tor

04

aug

2022

Nytt sto på Elestorp

Vi välkomnar Go Spotlite XX, fullblodssto e Red Jazz u Irish Blues. Spotlite har själv inga starter på galoppbanan, men en hel rad duktiga syskon och släktingar. hon kommer att betäckas med Royal Valentine XX

tis

26

jul

2022

Sista fölet för i år...

blev ett svartvitt gossebarn e Sir Statham med Yahoo som mor. Blå ögon och pappa upp i dagen

tor

14

jul

2022

Ny hopphingst på Elestorp

När vi sålde Baloufino var tanken att vi skulle kunna erbjuda Bengt Nabab och Chello III till våra kunder och därmed göra Baloufino arbetslös. Ödets nyck har dock sett till att dessa hingstar idag inte är i livet och omständigheterna gjorde att vi insåg att det nog var dags att köpa in en ny. Och vilken hingst vi hittade. Läs mer här

tis

05

jul

2022

The Honeypot Kid XX...

..är nu godkänd i AES (Angloeuropean Studbook), med totalpoängen 7,0.

 

Nämnden sade: It is a beautiful horse. Could be a bit looser in his movements, but he is quick and careful on the jump.

 

Därmed kan nu föl undan halvblodsston regas i AES eller Zangersheide. Han är också testad negativt för WFFS

läs mer

tis

28

jun

2022

Föl nr 10...

,, missades med några minuter, men erfarna mamma Patrola visste precis vad hon skulle göra. Resultatet blev en otroligt flott fuxgrabb efter vår stjärna Belami med massor av bling och låånga ben. 

fre

24

jun

2022

Årets mest utdragna fölning...

..stod Samy Delux för, som också var dräktig med Baloufino. Hon började redan i måndags med att läcka mjölk och inte lägga sig på nätterna. Här trodde vi det värsta, och har inte sovit många minuter. Vår kloka veterinär påpekade att det kunde var placentit och hon sattes på hippotrim. Igår kväll vid 22 kom ett långbent flickebarn, och båda mår idag toppen. Tänk att vi nu har 3 döttrar till fantastiske Baloufino, och pilutta er som inte tog chansen att använda honom medan han ännu var i Sverige. Fölen är helt fantastiska.

läs mer

tis

21

jun

2022

Årets snabbaste fölning..

..stod Heartsease för. Strax före 22 lade hon sig ner och innan vi hann komma ut i stallet var det redan klart. Snabbt på benen och hittade juvret direkt. Ett superfint hingstföl efter Baloufino som ju numera är exporterad till Irland.

lör

11

jun

2022

Buller och bång...

Skyfall bestämde sig för att det var en jättebra idé att föla innan det var dags att gå in med ett gäng sura tanter och nyfikna unghästar runt omkring sig. Jag hade hjärtat i halsgropen innan jag fick in mor och dotter. Fjärde gången gillt och äntligen blev det ett skäcksto, denna gång med Baloufino som pappa.

mån

06

jun

2022

Och en till på Sveriges nationaldag..

..mitt i matlagningen dök den här fantastiskt fina hingstungen upp. Pappa är Maracana (Millenium-Lord Loxley), mamma är Moët Chandon e Frascino (Fürst Wilhelm-Don Frederico). Dressyrgener i massor, ska bli spännande att få följa den här grabben...

lör

04

jun

2022

Spitfire kom till världen...

..mitt i middagen på pingstafton, och såg väl inte riktigt ut som jag tänkt mig, men flott är han! Pappa Statham bör vara stolt över sin fina son. Mamma Jada tycker i alla fall att han är det finaste som finns. Vi gissar på att han blir en fantastisk hopphäst av god storlek med Lord Z som morfar.

ons

01

jun

2022

One Cool Kid...

Strax före 5 födde Zhenyi en stor, färgglad grabb efter vår fine The Honeypot Kid XX.

Numera har vi Videquus videoövervakning till hjälp, ett välkommet komplement i fölvakningen.

fre

27

maj

2022

Fler dräktiga ston

Mai Thai E väntar föl med Bengt Nabab och Rayola med Statham. Dessutom var det två utomstående ston dräktiga med honom, och Bengt hade dräktigt  på skick. Jättekul!

fre

20

maj

2022

Bengt Nabab ur avel!

Tyvärr får vi meddela att Bengt pga en olyckshändelse inte är i avel för tillfället. Han står nyopererad i på universitetskliniken i Köpenhamn och vi kan i dagsläget inte säga mycket mer ån så. 

läs mer

ons

20

apr

2022

Sir Stathamdottern Pina Colada

vinner unghäst-/fölklassen på Axxell, Brusaby, Finland med utlåtandet: 

Typ: god typ, ståtlig och välutvecklad

Bål: proportionerlig, något kort. Väl ansatt, välformad hals med bra överlinje. Rak rygg och välformad bak

Ben: välbenad, långa och bra benställning

Gångarter: skritten blir ibland kort, traven har bra mekanik och schwung

(foto: Jonna Flink)

 

tis

19

apr

2022

Första dräktigheterna!

Vår prickiga Rose är dräktig på 25 dygn med fina Esmeraldo (Emerald-Caretino). Kundstoet Cartina Z väntar nu föl med fina Bengt Nabab

sön

17

apr

2022

Årets första föl...

..först ut på Elestorp blev lilla Moonshine. Och hur mycket jag än hoppats på ett skäcksto kom påskharen med en brun hingst, men med massor av bling. Jättepigg, upp på benen direkt och busar nu runt i boxen. Otroligt lik pappa Belami. Du som söker påläggskalv för dressyr, kontakta oss...

ons

06

apr

2022

Premiär för Statham

Statham servade inte mindre än 4 ston idag, första språnget och sperman ser lika bra ut som alltid. Det blir tidiga föl nästa år, vi får hoppas på att våren är snabb.

mån

04

apr

2022

Så var semineringarna igång på allvar...

Idag har vi seminerat 2 ston med Bengt Nabab, det ena är vår egna Mai Thai E och så kundstoet Cartina Z.

mån

04

apr

2022

Favorit i repris!

Vi är jätteglada att kunna erbjuda fina ridponnyhingsten Ängvaktarns Precious även i år. Han hade imponerande 19 ston i fjol, och vi hoppas att han får minst lika många i år. Hans avkommor är fantastiskt vackra, och förhoppningsvis ärver de hans fina bruksegenskaper.

läs mer

ons

23

mar

2022

Första stoet seminerat!

Först ut blev vår fina tigrerade Rose e Rex Gotthard som idag seminerats med vinnarhingsten 2021 i Holstein, Esmeraldo. Esmeraldo är efter Emerald-Caretino-Lord, och blev även publikfavorit i Neumunster, modern, bra gång, hoppar fantastiskt och spektakulär med sina fläckar.