Gott slut!

Vi ser tillbaka på 2017 och minns glädjande händelser som att vi välkomnade våra nya avelshingstar Romario och Apollo, samt påläggskalven Sir Statham till gården. Vackre Earl såldes till Stutteri ML, Norge och blev bästa hingst, Aghostatgodsplace XX utleasades under säsongen, ett antal fantastiska föl har fötts och avelssäsongen har flutit på helt okomplicerat med 100 % dräktighet och fått stifta bekantskap med en mycket duktig veterinär Anna Pilåker. Några avelsston har sålts, både i Sverige och utomlands, och några har flyttat in lite oplanerat. Vår uppfödning Sir Cisco deltog i norska mästerskapen i alla 3 disciplinerna med gott resultat, ett bevis på vad vårt avelsmål är, vackra hästar med god ridbarhet och gärna allround egenskaper.

Nytt för 2017 var att vi leasat ut en stomage, där leasingtagarna betalat för hingst, veterinäravgifter och uppstallning av stoet. De har själva valt både sto och hingst, står som uppfödare till fölet och väljer var de vill registrera det. Det har fungerat mycket bra, och vi leasar gärna ut fler ston, du får gärna välja ett av de ston som vi betäckt i år också, mer info hittar du i blogginlägget under detta.

Vi har förmedlat ET-ston till Holland i samarbete med Annette Johansson på Vrångabäck och Marc van Eck, något som även är aktuellt 2018. Vi hoppas kunna åka ner på studieresa i maj när de drar igång nästa ET-säsong.

Vår Heart-Throb BS ska lämna oss för en säsong i Mecklenburg hos Zuchthof Keller och som det ser ut får vi hit en ny hopphingst med förstklassig stam och tävlingsmeriter. Vi ser med spänning fram emot 2018 vad gäller både samarbeten och föl-/avelssäsong. Vårt första föl föds redan i början av februari.

I februari är det dags för en studieresa till Tyskland och hingstvisningar, i april ser det ut som om vi tar med oss några ston ner till Frankrike och stuteriet Semilly. Vill du åka med? Hör av dig! 
Samtidigt vill vi passa på att önska våra kunder, kollegor, samarbetspartners och vänner ett riktigt gott 2018!

På bilden våra hundar Kiitos och Mini på väg ut på nya äventyr