Sir Cisco 9102

Uppfödare E & G equistrian HB

Ägare ML Stutteri, familjen Strand, Norge

WFFS-negativ

Vi har fött upp Sir Cisco, som innan han blev godkänd hette San Diego E, och har enstaka frysdoser här hos oss. Du kan betäcka med fryst sperma av god kvalitet på samma villkor som färsk, för 3000,- + 4000,- vid 90-dygn. Vill du köpa enstaka dos kostar den 3000,-/dos. Moms tillkommer. Sperman är av otroligt hög kvalitet.

Ägare är Lillian Strand, Stutteri ML, och på deras hemsida kan du läsa mer.

Texten nedan har Claus Schridde skrivit, och är fritt översatt från tyska.

 

Vi har nöjet att presentera Sir Cisco till avel, en godkänd skäckhingst med fantastiska sportmeriter!

 

Härstamning:

 

 • Hans far Sancisco är, utan tvekan, Sandro Hits mest framgångsrika son, med segrar i internationell Grand Prix. Han vann sitt hingstprov överlägset, också med toppresultat i hoppdelen.

 • Morfar Arpeggio är en stationerad på Warendorf, och han har goda BLUP-index i både dressyr och hoppning. Han är far till många framgångsrika internationella hopphästar som tex: All Inclusive NRW (Ludger Beerbaum; Denis Lynch), Allerdings (Marco Kutscher), Pikeur Ailton (Markus Brinkmann) och Acomet (Theo Muff).

 • Polany i tredje generationen, stod också på statstuteriet i Warendorf. Han är son till avelsmatadoren Polydor, och har levererat fantastiska avkommor i båda disciplinerna såsom Pakkato som är framgångsrik på internationell nivå med Barbara Steurer-Collee, den godkända hingsten Puertollano som tävlas i svår dressyr, och den under Lena Teichert framgångsrika Grand Prix-hästen Polano.

 • Domenico, också Warendorf-hingst, gjorde ett mycket bra hingstprov i dressyrdelen och tävlades med stor framgång i svår dressyr. Han har ett högt BLUP-värde i dressyr.

 • Grand Prix-hingsten Samber i femte generationen i stamtavlan är den som levererat skäckfärgen till Sir Cisco.

 

Möderne:

 • Hans mor Florida E belönades med klass I som föl och hon är mor till godkända hingsten Wiarpo (ex Wyoming E e. Wind Dancer), också skäck och idag exporterad till USA. Idag är hon ett välproducerande sto i England, där hon fått enbart premieföl (Oldenburg). Bla dottern Fairfax C (e. Sir Oldenburg) har haft stora framgångar i show-ringen.

 • Mormodern, som belönades med premie (klass I) av westfaler-förbundet som 3-åring, är halvsyster med Ferrari PIH 47 (e. Florestan I) godkänd pinto-hingst i Sverige och Danmark. Han vann hingstpremieringen i Dansk Pinto 2001. I Sverige belönades han med dubbeldiplom och kvalificerade sig till treåsrschampionatet i Flyinge samma höst. Deras halvsyster Finlay (e. Fidermark) tävlar medelsvår dressyr med framgång under Jessica Gremmer. Hon är också mor till två statspremieston.

 • Mödernet är holländskt, kallas Zottie (merrielijn 36, fokfamilie 300) och ett av de mest värdefulla i den holländska aveln. Zottie är helsyster med avelsmatadoren Irco Polo och tävlade själv i medelsvår hoppning. Dessutom blev hon mor till inte mindre än tre internationella hopphästar. Mödernet har också producerat de godkända hingstarna Amadeus (e. Guidam), KWPN, med meriter i internationell svår hoppning, skäckfärgade Fidermark-sönerna Gaudy som är godkänd i Kanada och premiehingst i Amerikansk Varmblod och Goschka Festivo, godkänd i England, premiebelönad och vinnarhingst i BSPA 2005, den i Vechta 2006 godkända hingsten Gaudi (e. Gentleman), Rancouver (e. Romadur II) godkänd i NRPS, Toronto-V (e. Concorde), godkänd av AES och framgångsrik i svår internationell hoppning, Odysseus Z (e. Odermus R) IHW-godkänd och Dominicus-W (e. Quidam de Revel) AES m.fl.

 • Från mödernet stammar ett otal framgångsrika sporthästar, som t.ex.:

Internationella dressyrhästen Rylottie (e. Jazz), Maybe Forever (e. Feuerschein I) framgångsrik i „lilla rundan“ och vinnare av världs-cup deltävlingar med Bernie Traurig (USA). Edmonton ( e. Rancouver), Flin Flon (e. Faschingprinz har alla haft framgångar i medelsvår dressyr liksom Jottie (e.Voltaire) ochÜberraschung (e. Fidermark), som började sin karriär med framgångar i Pavo Cup .

