Granilli S 9048

      
Född 1992, 167 cm, oldenburger                       
uppfödare Willi Sloot, Osterwald
ägare E & G equistrian HB och Anders Birgersson 
Godkänd i Bayern, Polen och via ettstolicens i Sverige

Såld 2014 till Carina Forssén, Stall Fjälkinge.

 

Han var premiehingst vid sitt godkännande. Han är av god, maskulin typ, elegant, och har ett förstklassigt temperament och taktmässiga lätta gångarter förutom en stor hoppförmåga med bra mekanik och scope. Basen till alla dessa fantastiska kvaliteter är hans förstklassiga härstamning.

 

Härstamning:
Fadern är den fantastiske Grannus, morfar elithingsten Carprilli, därefter Seelöwe-Harald. Mamma är statspremiestoet Celeste och hon lämnade ett antal begåvade döttrar som finns i avel/tävling i både Tyskland och Holland. Celeste har åtta tävlande syskon varav en i svår hoppning. Mormodern är syster med godkända hingsten Tullamore och fyra tävlande syskon varav en i svår dressyr. En syster till dem, Cileste e Hill Hawk XX, är den fantastiska modern till den godkända sextetten Welt Hit I-VI (e. Weltmeyer) + Donner Hit (e. Donnerhall). Hon lämnade 11 tävlande avkommor varav 6 i svår dressyr!

 

Egna prestationer:
Granilli godkändes i Bayern 1994 och belönades då med premie. Tyvärr skadade han sig kort efter, men kunde iallafall fullgöra sitt hingstprov som 4-åring. Han användes aldrig något större i aveln, och exporterades till Polen. Där visades han med bra resultat 2005 och det är nu han börjar användas litegrann, om än på väldigt enkla ston. På 33 registrerade avkommor har han fått en godkänd son och en som fått bruksprovsbiljett. 3 stambokförda döttrar, och döttrar som gått i täten på ungstopremieringar. Vi brukar inte pruta på tävlingsresultat på våra hingstar, men Granilli tyckte vi om så vi har granskat avkommorna ordentligt för att se om han håller måttet. För det första är avkommorna väldigt lättridna och enkla att hantera, de rör sig trevligt med ++ för galoppen. De tävlar dressyr, hoppning och fälttävlan. Bakbenstekniken heter duga på dem, och det är viktigt. De får också en hel del vita tecken, och det är alltid ett + när de ska säljas. Själv är Granilli en äldre gentleman med lite ”pondus” (han är lättfödd), väluppfostrad och mycket snygg och rör sig med ett härligt ”gung” i gången. Lik sin pappa, med samma rejäla nacke. Vi letade länge innan vi bestämde oss för honom och nu hoppas vi att han lever upp till förväntningarna. För vem vill inte ha en lättriden, trevlig, snygg avkomma som rör sig och hoppar bra även på ett sto som inte är så märkvärdigt?

2 av hans avkommor var med i polska fölchampionatet 2013, hingstfölet Wonder Boy ue Dhazil vann och stofölet Dolce Dea ue Day Dream II S var sexa.
Sonen Design ue Vittorio var trea i polska unghästchampionatet i fälttävlan bland femåringarna 2013.
I april 2014 kom de första svenska fölen, två hingstföl, båda ser mycket fina ut. Totalt har det fötts 6 föl efter honom här. Vi kan inte vara annt än nöjda med resultatet. Se bilder på dem i galleriet.
 

 

    Grande Graf
  Grannus Duellfest
  Frutana Frustra II
Granilli S 9048                                                                                           Arabia
  Carprilli                         Calypso I                                                                   
  St.Pr Celeste Dallas e Aldato
  Ceres Seelöwe
    Cilla

 

Video på godkände sonen Design när han gjorde sitt hingstprov:

http://pvp.ge/ka/video/dxoyFbqtLGM/DESIGN-sp