uppfödare Honey Badger Racing. Grattis!

läs mer

mån

09

apr

2018

Earl elitpremierad i Norge

Vår fd avelshingst Earl (Escudo-Lanthan) blev i helgen elitpremierad i sitt nya hemland Norge i samband med årets hingstpremiering. Han var den femte hingsten genom tiderna i Norsk Varmblodsavel som mottagit denna utmärkelse. Extra roligt är att ägarna Lillian & Cato Strands andra hingst Royal Olymp (Rohdiamant-Florestan I)mottog denna utmärkelse som hingst nr 6 (postumt). Båda har kommit till Norge genom oss, vi har alltså hjälpt till att få en tredjedel av landets elitpremierade hingstar till Stutteri ML. Dessutom äger de ju dessutom vår uppfödning Sir Cisco. Vi gläds åt framgångarna och hoppas hingstarna gör gott i den norska varmblodsaveln. Vi har fryst sperma här efter Royal Olymp (om intresse för att göra en egen fantastiskt dressyrhäst)  och kvar på gården finns Earls 2 döttrar Exsala AB (ue Clarimo) och Exalté E (ue Allegretto), som blir kvar här är det tänkt.

Bilden är tagen av Lillian Strand

läs mer