sön

12

maj

2019

Pearly Ghost tvåa i Göteborg

Vår uppfödning Pearly Ghost XX e Aghostatgodsplace var idag tvåa efter ett spännande upplopp. Jättekul, vi gratulerar ägarna (och tränarna), familjen Åvall.

 Pearly har nr 11

Video på loppet

lör

11

maj

2019

Och föl nr 4...

..blev en brun hingst (igen). Pappa First Edition (e. For Edition-Grand Cru) var totalsegrare vid sitt hingstprov och har högt avelsindex i både dressyr och hoppning. Han såldes till Marockanska armén för högsta summan för en hopphäst i Verden på elitauktionen hösten 2009. Mamma är premiestoet How to Carezz, från Stuteri Firfod.

sön

05

maj

2019

Och så kom föl nummer tre!

Jag hade så gärna velat ha ett litet skäcksto men Skyfall gör som hon vill och tyckte att ett brunt hingstföl var nog så bra. Halv sex i morse gjorde han entré och pappa är även här Apollo.

fre

03

maj

2019

Föl nr 2....

När regnet öste ner och natten var som mörkast föddes denna lilla docka, söt som socker. Pappa är, numera tyskägda, Apollo (e Samber-Eusebio), och mamma Wind Beauty. 

läs mer

ons

01

maj

2019

Worth waiting for...

Z-Claire gick nästan 3 veckor över tiden, det blev många vaknätter men nog var han värd all väntan. Det är Romarios förstfödda svenska föl, och vilket föl. Stor, långbent och med den allra fräckaste teckning. Stammen säger hoppning, mamma har tävlat internationellt, är e Clarimo-Contender, men hennes enda avkomma i ridbar ålder tävlar svår dressyr.

läs mer

ons

01

maj

2019

Loveofmylife E

Fick denna fina bild av Åsa Lundell som numera även äger Lovely. Lovely är uppfödd hos oss e London Calling u Sendy.

lör

27

apr

2019

Vi väntar & vakar...

..men inget föl vill komma till världen. Vår fina Claire har gått 14 dagar över tiden, vi som är så nyfikna på Romarios förstfödda. Innan månaden är slut ska här komma 4 föl, men det ser inte lovande ut..

 

lör

27

apr

2019

Heart-Throb BS föl i Tyskland

Vår "Toby" stod ju  i Tyskland förra året, hos Zuchthof Keller och än så länge har det fötts 2 fina hingstföl. Några till ska det bli, spännande! På bilden isabell- (gulbruna?)hingsten Heart Floda, som är till salu. Intresserad kontakta Andrea

mån

25

mar

2019

Himlen har fått en ny stjärna

Vid 18-tiden blev fina Come in Black AA akut sjuk i svår kolik. Det fanns inget vi kunde göra för honom och fick låta honom somna in. C.i.B lämnade ingen oberörd, stallets charmtroll och casanova. Han är saknad.

ons

20

mar

2019

Valack e Heart-Throb till salu

"Tobys" äldsta avkomma ska säljas pga att ägaren väntar barn. En häst till det "hele" till ett fördelaktigt pris.  Tävlad 110 cm, LA dressyr och H90. Läs annonsen här

Han står på Själland

läs mer

mån

18

mar

2019

Nytt avelssto på Elestorp

En dotterdotter till vårt första avelssto har flyttat in på Elestorp. Mycket välgående och vacker som en dag!

 

Välkommen Rayola (JJ Rayban-D-Day).

läs mer

ons

13

feb

2019

Nytt på hästfronten...

Nu när Sir Statham börjat sin karriär i Tyskland för att bli godkänd hingst blev Heavy Metal kvar härhemma, och utan sällskap fick han gå själv pga att han var hingst. Vi beslutade att det var dags att kastrera, och duktiga Anette från Hörby Veterinärstation var här i morse och "gjorde" valack av honom. Så fort det är läkt kommer vi att påbörja hans utbildning och han är till salu. Det blir en snärtig juniorhäst av honom, bra gång och löshoppar finfint. Fälttävlansämne kanske?

läs mer

fre

08

feb

2019

Celine Dion E

Celine (Cameo-Amantus) såldes förra året till Camilla Humble. De två har haft ett framgångsrikt och hektiskt 2018, med placeringar i alla discipliner, och tätresultat i hemmaklubbens championat, där de blev 3:a i dressyr och 2:a i fälttävlan. Celine är född 2013 så det bådar ju gott för framtiden. Det är så roligt att se hur våra uppfödningar presterar i alla discipliner, precis i enlighet med våra avelsmål.

foto: diamantfoto.se

läs mer

fre

01

feb

2019

Drammatica har lämnat oss..

