Desperata

 

född 2/4-2013 oldenburger död 2015-01-02
uppfödare Inge Schumacher, Rostock

 

Elegant ungsto med mycket trevligt temperament för dressyrsport och/eller avel.

 

Fadern Desperado var nyligen placerad i finalen i unghäst-VM i dressyr och vann sitt hingstprov med 9 för skritt, 8,5 för traven, 9,5 för galopp och 9 för utvecklingsbarhet i dressyr. Morfadern är en av de mest värdefulla dressyrförärvarna i modern tid och vanligt förekommande i härstamningarna på de mest framgångsrika dressyrhästarna på tävlingsbanorna världen över. Med Rubinstein I-sonen Regazzoni och Bolero i kommande generationer i stammen är härstamningen över måttan dressyrorienterad.

 

En helbror till modern har placeringar i unghästklasser. En halvsyster efter His Highness och en halvbror efter Hochadel tävlar LA dressyr. En halvsyster till mormodern är mor till godkända hingstarna Hampton Court (e. His Highness), och Torriani efter Temptation, en annan halvsyster är mor till godkända hingsten Fürst Bolero efter Fürst Grandios. Mormorsmodern Baccarole utsågs 1990 till bästa treåriga sto i Tyskland, hon vann även den första stopremieringen för europeiska varmblodsston i Brüssel. Det året var hon dessutom tvåa i Bundeschampionatet. Mor till åtminstone 3 statspremierade döttrar och godkända hingsten Desperado efter Davignon. Mormorsmormodern är helsyster med godkända hingsten Walhall som tävlades med framgång i svår dressyr. Ur det direkta mödernet kommer också godkända hingsten Lancario (e. Lancado) som tävlas i medelsvår hoppning under namnet Lakritz Peba. Han har tre syskon efter Cellestial, alla med meriter i hoppning tom medelsvår klass.

 

Desperata kommer ur ett av de äldsta trakehnermödernen som finns, Fürst Dohnaschens K-linje, Kordel (O23A från Dohna, Schlobitten), som producerat ett antal godkända hingstar, tex premieringsvinnaren Kissinger (e. Singolo), Kosmos (e. Hansakapitän), Kir Royal (e. Itaxerxes), Kennedy (e.Michelangelo), Karwendelstein (e. Hessenstein), Karl Lagerfeld (e. Hofrat), Karolinger I och II (e. Latimer), Krokant (e. Lauries Crusador XX) och Grand Prix-hingsten King Arthur (von Buddenbrock). Grand Prix-hästarna Ambassadeur (e. Champman) och George Theodorescus Kleopatra/trak (e. Halali) kommer ur detta möderne.

Detta möderne finns hos duktiga Crome-Sperling, där finns mormorsmodern och två av hennes statspremiedöttrar http://www.crome-sperling.de/

 

 

Desperata

Desperado

Vivaldi

Krack C

Renate-Utopia

Sarita

Havidoff

Nikita e Ferro

Doreen

Donnerhall

Donnerwetter

Ninette

St.Pr.St Rena

Regazzoni

St.Pr.St Baccarole