Earl elitpremierad i Norge

Vår fd avelshingst Earl (Escudo-Lanthan) blev i helgen elitpremierad i sitt nya hemland Norge i samband med årets hingstpremiering. Han var den femte hingsten genom tiderna i Norsk Varmblodsavel som mottagit denna utmärkelse. Extra roligt är att ägarna Lillian & Cato Strands andra hingst Royal Olymp (Rohdiamant-Florestan I)mottog denna utmärkelse som hingst nr 6 (postumt). Båda har kommit till Norge genom oss, vi har alltså hjälpt till att få en tredjedel av landets elitpremierade hingstar till Stutteri ML. Dessutom äger de ju dessutom vår uppfödning Sir Cisco. Vi gläds åt framgångarna och hoppas hingstarna gör gott i den norska varmblodsaveln. Vi har fryst sperma här efter Royal Olymp (om intresse för att göra en egen fantastiskt dressyrhäst)  och kvar på gården finns Earls 2 döttrar Exsala AB (ue Clarimo) och Exalté E (ue Allegretto), som blir kvar här är det tänkt.

Bilden är tagen av Lillian Strand