Sir Statham

Idag är det allt tur att öronen sitter i vägen annars hade leendet gått hela vägen runt. Statham är uttagen till projektet "Unga fälttävlanstalanger" med de allra bästa lovorden från Fredrik Bergendorff och Göran Breissner. Nog för att det fanns en plan när vi välkomnade farmor Florida till världen för närmare 20 år sedan, men att få det att gå i lås är något helt annat. Vi tog henne till premiering och domaren Hans Barkevall höjde nog på både ett och två ögonbryn åt vårt fläckiga par. Florida fick klass 1 och mamma Pensylvania blev stambokförd. Florida flyttade sedan till England, där hon fått en rad fantastiska avkommor, hon har inte mindre än 3 godkända söner till dags dato. När pappa Sir Cisco, som ju också är född här, blev uttagen till Bundeschampionatet i fälttävlan som femåring nöp man sig i armen, det var stort, en svenskfödd häst, därtill skäck, men skickligt utbildad av Inger-Catherine Bugge. Ännu större när han vann sitt kval i Warendorf med poängen 9,1. När han sedan blev 6:a i finalen drack vi champagne. Efter det har vi glatt oss åt Cisco alla bedrifter även om inte allt gått på räls, med unghäst-VM som regnade bort, skador i NM, och planerna på större evenemang grusades. Men nog kom han igen, både i hoppning, dressyr (med bla ett silver i norska mästerskapen) och i fjol var han tillbaka på fälttävlansbanorna som om inget hänt. Statham är ju inte född hos oss utan i Norge hos Ciscos ägare Lillian och Cato Strand, och kom hit som 10 månaders föl. Inte kunde vi då ana vad som komma skulle. Och nu är vi här med denna fantastiska häst, vårt mål är förstås hingstprov i höst, så de som vill kan registrera fölen i SWB, och att han och Aria kan kvala till Bundeschampionatet nästa år så vi får göra om resan till Warendorf. 

Vill du läsa protokollet från uttagningen finns det längst ner på Stathams sida här