Romario

*19/1-1998, 170 cm

Uppfödare SK Racot

Romario vann sitt bruksprov (8 månader långt) och har sedan tävlat CIC* fälttävlan, puissance och 130-hoppning innan en transportskada satte stopp för fortsatt tävlande på hög nivå. De senaste åren har han förutom att vara avelshingst även ridits i dressyr och är utbildad i svår klass.

 

Fadern är en holsteinerhingst med en guldkantad härstamning, som verkade i Polen och Ungern, där han har avkommor i  svår hoppning och Grand Prix dressyr. Hans far Caletto I är en av de bättre hoppförärvarna i Tyskland med egna meriter i svår internationell 160-hoppning med Michael Rüping. Hans avkommor har tävlat ihop mer än 2,7 miljoner euro, och inte mindre än 131 tävlar i svår hoppning. Veilchen är mor till ytterligare en godkända hingst, B Vanquish som har placeringar i msv klass, och dottern Visama Corina med placeringar i internationell 150. Hennes systerdotter Petra Z gick int 160 cm. Morfar Mangan tillför en portion ädelt blod och han användes i trakehneraveln med gott resultat, han har flera godkända söner. Hans far Dakota är bla far till Ibis som deltog i OS i fälttävlan 1992. I tredje led trakehnerhingsten Dragon II, som senare exporterades till Danmark. Han är även far till godkända Resor, helbror med Romarios mormor Rewolta. En halvbror till dem, Rex e Nil, är även han godkänd och användes flitigt i aveln. Romarios syster Ratina BF belönades med guldmedalj på Polagra 2008. Mödernet har förvaltats väl av statsstuteriet Racot sedan andra världskriget.

Att få fram vad avkommorna presterat är lite av ett detektivarbete, hans avkommor finns i hela Europa samt även någon i USA. Vi kommer att uppdatera efter hand..

Romario har en son i Sverige, Kaszmir, som ägs av Frida Andersén. De satsar på OS 2020. Länk till en artikel

Romario      

Caletto's Son(Cannizzaro)         

Caletto I

Cor de la Bryere   

Deka e Consul              

Veilchen I                  

Lorenz                     

Korbett                       

Redakcja            

Mangan XX                       

Dakota                           

Mangalia                            

Rewolta                        

Dragon II        

Retorta

 

 

Nedan avkommor

Video på avkommor:

Monario 4-årschampionatet 2016