Gekört!

I dag fick vi papper på att Ghost nu är godkänd i huvudstamboken i Mecklenburg, dvs godkänd för halvblodsavel, och kan verka på ettstolicens i SWB. Detta tack vare sina fina galoppmeriter och exteriör/gångarter. De tycker han är lite liten, 161 cm, och fick därför 7,5 för sin typ. men 7 för trav och 7,5 för skritt och galopp är fina poäng med tanke på hans sprintertyp. Hans nedärvning visar dock på att han lämnar storlek, god exteriör, mycket muskulösa kroppar, bogfria, energiska gångarter och fina temperament på sina fullblodsavkommor så vi förväntar oss inte mindre på halvblodsston. Han betäcker naturligt, ett kostnadseffektivt alternativ och har genom åren fått alla sina ston dräktiga utom ett.

 

På årets registreringsresa mönstrades också hingsten It´s Kentucky Z i Bohuslän, en hingst efter Iowa-Quito de Baussy-Laudanum XX, som fick nämndens gillanden. Självklart för sina meriter i svår hoppning, men också för sin väl bibehållna kropp, trots sin ålder, och fantastiska galopp. Kentuckys möderne går inte av för hackor, och han har i år betäckt sina ston på betet, något som berättar att han har ett förstklassigt temperament. Självklart blev han godkänd och står till tjänst till vettiga ston på fribetäckning alternativt betäckning vid hand hos ägaren Vibeke Larsen.