Rayola (55)

 


Född 05/2012, 167 cm SWB
uppfödare Anna Johansson

 

Av en tillfällighet har vi fått förtroendet att ta över Rayola från förra ägaren pga en trampskada som gett skador på ett ligament och inte vill läka ut. Hon är ett mycket flott sto, visad på 3-årstest med 0,5 p från dressyrdiplom med 8,5 för typ och huvud/hals/bål, och en åtta för sin fina trav. Hon har inte tävlat så mycket, men med godkända resultat i LB dressyr.

Fadern JJ Rayban, var bästa 3-årshingst och vann bruksprovet i SWB som 4-åring. Han har sedan haft en spikrak karriär med vinster i alla unghästchampionaten. 2013 drabbades han av kolik, fick buköppnas 2 gånger på en helg och kastrerades sedan. Han har segrar tom Intermediare I och är idag exporterad till USA. Han har lyckats väl i aveln, han har en hög procent diplom- och klass I-avkommor och ett dressyrindex på 125. Han har avkommor som tävlar i medelsvår klass.

Mamma Dayola är född hos oss, bedömt klass I-sto, såldes sedan hon lämnat Cayola E och har idag tävlat medelsvår dressyr, är selektionssto och fått flera avkommor som ger poäng för att A-premieras. Hennes son Whistler e Corlensky G såldes för en hög summa på Hopphästklubbens årliga auktion och han tävlar idag medelsvår hoppning tom 140 cm. Dottern Hamola e Hampton fick klass I som dressyrhäst på treårstest. Hon har startat LB dressyr. På mödernet finns massor med prestation, läs mer på syster Conola och mamma  Monolas sidor. 

Rayolas mormor och Lövsta Stuteris  Grand Prix-häst Paridon Magis mormor är 3/4-dels systrar.

 

 

JJ Rayban

Rascalino

Rotspon

Velvet e VeltenThird

Lorena

Londonderry

Welfenkrone e Weltmeyer

Dayola E

D-Day

Donnerschwee

Rudira e Welt As

Monola

Monaco

Herbola e Herkules

 

Föllista:

- 20 Stratego af Elestorp e Sancisco OLD

- 21 dödfött stoföl e Baloufino

- 23 ? e Sir Statham ML

 

Bilderna tagna av Anna Johansson (uppfödare)

Foto nedan taget av Jessica Andersson