Kilcoltrim Eyota

*2013-05-03, ISH, Uppfödare Pierce Doyle, Kilcoltrim, Irland

 

Exporterad till Åland 2017

Eyota är ett elegant sto med taktmässiga grundgångarter och en mycket fin hoppteknik. Hon har nu som fyraåring gjort några fina rundor.

Pappa är Cobra, en populär holsteinerstammad hingst som använts mycket på Irland. Han tävlade själv svår internationell hoppning och är en son till Carthago Z, som deltog i OS två gånger med Jos Lansink. Morfar Western Promise är en hingst med en stor portion fullblod med avkommor i svår internationell hoppning. I tredje led Cavalier Royale, även han med meriter i svår internationell hoppning, som måste varit den importerade hingst som betytt allra mest för irländsk sporthästavel. Han fick över 1000 avkommor, där flera deltagit i OS, både i hoppning och fälttävlan och låg under ett antal år som nr 1 på rankingen över de mest framgångsrika hingstarna i fälttävlansavel.

Mamma Lismore Promise har lämnat en rad aktiva sporthästar, där River Derg (e. VDL Douglas) är mest framgångsrik med sina placeringar tom CIC***. Han var med i uttagningen till OS i lag-fälttävlan 2015. Hon är dessutom syster till Lismore Coasting (e. Cruising) som vunnit Grand Prix hoppning.

 

Video

 

Föllista:

-18 ? e Heart-Throb BS