Belami

9/4-2013, 173 cm

uppfödare Ralf Voss, Ritzerow, Tyskland

WFFS-negativ

Tysk Sporthäst 

DSP Premiehingst

 

Kostar 2022: 5000,- vid språng, 0,- vid 90 dygn + moms

 

Belami är en riktig drömhingst, han har nog allt man kan önska av en dressyrhingst + att han är ganska lättanvänd tack vare sin härstamning då han saknar F-, D och inte heller har mycket av R-linjen i stamtavlan. Gott om förädlarblod i form av trakehner (Sonnenstrahl), en gnutta arabiskt fullblod (Topol) och fullblod (Exorbitant/Black Sky) gör att han i sina 2 första fölårgångar toppade typ-indexet bland visade föl och hade en hög procent föl som deltog i elitfölchampionaten med framstående placeringar både 2017 och 2018. Han har, trots att han användes sparsamt i aveln, en godkänd son redan i första årgången, Bradley Couper ue Quaterback. Bradley var andraplacerad bland 3-årshingstarna i unghästchampionatet i Neustadt-Dosse 2020 med 75 %, bla en 8 för galopp. 

2020 fick de föl som föddes här 2020 alla premie, med höga poäng för typ och gång.

Belami började redan som föl sin karriär genom att kvalificera sig till fölchampionatet där han blev "elitföl" i sin klass.

2016 gjorde han sitt 14-dagarsprov med totalt 7,96 i dressyrdelen. 9 för karaktär, 9,25 för interiören, och 9,5 för sin arbetsvillighet. För sin skritt fick han 9,5 och trav och galopp 7,5. Det året segrade han i Brandenburgs unghästchampionat och var sedan totaltrea i sydtyska championatet med poängen 8,5. Tack vare detta kvalificerade han sig till Bundeschampionatet, och hade ett flertal framstående placeringar i unghästklasser.

2017 gjorde han sitt sportprov med poängen 7,75, då han fick åttor på skritt, galopp och ridbarhet. 

Under 2018 startade han tom LA dressyr med upp till 70 % och var reserv till Bundeschampionatet. Under hösten och vintern och våren 2019 har han, tack vare sitt fantastiska temperament, använts som skolhäst.

 

Fadern Belantis  är efter svenskägda Benetton Dream. Belantis var bland annat fjärdeplacerad på unghäst-VM 2014 med 9,26 poäng och året efter silvermedaljör med finalpoängen 9,5. Han tävlas sedan 2016 framgångsrikt av Isabell Werth i lilla rundan och hon ser honom som ett stort framtidslöfte. DSP Belantis utnämndes till ”Master stallion” under German Masters i Stuttgart 2017. Han har 2018 ett dressyravelsindex på 147.

Morfar Samba Hit II kommer, liksom Belantis, ur Neustadt-Dosses fantastiska P-linje och modern Poesie har 5 godkända söner, alla helbröder e Sandro Hit. När Samba Hit I dog leasades nr II tillbaka till Neustadt-Dosse, Han har inte tävlat lika framgångsrikt som sin storebror men vann sitt hingstprov, var finalplacerad i Bundeschampionaten som 5- och 6-åring. Han tävlades i medelsvår dressyr när han såldes till junioren Charlotte Versehen och flyttade till Belgien. Han har flera godkända söner och avkommor ändå upp i Grand Prix dressyr. Vi har ju ett sto ur denna linje, Patrola, där kan du läsa mer om detta fantastiska möderne.

Mormorsfar Sonnenball var elitpremierad, efter bildsköna trakehnerhingsten Sonnenstrahl. Han tävlades med framgång i svår dressyr och är far till en mängd välproducerande döttrar och tävlingshästar. Sonnenstrahl hade avkommor i svår klass i alla discipliner och var känd för att nedärva ett utmärkt temperament och ridbarhet.

Belamis mor Samira tävlades av uppfödaren Ralf Voss i LA dressyr med segrar och placeringar. Samiras "helsyster" (e Samba Hit I) Santana 813 har placeringar i svår dressyr och en imponerande vinstsumma (tom 2018) på nästan 150 000,-. De har flera bröder med placeringar tom LA dressyr. Deras syster Donna F e D'Olympic är mor till Fuggers Black Pearl (e Fürst Fugger) som korades till "Miss Mecklenburg" 2013 och som med Ronald Luders i sadeln under 2017 segrade i Intermediare I. Hennes bror Seraphim 3 e Stedinger tävlar medelsvår dressyr. Deras syster Serafina är mor till Danaé e Desperados som tävlar internationell fälttävlan med Andreas Brandt.

Mormorsmodern tävlades under namnet Delphin 42 och har lämnat 5 avkommor som var aktiva i sporten, bla Olympia 96 e Ordensglanz med framgångar i msv hoppning och godkända hingsten Fellow e Ferrit.

 

Mödernet stammar från Hannover (stammoder Fria e Flugfeuer II) har även producerat godkända hingstarna Aviso e Anliin I och Don Carlos e Dollarprinz. Svårklasshästar i dressyr, Lulius C e Juventus, Piccolo 225 e Piment och Diskret 5 e Diskant. I svår hoppning Orcidee 119 e Ordenspglanz, Cortina d'Amprezzo e Couleur Rubin och FST Calzada e Liberty Son.

Tävlingsresultat i Sverige 2021

1:a i LB:2 69,83% med Catrin Henriksson

3:a i LA:3 66% med Catrin Henriksson

Tävlingsresultat i Sverige 2022

H90 Flyinge med Sabrina Söderberg

Belami (ex Bonapart)      

Belantis         

Benetton Dream

Brentano II

Rotkäppchen

SPS Philharmonie                

Expo'se                    

SPS Pirouette             

Samira          

Samba Hit II                  

Sandro Hit                   

SPS Poesie                  

Sonora                  

Sonnenball elite

SPS Sonnenglut II

 

Video från 2016

Video från 2017

Bilder på ett urval av hans föl hittar du här

Bilderna nedan är tagna mellan oktober 2015-2018