Sendy E DH
Född 05/2005, Slovensky teplokrvnik                    
uppfödare Mizik Julius, Kosice

 

Sendy är ett litet, fullblodsbetonat sto med 3 taktmässiga, energiska gångarter. Därtill är hon vänlig, nyfiken och med på allt vi hittar på. Hon har haft 4 fina föl e Incolor, London Calling, Kilroy X samt Armitage.
Sendys far Shan Shayne är numera exporterad som avelshingst till England, tyvärr har vi inte så mycket information om honom, men väl hans far Mineral som är en av de stora förärvarna när det gäller isabellfärgade halvblod. Han har tävlat hoppning och fälttävlan. Hans helbror Mistral är också en omtyckt och framgångsrik förärvare. Det finns en ytterligare godkänd bror, My Boy, och en syster tävlar svår hoppning. Mys XX var en mycket bra kapplöpningshäst och vann Pardubice Derby på sin tid. Han var en av de bästa galoppförärvarna på 1980-talet. Shan Shaynes mor har även lämnat hopphästarna Glen Roger och Shans helsyster Romana 2.
Milena har en godkänd bror, 4286 Milmar. Sendy är linjeavlad på Marin Lipsky, som användes flitigt av stoägarna tack vare sina avkommors egenskaper. Hon är dessutom linjeavlad på Furioso XIV-27, Otello xx och Diadem xx, alla fullblod som förekommer ofta i slovakiska och tjeckiska stamtavlor, både på galopp- och ridsportsidan.
Totalt har Sendy mer än 75 % fullblod i sig.
Hon fick följande "betyg" av Palomino Sportheste Avelsförbundet 2008:
Ett sto av god typ, vackert huvud, väl ansatt, men lite smal hals. Bra bog och välmarkerad manke. God överlinje, länd och kors. Rät i sina framben och lite uttåad vänster fram. Uttåad vänster bak. God, elastisk skritt, särdeles god och elastisk trav. Rätt god galopp, men kunde vara rundare. 
8-7-8-8-6-7-8-9-7 helhet 8, och därmed kårad i DH. Vann segertäcket som bästa häst av annan färg (än isabell).
2009 blev hon intagen i Mecklenburg med poängraden 9-8 8-8-8-8-7-6-7 9-8-7 8-8

Föl:
-09 Innuendo E e Incolor, premieföl såld, startat 120-hoppning
-10 LoveofmyLife E e London Calling premieföl, såld
-12 Kind of Magic CJ e Kilroy X (utlånad) premieföl
-14 Alto do Poio Z e Armitage

-15 resorberat e Granilli S

-16 ? e Heart-Throb BS

 

Shan Shayne

Mineral                               

Mys

Myjava

Rendy A                                                       

Tuzex               

Regina

Minerva                         

Farel

Furioso XIV-27

Seika

Milena

Marin Lipsky-2                        

Milka