Internationella hopphästar som Igon W (e. Volatire), Jarno W (e. Notaris), Lottie W (e. Nimmerdor), Dayton (e. Damenstolz), Springtime WB (e. Indorado), Con Air 3 (e. Carthago), Eottie (e. Ramiro Z), Tennessee W (e. Concorde) och Ottawa (e. Jus de Pomme), för att nämna ett fåtal, kommer från Zottie-familjen, liksom otaliga högt belönade, välproducerande avelsston och auktionshästar/-föl.

.

Egna meriter:

 

 • Som föl belönades Sir Cisco med premie och fick „biljett“ till elitfölchampionatet. Han fick då också en inbjudan till den årligen återkommande elitfölauktionen på välrenommerade Gestüt Bonhomme, mycket tack vare sina nio poäng för gångarterna, och som enda skäckfärgade fölet..

 • Sir Cisco gjorde sitt 30-dagarsprov i Prussendorf med jämna, fina resultat i alla momenten.

 • Sir Cisco och hans ryttare Inger Cathrine Bugge reste ned till Andreas Dibowski för träning och tävling våren 2011. Målet var att kvalificera sig till Bundeschampionatet, Resultatet var vinster och placeringar i alla sina tävlingar, höga poäng och kvalifikation på nolltid. I och med det kunde han godkännas för Dansk Varmblod på ettstolicens.

 • Inger Cathrine Bugger och Sir Cisco fick den fantastiska poängen 9.1 i final-kvalifikationen som de förstås vann, och sedan en välförtjänst sjätteplacering i finalen på Bundeschampionatet 2011. Med detta resultat gav även Norsk Varmblod tummen upp för Sir Cisco. Oss veterligen har ingen svenskfödd häst lyckats med detta konststycke tidigare.

 • 2012 vinner Sir Cisco och Inger C. Bugge CIC* i Gärds, och därmed är det åter kvalificerade sig till Bundeschampionatet i Warendorf och dessutom till unghäst-VM. Detta gör att ekipaget nu också finns listade på världsrankingen i fälttävlan.

 • I april 2013 tar Sir Cisco och Inger C-Bugge en flott sjätteplacering i FEI CIC/CIC*, vid årets första fälttävlan i Tågarp. I juni är de i Bad Hartzburg, Tyskland och placerar sig som nummer sju av över 60 startande i CCI1*. Ett par veckor senare vinner han debuten i FEI CNC** i Starum, Norge. Med detta kvalificerar de sig återigen till unghäst-VM och i augusti får de besked att de får representera Norge i detta sammanhang. I september är det dags för nordiska mästerskapen i Flyinge, CIC**. Efter dressyren ligger Cisco sexa i hård konkurrens. Efter en felfri terräng händer det som inte får hända, Cisco skadar sig och måste avbryta. Detta gör att han inte heller kan åka till unghäst-VM några veckor senare.

 • 2014 godkänns Cisco i ASVH på ettstolicens och får stamboksnumret 9102

 • Under 2016 har Sir Cisco tävlat i dressyr med placeringar i MsvB och hoppning tom 120 cm.
 • Under 2017 deltog Cisco i norska mästerskapen i alla discipliner, med 2 silvermedaljer som resultat.
 • 2019-2021 tävlas han av Heidi Bratli Larsen med mycket goda resultat. Följ deras framgångar på hennes blogg

 

Avelsmeriter:

 • Trots ett mycket varierande stomaterial har ett stort antal föl belönats med premie (=klass I). Avelsledaren i Mecklenburg (numera pensionerad), Herr Witt, säger att hingsten förbättrar både överlinje, typ och gång.

 • Stofölet ML Made For Fun (u. Flin Flon) belönades av danska domare på Fölfestivalen 2011 i Norge, med nio för typ, trav och helhet och togs ut till finalringen. Hon gick finalen i Landschampionatet 2015 med 70 % och var också kvalad till finalen i Breeders Open.

 • Dottern ML Hottie (f. 2012) var kvalificerad till Elit-finalen i Norsk Varmblod för 4-åringar.

 • Sir Cisco var den näst mest använda avelshingsten i Norge 2010. Även följande säsonger har han legat i toppen av mest populära avelshingstar i norsk varmblodsavel.

 • Hos oss finns dottern Skyfall E och sonen Sir Statham ML, som 2019 blev Sir Ciscos första godkända son, godkänd för varmblodsavel i Tyskland (Mecklenburg Verband) och 2021 även godkänd i SWB
 •  

 

 

Sancisco

Sandro Hit

Sandro Song

Sandro

Antenne II

El.St. Loretta

Ramino

Lassie

Rosenfee

Rohdiamant

Rubinstein I

El.St. Elektia V

Fauna

Grundstein I

Flora

Florida E

Arpeggio

Acord II

Ahorn Z

SPS Ribecka

Perle

Power

Schalmei

Pensylvania

Polany

Polydor

Fabel

Kentucky

Domenico

Georgia