Här presenteras avelsverksamma hingstar som funnits hos oss.

ComeFast XX -86

e Gay Baron -Sweet Revenge

Fantastisk hingst som tävlat internationellt tom 160. Var med i världscupen redan som 7-åring. Vi tog farväl av honom här på sitt 24-e år. Tyvärr finns inte blodet kvar här, vi hade gärna haft en dotter kvar i avel.

Stravinsky XX -88

e Revlon Boy - Taurow

En av de vackraste hästarna vi haft. Framgångsrik i svår dressyr tom Intermediare II. Tyvärr har vi inte kvar någon avkomma till honom. Vi sålde honom till England. Hos oss finns Sweet Pea som har Stravinsky som morfar

Lancier DVE - 84

e Landgraf I - Wahnfried

Pappa till fantastiske Lando, och med egna meriter i internationell svår hoppning.

Bland våra uppfödningar efter honom kan nämnas Lamborghini E ue Argentan, som tävlar medelsvår hoppning. Såld till Leif Segorp

Richelshagen -94

e Rubinstein I-Luciano

Gjorde bara ett kort gästspel hos oss och finns nu i England.

Diamond Hill - 07

e Diamonit - Ex Libris

Inköpt på auktion i Redefin 2009, såld till Spanien

Capriol - 88

e Capitol I-Ladykiller XX

Fantastisk hingst med fantastiska meriter, bla vann han Hamburger Derby. Tyvärr kom han till oss i väldigt dåligt skick, han var inte längre fertil. Han fick somna in här 2012

Lynford -04

e Licanto - Calido

Kom till oss som unghäst, exporterades senare till Danmark där han i dag går svår internationell hoppning. Kvar här finns Heartsease efter Heart-Throb, men Lynford som morfar. Ett supertrevligt, välgående och självklart mycket välhoppande sto.

Rex Gotthard -87

e Raphael-Gotthard

Importerades från Thüringen vintern 2006/2007 och såldes senare vidare. Mycket trevlig hingst med avkommor i svår klass. Vi har dottern Carpe Diem´s Rose 

London Calling -06

e Londonbeat-Donnerhall.

Mycket vacker hingst som hoppade lika bra som han rörde sig. Han har en handfull avkommor i Sverige och tävlar i dag dressyr.

Granilli S -92

e Grannus-Carprilli

Premiehingst i hoppning, var under många år verksam i Polen där han har avkommor i alla discipliner. Här hos oss finns 2-åringarna Galicia Z och Gratil Z. Död 2015

Le Maserati E -03

e Licanto-Amboseli

Inköpt som 2-åring och visades på efterpremiering våren 2006. Är i dag valack och tävlar medelsvår hoppning i Tyskland.

Saint Malo -95

e Salieri-Atlas

Allroundstammad hingst som gjorde en säsong här hos oss. Han exporterades sedan till England.

Atut -92

polsk trakehner e Alarm

Kom till oss i ett eländigt skick från Tyskland 2012. Tyvärr har vi inga avkommor efter honom här.

Windom Peak E -02

e Wind Dancer-Prinz Oldenburg

Tvåa i landeschampionatet i Mecklenburg 2005 och deltog i Bundeschampionatet samma år. Användes aldrig i avel och tävlar idag medelsvår dressyr.

Wertigo -02

e Wind Dancer-Solar

Reservsegrare i Redefin 2004. Gjorde sitt hingstprov i Schliekau där han hoppade över sargen. Exp till Danmark där han tävlat medelsvår dressyr

Wild Dancer -02

e Wind Dancer-Cardos

Superfin häst som gjorde en säsong här hos oss innan han såldes som hunter-häst till USA.

Ferrari -98

e Florestan I-Domenico

Köptes från uppfödaren i Holland som ettåring. Fick dubbeldiplom på 3-årstest, vann det som gick att vinna på dansk pintopremiering och gjorde 1,5 säsong hos oss och en halv i Danmark.

Kaschmir -85

e Karabin-Felix

Kom till oss 2007. Homozygot skäck av trakehnerblod. Kvar här finns välproducerande dottern Mai Thai E

Don Castillon -90

e Donnerhall-Livarot (SF)

Köptes nere i alperna och hämtades hem när körsbärsträden stod i full blom. Tävlade under namnet "Del Monte" i medelsvår dressyr, men skadade manken i en trafikolycka. Gjorde några säsonger hos oss innan han såldes till Delér Stuteri.

Waldeck -84

e Watzmann-Löwen As

Vi har nog bara haft en eländigare hingst som kommit hit och det är Perlino nedan. Han kom hit från Thüringen och var så mager att Kempke hofs dåvarande veterinär Dr Ost åkte med ner ifall han skulle behöva vård på första etappen av resan. Ett halvt år efter är han så fräsch som på bilden. Hans dotter Wild Thing E är det högst belönade föl vi haft här på E & G.

Perlino Kinsky -02

e Almhirt Kinsky-333 Almhrit Tynsky. Kom till oss i januari 2007 från Tjeckien. Vi körde halva vägen, vår vän veterinären Milan Pribula och jag, så vi möttes utanför Berlin. Jag fick en chock när han lastades av. Han var så fruktansvärt mager, det var nog det värsta vi sett. Han sägare hade dött och änkan lät honom gå kvar på bete över vintern, i Tjeckien. Men han överlevde och efter 3 månader såg han ut som på bilden. Han vann samma år hingstpremieringen i PSA och exporterades senare till England.

Passepartout -95

e. Troll-Anart

Vår allra första skäckhingst. Honom tävlade jag i både dressyr och hoppning. I dag är han valack och tävlas i dressyr.

Capitan -93

e Colonel-Silvertop´s Ricco

Självklart har vi haft ponyhingstar också. Eleganta Capitan tex, som tävlades i hoppning och galopp. Tyvärr blev han urväxt och såldes som läromästare.

Fredriksbergs Esa-85

e Fredriksbergs Ali-Dennie

En ponny som gjort "allt" och var en fantastisk läromästare. Han växtes ur alldeleles för fort men fick fungera som läromästare åt flera barn innan han dog 2011.

Dan Holmbo (DK) -77

Fine Shot-Safari the Great

En travhingst har också funnits på gården. Dan räddades från sitt öde, där han stod inspikad i en "låda" på en loge hos 2 gamla bröder. De hade fått honom som betalning för en skuld av ett travstuteri, men vågade inte ha honom ute . De var anmälda för att ha misskött sina ungdjur och var rädda att myndigheterna skulle hitta Dan i sin låda. Han var tjock och blank, men hade så långa hovar att han nästan inte kunde gå och nästan blind då han inte sett dagsljus på ett par år. Dan var som tvååring Europas snabbaste 2-åring.