Zackira RHPI 139

*2014, 167 cm

Premieföl  uppfödare Brian och Heidi Petersen

 

Zackira blev redan som föl bästa stoföl, och nu även Dagens bästa sto i Dansk Pinto 2018 med en nia i helhet och inte mindre än 4 nior i protokollet (9988 67 798 9). På sitt ridprov belönades hon bla med åttor för kapacitet och ridbarhet och 8,5 för den uppsuttna traven. Hon har nu debuterat på dressyrbanorna med dryga 62 % i LB:2

Dansk Varmblod spår att Zackiras far Blue Hors Zack kommer att bli en ny "Stämpelhingst" i dansk avel, han förärver sig mycket bra med danska ston. Han är elitpremierad, valdes till årets hingst 2014, tävlar själv på högsta nivå och har ett dressyrindex på 140. Som ung vann han hingstpremieringen i Danmark och är i år 2018 utvald till en av deltagarna av årets häst i Holland. Morfar Kennedy var Ferros förste godkände son, tävlade i svår dressyr och han har avkommor i de högsta klasserna i både dressyr och hoppning, dessutom en handfull godkända söner.

Modern Sara är själv diplomsto, tävlad lätt dressyr och mor till en godkänd hingst, Enggårdens Interpus PIH 107, e Clever, som tävlar medelsvår hoppning och är B-häst i hoppning. Sonen Dark Diamond utsågs till bästa hingstföl 2012. Flera av Saras syskon tävlar, tom medelsvår dressyr.

Mödernet är ett av Hollands allra bästa och har producerat en mängd avelshingstar, tävlingshästar och högt bedömda ston. Godkända hingstar som Arko III e Argentinus, 160 cm med Nick Skelton, Vivaldi e Krack C, SvD och fantastisk förärvare, Norman e Nimmerdor som tävlades av Franke Slothaak, avelsmatadoren Darco, Zambesi TN e Heartbreaker, ja listan kan göras hur lång som helst... Parcival, Adelinde Cornelissens fantastiska dressyrhäst kommer också härifrån.

 

 

Zackira (Utopia)         

Blue Hors Zack              

Rosseau       

Ferro  

Zsuzsa e Römer             

Orona               

Jazz       

Karona e Belizar             

Sara Utopia

Kennedy

Ferro

Zilverster e Saluut

Nicolien Utopia

Samber            

Viola Utopia

 

(Nomana-stam, Merrielijn 2, fokfamilie 8) ORCHIDEE UTOPIA v. DUC DE NORMANDIE u. JUDITH UTOPIA v. ENFANT DE NORMANDIE u. ELLEN UTOPIA v. KAN POM B u. GERDA v. RECLAME u. CIDORA v. SULTAN II

 

Nedan Zackira som föl och hennes syskon

Nedan Zackira i augusti 2018

Zackira debuterar på terrängbana. Revingehed 6/11-18

Zackira i juli 2019