Lickety Split

*2007, 170 cm westfaler

 

Lickety Split har gjort karriär som omtyckt ridskolehäst, har enligt uppgift tävlat 110-120 cm och använts vid ung SWB:s olika utbildningar. Hon har bla bedömts i löshoppning där hon fått både 9 och 9,5 för sin hoppteknik/-temperament. Hon har en välbalanserad galopp och ett trevligt temperament, men måste nu pga. skador avsluta sin ridkarriär och får förhoppningsvis en ny här hos oss som avelssto med inriktning fälttävlan.

Pappa Leonetti är en westfalisk hingst med en härstamning som inte lämnar mycket övrigt att önska vad gäller hingstar, pappa Landor S har själv tävlat på högsta nivå, och varit en otrolig producent av sporthästar, avelshingstar och inte minst har han han nästan 600 döttrar i avel. Morfadern Pilot behöver väl ingen närmre beskrivning, med ett otal avkommor i svår hoppning och närmre 100 godkända söner. Leonetti har avkommor i svår dressyr och internationell voltige. Han står till tjänst på Landgestüt Warendorf.

Morfar Pik Labionics, som föddes 1989 men har fortfarande höga avelsindex i både dressyr och hoppning, 28 avkommor i svår hoppning och 24 i svår dressyr, samt en i körning. Avkommorna har tävlat ihop nästan 10 miljoner euro. Därtill har han sex godkända söner och inte mindre än 261 döttrar i avel.

Mormorsfar Taipan XX producerade 13 svårklassavkommor i hoppning, 2 i svår fälttävlan och 3 godkända söner. En imponerande merit av en fullblodshingst, avkommorna har tävlat ihop mer än 200 000 euro.

Mormor Tajana har själv varit aktiv i sporten med placeringar i fälttävlan i L-klass och med 4 sportaktiva syskon, främst i hoppning. Hon är mor till Octano e Octavo XX också han med framgångar i fälttävlan, men även hoppning och dressyr och en vinstsumma på närmre 30 000,-(1996-2002). Tajanas syster är mor till 2 döttrar i svår hoppning och en son i medelsvår klass. I mödernet finns massor av tävlingshästar i alla discipliner, bla Rokoko 7, e Rekord GL, som tävlade ihop över en miljon i internationell hoppning med Klaus Reinacher. De hade bla placeringar i Hamburger Derby.

Lickety Split      

Leonetti   

Landor S         

Landadel      

SPS Fureida e Godehard    

VPS Penny Lane      

Pilot 

Rimala e Remus II   

Paloma

Pik Labionics        

Pik Bube I     

Akrobatik e Akzent II

Tajana

Taipan XX  

Freia 

 

 

Ovan Lickety Split, nedan fadern Leonetti