Romario 9335

*19/1-1998, 170 cm

Uppfödare SK Racot

55 % XX/OX-blod

WFFS-negativ

Romario är 2019 exporterad till Åland

Romario vann sitt bruksprov (8 månader långt), med höga poäng i alla delar, han var dessutom bästa hingst av alla deltagande hingstar i det provet. Han är därmed den enda levande skäckhingst som gjort detta (den andra är Ilasso, som nu är död).

Han har sedan tävlat CIC* fälttävlan, puissance och 130-hoppning innan en transportskada satte stopp för fortsatt tävlande på hög nivå. 2007 var han placerad 4:a i polska mästerskapen för juniorer. De senaste åren har han förutom att vara avelshingst även ridits i dressyr och är utbildad i svår klass.

 

Fadern är en holsteinerhingst med en guldkantad härstamning, framgångsrik upp till svår dressyr innan han exporterades och verkade i Polen och Ungern, där han har avkommor i  svår hoppning och Grand Prix dressyr. Hans far Caletto I är en av de bättre hoppförärvarna i Tyskland med egna meriter i svår internationell 160-hoppning med Michael Rüping. Hans avkommor har tävlat ihop mer än 2,7 miljoner euro, och inte mindre än 131 tävlar i svår hoppning. Veilchen är mor till ytterligare en godkända hingst, B Vanquish som har placeringar i msv klass, och dottern Visama Corina med placeringar i internationell 150. Hennes systerdotter Petra Z gick int 160 cm. Morfar Mangan tillför en portion ädelt blod och han användes i trakehneraveln med gott resultat, han har flera godkända söner. Hans far Dakota är bla far till Ibis som deltog i OS i fälttävlan 1992. I tredje led trakehnerhingsten Dragon II, som senare exporterades till Danmark. Han är även far till godkända Resor, helbror med Romarios mormor Rewolta. En halvbror till dem, Rex e Nil, är även han godkänd och användes flitigt i aveln. Romarios syster Ratina BF belönades med guldmedalj på Polagra 2008. Mödernet har förvaltats väl av statsstuteriet Racot sedan andra världskriget.

Att få fram vad avkommorna presterat är lite av ett detektivarbete, hans avkommor finns i hela Europa samt även någon i USA. Vi kommer att uppdatera efter hand..

Romario har en son i Sverige, Kaszmir, som ägs av Frida Andersén. De satsar på OS 2020. Länk till en artikel. De vann guld i lag-SM i FT 2017

 

Vid sitt hingstprov som treåring var han bäst i sin ras, polsk sporthäst, och hade även högsta poängen av alla hingstar av varmblodsras (45 st). Han tilldelades full pott på det mesta, även av testryttarna i hoppning och dressyr,  och totalpoängen blev motsvarande 8,53 (85,33/100). 

Romario      

Caletto's Son(Cannizzaro)         

Caletto I

Cor de la Bryere   

Deka e Consul              

Veilchen I                  

Lorenz                     

Korbett                       

Redakcja            

Mangan XX                       

Dakota                           

Mangalia                            

Rewolta                        

Dragon II        

Retorta

 

 Romario nedärver gott temperamanet, goda allroundegenskaper samt storlek.

Nedan avkommor

Video på avkommor:

Monario 4-årschampionatet 2016

Sarmata ue Donald, vinst i dressyr P4