Baloufino godkänd!

AES manager/evaluator Eva-Maria Broomer har sedan i januari försökt få till en avelsvärdering. Först var det översvämningar i England som ställde till planeringen eftersom alla event i GB blev försenade. Så i mars planerades in en resa till Sverige, men alla vet ju vad som hände då. Eftersom de är väldigt service-minded och verkligen ville hjälpa till planerade de ihop en virtuell premiering och i fredags eftermiddag kl 17 inspekterades ett antal hingstar med hjälp av videofilm som gjorts efter deras anvisningar, alla dokument, veterinärbesiktningar och röntgenplåtar skickade via mail gicks igenom och 19.42 fick vi mail med beskedet: "Congratulations, he passed his virtual inspection.  We really liked his scope, his good shoulder and use of the front legs over the fences. His loose trot and canter were very nice!"

Vi har lagt ner flera dagar på att få ihop filmen, det var mycket som skulle filmas, och Lisa Ottosson på LO Unghästutbildare hade en diger dag. Ändå fick vi komplettera gångarter under ryttare vid ett senare tillfälle och hade då hjälp av vår holländska medhjälpare Nicky Blansert. Tack allihopa! Vi hoppas att det ska bli några riktigt fina föl efter honom nästa år.