Fina gamla Drammatica har ju varit fostermor i år. Det är flera år sedan hon själv fick föl, och jag tror hon var väldigt nöjd att få bli utlånad som extramamma till ett hingstföl. Vi beslutade att när han blev avvand så skulle hon få få vandra vidare till de gröna ängarna där gräset aldrig slutar växa, då hon skulle fylla 25 och de gamla benen blivit stela och styva. Hon lämnar efter sig ett helt pärlband av fina avkommor. 

läs mer

lör

26

jan

2019

Japans bästa hopphäst är...

..en bror till vår gamla Yrhättan. Tyvärr har hon vandrat vidare till ängarna där gräset aldrig slutar växa men hennes dotter Yahoo finns kvar här hos oss, dräktig med Romario (Caletto´s Son-Mangan XX). Hennes dotter, Exalté, e Earl (Escudo I) var tänkt mer till dressyr men vi får nog tänka om där. Ridsport har gjort ett reportage om Life is beautiful , länk här

läs mer

fre

25

jan

2019

Mojito packar väskan..

Vår fina Mojito E börjar sin resa ut i stora vida världen nästa vecka, då hon åker till sitt nya hem i norra Tyskland. Hennes syster har gett oss 3 stoföl på raken, alla skäckar, och man kan inte behålla alla. Det ska bli jättekul att få följa henne och hennes blivande avkomma efter Heart-Throb framöver. Bilden är från fölmönstringen, där hon erhöll premie.

läs mer

tis

18

dec

2018

Gekört!

I dag fick vi papper på att Ghost nu är godkänd i huvudstamboken i Mecklenburg, dvs godkänd för halvblodsavel, och kan verka på ettstolicens i SWB. Detta tack vare sina fina galoppmeriter och exteriör/gångarter. De tycker han är lite liten, 161 cm, och fick därför 7,5 för sin typ. men 7 för trav och 7,5 för skritt och galopp är fina poäng med tanke på hans sprintertyp. Hans nedärvning visar dock på att han lämnar storlek, god exteriör, mycket muskulösa kroppar, bogfria, energiska gångarter och fina temperament på sina fullblodsavkommor så vi förväntar oss inte mindre på halvblodsston. Han betäcker naturligt, ett kostnadseffektivt alternativ och har genom åren fått alla sina ston dräktiga utom ett.

 

På årets registreringsresa mönstrades också hingsten It´s Kentucky Z i Bohuslän, en hingst efter Iowa-Quito de Baussy-Laudanum XX, som fick nämndens gillanden. Självklart för sina meriter i svår hoppning, men också för sin väl bibehållna kropp, trots sin ålder, och fantastiska galopp. Kentuckys möderne går inte av för hackor, och han har i år betäckt sina ston på betet, något som berättar att han har ett förstklassigt temperament. Självklart blev han godkänd och står till tjänst till vettiga ston på fribetäckning alternativt betäckning vid hand hos ägaren Vibeke Larsen.

läs mer

sön

09

dec

2018

Apollo åker till Tyskland

Apollo får nu en ny karriär på dressyrbanorna och som avelshingst hos Sandra Engelmann i norra Tyskland. Det ska bli jätteroligt att få följa hans framgångar. Här väntas 3 föl till våren, vi väntar spänt på resultaten.

tis

04

dec

2018

Wind Walker E är såld

Vår fina travhingst Wind Walker e Walk the Walk u Wind Beauty är nu såld och får förhoppningsvis visa framfötterna på banorna framöver, matchad av Helen Åkerlund, stall Magic

ons

28

nov

2018

Våra hingstar fria från WFFS-genen

Äntligen kom svaren tillbaka på Romario och Heart-Throb BS. Båda visar sig vara fria från WFFS-genen, och det är också vår kommande avelshingst Sir Statham. Han är inte provtagen själv, men båda hans föräldrar är fria.

läs mer