Captain Cooper

BWP, född 5/4-2008 168 cm, godkänd för  Westfalen, AES, Zangersheide mfl

Fri från WFFS

Kostar 2023: 4000,- vid språng, eller 6000,- vid 90 dygn + moms

 

 Elitpremierad i AES 2023 tack vare sina egna och sina avkommors meriter

Det betyder att föl efter honom får sina pass i AES helt utan kostnad. 

Cooper är en modern, välbyggd hingst med vackert huvud, en helt fantastisk galopp och hoppteknik, till det trevlig att hantera och mycket fin att rida. Han var bästa hopphingst i Westfalen 2010 och fick stående ovationer för sin fantastiska löshoppning. Året där på blev han näst bästa hopphingst i sitt 30-dagarsprov (8,48), han fick dessutom 10,0 för sitt temperament. Han kvalade till unghäst-VM och fick därigenom livstidsgodkännande. Han har startat 155, med placeringar i 150. 2021 var han i final i Belgiska Mästerskapen Children med en 12-årig ryttare som endast ridit honom en månad.

Han har avkommor som tävlat tom 155, samt en godkänd son, trots att han använts mycket sparsamt i avel, då han hela tiden tävlat. Hans avkommor är ädla, högställda och med en positiv inställning till arbete. Flera har börjat sina karriärer genom att vinna olika unghästchampionat och går nu svår hoppning. Cooper lämnar ofta mycket vita tecken, och passar till de flesta typer av ston där man vill förbättra galopp, ridbarhet och scope. Flera av hans döttrar har belönats med statspremie/ster och placerat sig i täten i löshoppningschampionat. Över 20 % av hans avkommor tävlar 140 eller högre.

Med sina egna resultat och sina avkommors kan han uppnå elit-status i Sverige samt 3 *. Planen är att visa honom för SWB 2024 men än så länge regas hans avkommor som föds nästa år ytterst prisvärt i AES eller Zangersheide istället.

Cooper har en prestationstyngd härstamning och ett gediget möderne, där helbrodern Cup Cooper (hingstprovvinnare) är en omtyckt avelshingst i Warendorf och med meriter i 140. Helsystern Miss Cooper har under 2022 startat flera 160-klasser och halvbrodern Carl 47 e Cartier vd Heffink 145. Flera halvsyskon tävlar i medelsvår klass.

 

Premieringsnämndens utlåtande:

Captain Cooper var imponerande överlägsen i hinderserien vid den 20:e NRW premieringen 2010 i Münster-Handorf och lämnade inte en sekund något tvivel om göra anspråk på titeln som bästa hopphingst. Extremt sportig presentation, obegränsad förmåga i kombination med nödvändig försiktighet och överblick – i Captain Cooper samlas allt önskvärt hos en och samma hingst.

 

 

 

 

Captain Cooper

Cooper vd Heffinck Caretino Caletto II
Isidor
Erle Landlord
Zisterne
Beauty Clinton Corrado I
Urte I
Electra

Ramiro Z

Tugane vd Damhoeve

Filmklipp:

  • Coopers löshoppning från premieringen här
  • Cooper tävlar i Falsterbo här
  • Cooper presenterad av förra ägaren Black Horses Stud här

Bilder på avkommor nedan